RSS post comments feeds rss email feeds twitter

„A fost o lipsă de fair-play a echipei din Timişoara”

/ 28 august 2014

Imediat după decizia Timbei Timişoara de a nu se mai prezenta sâmbătă la Târgu Jiu pentru un joc de pregătire programat de mai bine de două săptămâni, reacţiile din tabăra câştigătoarei Cupei României nu au întârziat să apară. Antrenorul secund al Energiei, Claudiu Alionescu, a taxat neprofesionalismul de care au dat dovadă bănăţenii: „Avem o modificare în ceea ce priveşte programul de pregătire al echipei. Meciul de sâmbătă, meciul de prezentare a lotului Energiei, în compania echipei Timba Timişoara nu se va mai disputa, datorită unor probleme apărute la echipa din Timişoara. Ne-au comunicat faptul că nu mai pot onora prezenţa la acest meci. A fost un timp destul de scurt de când am primit notificarea de la Timba şi nu am putut găsi un oponent pentru sâmbătă. Prezentarea echipei va avea loc la Cupa Energia, care se va desfăşura săptămâna viitoare. Problema cea mai mare este că echipa pierde un meci de pregătire. Echipa din Timişoara a dat dovadă de lipsă de respect faţă de echipa noastră, pentru că din informaţiile pe care eu le deţin, Timba va disputa mâine un meci amical la Oradea. Ne-au sunat şi ne-au comunicat că au patru jucători accidentaţi şi că nu pot onora prezenţa la meci pentru a nu risca alte accidentări. Iniţial am înţeles situaţia, care se poate întâmpla oricărei echipe, dar ulterior am aflat că vor merge la Oradea. A fost o lipsă de fair-play faţă de clubul Energia şi regretabil este că nu ne-au anunţat mai devreme pentru a găsi în timp util un adversar pentru sâmbătă.”

Vlaicu şi Ştefan, învoiţi doar pentru Campionatul European

Team Bucharest, echipă ce îi are în componeţă pe Cătălin Vlaicu şi Vasi Ştefan, doi dintre jucătorii români ai Energiei, a terminat concursul Master Praga, organizat în Piaţa Wenceslas, cu un bilanţ imaculat până în actul final, acolo unde Vlaicu & Co. au fost înfrânţi de Novi Sad, scor 14-16. În ciuda acestui eşec, Team Bucharest a obţinut dreptul de a participa la finala mondială de baschet 3 x 3 de la Tokyo. Cei doi vor reprezenta România şi la Campionatul European de la Bucureşti. În privinţa jucătorilor sosiţi sezonul trecut în curtea gorjenilor, Antonis Constantinides a declarat următoarele: „În această săptămână lucrurile au mers mai bine, pentru că s-au întors si jucătorii Vlaicu şi Ştefan, care s-au întors de la un turneu de baschet 3×3. Am avut o discuţie cu cei doi, Vlaicu şi Ştefan şi am înţeles că, deşi este o perioadă de pregătire, dacă este un turneu important, pot să piardă câteva zile de pregătire şi unu-două meciuri amicale. Ei vor merge la Campionatul Euroepean de la Bucureşti, de 3×3, dar în ceea ce priveşte turneul de la Tokio, de la Campionatul Mondial, nu cred că vor participa. Este perioada când noi avem meciuri oficiale şi 100% nu vor pleca acolo. Avem şi noi programul nostru de pregătire şi nu putem sacrifica întreg campionatul pentru 3×3. Înţeleg acest joc, de 3 la 3, sunt meciuri interesante, dar ei trebuie să aleagă, competiţia de baschet 3×3 sau baschetul de cinci la cinci, pentru că prioritatea este clubul Energia.”

Troupe şi Watson, numiţi căpitani

Unii dintre artizanii performanţei reuşite de Energia în sezonul precedent, americanii Troupe şi Watson, vor fi noii lideri ai vestiarului. Decizia staff-ului tehnic a fost anunţată de principalul cipriot al oltenilor: „Am hotărât ca Porter Troupe şi Giordan Watson să fie căpitanii echipei pentru noua stagiune. Ei vor face legătura între vestiar, conducere şi management-ul clubului”, a concis Constantinides.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.