RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Dan Cumpănaşu: „Ne dorim o evoluție bună, iar în acest fel să-i mulțumim pe suporterii echipei noastre”

/ 18 august 2014

Energia îşi propune o clasare în primele şase echipe ale campionatului, dar şi o calificare în Final-Four-ul Cupei României, competiţie al cărei trofeu îl deţine.

IMG_3238La două zile de la reunirea lotului, preşedintele echipei de baschet, Dan Cumpănaşu, a vorbit, într-o declaraţie acordată site-ului Energiei, despre programul de pregătire, negocierile purtate cu jucătorii şi nu în ultimul rând despre obiectivele echipei în sezonul 2014-2015. Acesta speră ca filosofia noului antrenor să se plieze, în mare măsură, pe cunoştinţenle de care jucătorii dispun, acest lucru putând simplica munca cipriotului în perioada de pregătire: „A fost dorința băncii tehnice de a începe pregătirea cu data de 15 august. Din punctul lor de vedere este timp suficient pentru pregătirea echipei pentru a ataca viitoare ediție de campionat, dar și celelalte competiții în care suntem angrenați. Am cooptat în lot și trei juniori de la campioana României la Under16. Trebuie să știți că Antonis pune foarte mult accentul pe tineri și vrea să lucreze cu tineri. Mi-a spus că atâta timp cât el va fi la Târgu Jiu va încerca să ridice și talentele locale. Meciurile de verificare au fost deja stabilite și sperăm ca în cele șapte săptămâni de pregătire pe care echipa le are la dispoziție până la începutul campionatului, echipa să acumuleze cât mai mult. Sper ca tactica de pregătire care va fi abordată de banca tehnică să se plieze într-o oarecare măsură și pe cunoștințele pe care le au jucătorii care au evoluat aici și în sezoanele trecute. Am ținut să păstrăm un nucleu de jucători din echipa care a evoluat și anul trecut. Am reușit acest lucru, cu multă muncă și numeroase negocieri cu jucătorii, iar faptul că am păstrat din lotul de anul trecut nouă jucători este un lucru foarte bun și sper ca acest lucru să fie imboldul necesar să ne batem de la egal la egal cu orice echipă din ligă. Știm că va fi greu, va fi un campionat greu, puternic, pentru că toate echipele sau întărit. Au rămas 13 echipe în prima ligă și cred că și în acest an se vor bate tot vreo 10 echipe pentru cele opt locuri de play-off. La nivel de obiective, vrem să ne clasăm în primele șase locuri din Liga Națională, iar în Cupa României să ne calificăm în Final 4-ul competiției. În Europa, în EuroChallenge, în urma tragerii la sorți, nu aș putea să spunem că suntem favoriți, suntem la debutul într-o competiție europeană, dar cred că avem un cuvânt de spus și sper să facem o figură frumoasă. Vom întâlni echipe cu experiență în această competiție, ne dorim o evoluție bună, iar în acest fel să-i mulțumim pe suporterii echipei noastre”, a declarat Cumpănaşu.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.