RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Grigoraș are Viitor!? / Analiza om cu om a prestațiilor pandurilor contra Viitorului

/ 24 august 2014
Pandurii Târgu Jiu rămâne fără victorie în acest sezon de Liga 1 după 1-1, acasă, cu Viitorul lui Gheorghe Hagi. Pandurii a strâns abia 3 puncte în cinci meciuri și se află în continuare în zona retrogradării.

IMG_7270Petre Grigoraș și-a salvat scaunul în ultima clipă cu puștii lui Hagi care au condus la Târgu Jiu din minutul 37 cu supergolul lui Nikolov. E greu de crezut că o nouă înfrângere ar fi fost digerată de conducerea clubului. Rezerva Roman a adus egalarea, meritată de altfel, în minutul 91 și ieșirea din criză nu mai este, deodată, așa departe.

Pandurii a început ca o echipă fără personalitate, incapabilă să-și impună jocul nici măcar în fața puștilor lui Hagi, aflat în loja Municipalului. Dominarea teritorială nu înseamnă automat și ocazii de gol. Doar vreo două faze fixe i-a făcut să tremure pe cei de la Viitorul. Lovitura a căzut în poarta lui Stanca, surprins de șutul de la 35 de metri al lui Nikolov, 0-1.

Pandurii a arătat altă față în partea a doua. Una pe care publicul a și apreciat-o de altfel. Rezerva Nicoară a produs trei șanse mari de gol, dar numai Roman a reușit să finalizeze cu succes, în minutul 91, scor 1-1.

Grigoraș vede deja luminița de la capătul tunelului. Ar fi și timpul pentru că perioada de grație cerută de tehnician a expirat, dar rămâne de văzut care e și reacția conducerii.

 Pandurii, om cu om:

Stanca: Nimicit de Keseru în Ghencea, a prins, din nou, tricoul de titular. Surprinzător, asta pentru că Pandurii are încă 2 portari de aceeași valoare. Vinovat la golul lui Nikolov de la 35 de metri și norocos la șutul în bară al lui Năstăsie, singurele situații de poartă ale oaspeților.

Ungurușan: Folosit numai acasă de Grigoraș nu auduce nici un plus ofensiv. Centrările sale sunt de curtea școlii.

Elton: Destul de ofensiv, asta pentru că i-a permis și jocul. A urcat de multe ori cu mingea la picior în jumătatea adversă. Periculos la faze fixe. Aproape de gol în două rânduri, la cornere.

Christou: Revenit ca titular după ce a fost pedepsit în Ghencea și-a făcut treaba, atâta cât a fost nevoie.

Momcilovic: Mult mai prezent în atac decât omologul său de pe dreapta. O recentrare excelentă pentru Matulevicius și o reluare pe lângă poartă, ambele cu capul.

Nistor: Înșiră la kilometri, dar ce contează. Ratare uriașă la 0-1 când a șutat în portar. Trebuie să-și pună ordine în acțiuni pentru a fi mai eficient, alfel muncește în gol.

Anton: A părut în plus pe teren. Parcă a încurcat jocul mai mult decât l-a limpezit.

Răduț: Și-a asumat rolul construcției. A coborât foarte mult, la nivelul fundașilor, pentru a lua mingea și a plecat cu ea spre poarta adversă. Nu a mai dat-o la nimeni până a pierdut-o. Și el cu o ratare imposibilă în cont la 0-1, șut alături din 10 metri.

Iorga: Din nou penibil. De reținut doar faza când a centrat în colegul său Ungurușan. Nu a trecut niciodată de nici un adversar. Aproape că nici nu a îndrăznit. Preluare și pas înapoi, acesta e jocul lui.

Matulevicius: Singura sa șansă să dea gol este să-l lovească mingea pe linia porții. Poate așa sare fericit în poartă. A ratat cu capul incredibil din 4 metri în debutul partidei.

Shalaj: Probleme cu preluările, dar a muncit mult. Măcar vrea!

Nicoară: De senzație! Incredibilă poftă de joc și eficiență. A oferit 3 pase pe tavă colegilor săi, dar Nistor și Răduț nu au fost capabili să le transforme în gol. Doar Roman a marcat.

Cornel Predescu: A revenit pe teren după mai bine de un an de absență. Câteva viteze în minus, se vede că mai are mult de recuperat, deși e fotbalist de rasă.

Roman: A marcat primul său gol la Pandurii și a adus un punct. Suficient cât a jucat, 10 minute.

3

jocuri are Petre Grigoraș contra Viitorului lui Hagi în Liga 1 și nici o victorie. Pandurii a contabilizat 2 remize și o înfrângere cu Grig pe bancă în fața puștilor de la Viitorul. Singurele succese ale gorjenilor în fața trupei lui Hagi îi aparțin lui Cristi Pustai, 4-1 și 1-0.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.