RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Grig și-a rulat aproape tot lotul

/ 2 septembrie 2014
O treime din turul campionatului s-a scurs, Pandurii este încă mult sub linia așteptărilor, iar Grigoraș se află încă în perioada căutărilor, tehnicianul folosind deja aproape toți jucătorii avuți în lot.

jucatori pandurii           În acest moment, Pandurii are în lot 24 de jucători, aici fiind inclus și ultimul atacant transferat, croatul Matija Smrekar, dar și trei jucători proveniți de la echipa a doua. Din cei 24 de jucători, doar portarii Gliwa și Mingote și tinerii promovați de la echipa a doua nu au bifat niciun minut din cele 540 disputate din acest sezon în Liga 1.

Stanca a avut un început bun de sezon, în ciuda rezultatelor slabe ale echipei, după care au venit și meciuri precum cel din Ghencea și cel de acasă cu Viitorul, când Grigoraș putea schimba la nivelul porții, însă tehnicianul i-a acordat în continuare credit fostului stelist. Gliwa își așteaptă rândul, bifând șase prezențe pe banca de rezerve, în vreme ce pentru Mingote se pare că doar o accidentare a unuia dintre ceilalți doi portari îl poate pune pe banca de rezerve sau, printr-o minune, în poarta pandură. Deocamdată, portughezul n-a prins decât poarta echipei a doua, însă și acolo n-a avut succes, cu el între buturi Pandurii II pierzând la scor de neprezentare în prima etapă din Liga a 3-a.

Dintre fundași, doar Negrescu n-a prins niciun minut în acest sezon. Poate că și Pîrvulescu și-ar fi dorit să fie în acest moment în aceeași situație după ce debutul său a fost unul de coșmar, cu 68 de minute jucate în Ghencea, perioadă în care a asistat la patru goluri înscrise de steliști, la trei dintre ele purtând o mai mare sau mai mică parte de vină. Erico este cel care are cele mai puține minute jucate (10 minute), asta pentru că s-a accidentat în debutul sezonului, la Craiova. Un punct fix în echipa gorjeană a fost în acest sezon Elton, reprofilat fundaș central după accidentarea fratelui său, lângă el fiind și Christou, care ar fi fost integralist dacă n-ar fi fost pedepsit în Ghencea pentru erorile din partidele precedente. Fără concurență pe post, Momcilovic n-a lipsit niciun minut de pe teren, sârbul având și o constanță impresionantă în joc, în special în sezonul trecut, când a impresionat atât în Liga 1 cât și în meciurile din Europa League.

Răduț și Nistor sunt oamenii în jurul cărora Grigoraș încearcă să-și croiască echipa, dovadă că ei au fost păstrați pe teren în toate cele 540 de minute chiar dacă au avut și ei destule momente în care au pedalat în gol. Anton este în scădere de formă, poate nici fizic nu este în cea mai bună formă. În plus, în câteva rânduri, când scorul a fost defavorabil, el a fost cel sacrificat de Grigoraș în momentul în care a vrut să forțeze ofensiv. A jucat în toate cele 6 meciuri, însă are o medie de doar 65 de minute jucate pe meci în acest sezon. Revenit pe teren după un an de absență, Cornel Predescu caută în primul rând încrederea, iar Grigoraș i-o dă în porții mici pentru început, mijlocașul bifând deocamdată doar 20 de minute în două partide în care a fost trimis pe teren.

La nivelul extremelor, Grigoraș a fost nevoit să apeleze la rotații. Atât de la un meci la altul, la nivel de titulari, cât și în timpul partidelor, la schimbări. Cuplurile Nicoară – Shalaj și Buleică – Iorga și-au împărțit aproape frățește minutele. Dacă Nicoară, Shalaj și Buleică au avut evoluții oscilante, Iorga a fost poate singurul care nu a arătat încă nimic de la transferul său la Pandurii, asta chiar dacă Grigoraș a forțat mult propunându-l ca titular.

Între atacanți, Mihai Roman și Matulevicius au împărțit și ei minutele de joc, lituanianul având însă o medie de minute jucate pe meci aproape dublă față de rivalul său din ofensivă. Matulevicius nu trece prin cea mai bună formă a carierei, a fost trecut pe bancă de tehnician la ultimul meci, însă a reacționat imediat și a înscris primul gol al său în actuala stagiune egalându-l pe Roman, care marcase în meciul cu Viitorul. În lupta dintre cei doi, din etapa viitoare, va interveni un al treilea jucător de atac, croatul Matija Smrekar, recent transferat de gorjeni.

 4

Integraliști mai are Pandurii după scurgerea a șase etape din actuala stagiune: Stanca, Momcilovic, Nistor și Răduț. În schimb, cinci jucători nu au debutat încă în acest sezon: Gliwa, Mingote, Negrescu, Alin Predescu și Șendroiu.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.