RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii, prima victorie a sezonului

/ 30 august 2014
Pandurii Târgu Jiu a câștigat primul joc din acest sezon de Liga 1 pe terenul echipei Gaz Metan Mediaș, scor 2-0. Buleică și Matulevicius, din penalty, au marcat pentru gorjeni. Pandurii a adunat 6 puncte și a ieșit, măcar temporar, din zona retrogradării.

10Sub privirile foștilor săi oficiali, Cristi Pustai și Eugen Pîrvulescu, Pandurii s-au impus la Mediaș pentru a treia oară în ultimele două luni.

Pandurii au jucat cartea contraatacului foarte bine, în prima parte, și au marcat după o contră-școală. Anton a pasat excelent pe culoar iar Buleică a marcat la vinclu. Asta după ce Buziuc a ratat două șanse rarisime de a marca, trimițând de fiecare dată peste poartă.

Ca o echipă experimentată, Pandurii a controlat partea secundă și și-a securizat victoria pe final. Matulevicius și-a trecut în cont prima reușită a sezonului, dintr-un penalti obținut tot de el.

Cu 4 puncte în ultimele două întâlniri, Pandurii pare să-și fi revenit, dar tocmai acum Liga 1 se întrerupe pentru a permite debutul naționalei României la Euro 2016.

Iată cum au evoluat pandurii la Mediaș:

Stanca: Nu a fost pus în dificultate. Atent la șuturile de la distanță, a reținut cu siguranță.

Ungurușan: Per ansamblu bine. Două momente cheie au fost trecute cu bine. A strâns bine în centru incomodându-l suficient pe Buziuc la faza la care medieșeanul a trimis spectaculos, dar imprecis. A încheiat meciul ca fundaș stânga.

Elton: A început fundaș central și a încheiat mijlocaș la închidere. A câștigat duelurile în ambele ipostaze. A ieșit elegant cu mingea la picior din defensivă în câteva rânduri. Tot mai sigur pe el și mai curajos în joc.

Christou: În sfârșit un joc fără gafe majore. Tare în duelurile aeriene.

Momcilovic: Din partea sa a venit pericolul la poarta lui Stanca în debutul meciului. Mai reținut pe fază ofensivă ca altădată. A încheiat ca fundaș central.

Nistor: A inventat o pasă măiastră pentru Roman, dar vârful pandurilor a fost în offside. Mai precis ca altădată la serviciu și dispus la efort. A controlat mijlocul împreună cu Anton și Răduț.

Anton: Un joc sigur de această dată. Verticalizarea la primul gol a fost de nota 10. S-a accidentat pe final și sperăm ca problemele să nu fie grave. Pandurii ar rămâne cu un singur închizător de meserie, Elton.

Răduț: Cel mai bun joc al său la Pandurii în acest sezon. S-a bătut și în apărare, a ținut bine mijlocul, jocul său a fost mai fluent.

Buleică: Are meritul de a fi marcat primul gol. În rest un joc destul de sărac în reușite.

Roman: Prins mai mereu în offside. A ratat și o ocazie imensă, după ce își făcuse frumos mingea pe lângă adversar. Nu e capabil să țină de minge, cam sare obiectul din el.

Nicoară: Cam împiedicat! Dacă cu Viitorul a fost omul meciului, acum a fost petarda pandurilor. Putea tranșa meciul dar, scăpat singur spre poartă, nu a fost în stare să contoleze mingea. A mai încasat și un galben pentru proteste aiurea.

Matulevicius: În sfârșit, a spart gheața. A marcat primul său gol, din penalti după ce tot el a obținut lovitura de pedeapsă. Un gol de moral pentru vârful baltic.

Pleașcă: A intrat bine în joc, a avut și o cursă frumoasă pe dreapta finalizată cu centrare.

Predescu: A prins câteva minute, suficient cât să atingă mingea. Grigoraș îl forțează, forțat la rândul său de lipsa altor soluții viabile.

 www.sportingorj.ro

 

 

Comentează!

1 Comentariu până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.