RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Baschetbaliștii Energiei, la primul amical

/ 2 septembrie 2014
Echipa de baschet a Energiei Târgu Jiu va juca astăzi, în capitală, primul joc amical din presezon, în compania celor de la Steaua CSM EximBank București.

08    După ce s-a ratat primul amical programat, cel cu Timba Timișoara, Energia își începe seria jocurilor de verificare în București, cu un meci contra Stelei. Antrenorul Antonis Constantinides știe că echipa sa va avea parte de un meci dificil având în vedere circumstanțele, jucătorii fiind ușor obosiți după o perioadă de antrenamente fizice, însă spune că are de stabilit niște repere pe care echipa le-a atins în acest moment: „Este primul nostru meci amical. În acest moment suntem greoi pentru că antrenamentele până acum au fost destul de solicitante şi intense. Ne-am fixat nişte ţinte pentru acest meci amical cu Steaua atât ofensiv cât şi defensiv. Fiind primul meci amical vor fi greşeli şi în atac şi în apărare, dar de aceea facem aceste amicale pentru a vedea greşelile iar apoi să încercăm să le remediem. În primul rând defensiv vrea să văd dacă suntem la 60-70% din ce am lucrat până acum, este o apărare nouă pe care jucătorii nu au mai lucrat-o. Meciul cu Steaua este tare şi asta ne va ajuta să vedem dacă jucătorii se vor adapta la acest stil de apărare”, a declarat tehnicianul cipriot al Energiei.

 Obosiți, dar apți

Energia va ataca primul meci amical din presezon cu întregul lot apt din punct de vedere fizic, toți jucătorii fiind ocoliți până acum de problemele medicale, uneori inerente pentru această perioadă a pregătirilor. Constantinides vede cu ochi buni faptul că acum echipa este obosită, obiectivul fiind ca jucătorii să fie în formă maximă undeva spre finalul sezonului regulat și în play-off-ul pe care vor să-l atingă: „Având în vedere că venim după 2 săptămâni cu antrenamente intense, e normal să fie obosiţi, dar am filozofia mea. Acum trebuie să fie obosiţi pentru ca în sezon să fie fresh. Să nu uităm că jucăm câte două meciuri pe săptămână în timpul campionatului şi avem nevoie de forţă.

Echipele care vor avea succes la final nu vor fi foarte fresh la începutul sezonului. E important să fim puternici la final pentru play-off și Final Four”, a explicat antrenorul gorjenilor.

Pentru meciul cu Steaua, antrenorul Constantinides spune că va rula tot lotul: „Acesta este rolul meciurilor amicale, cel puțin în primele dintre ele trebuie să le dăm tuturor șansa de a juca, de a-i vedea cum se prezintă”, a mai spus tehnicianul Energiei.

După meciul cu Steaua CSM București, Energia va juca la finalul acestei săptămâni două partide la Târgu Jiu, în cadrul Cupei Energia, la care vor mai participa Feni Indistrija (Macedonia), BC Mureș Târgu Mureș și BCM U Pitești.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.