RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Încă o rușine! Cea mai mare…

/ 16 august 2014
Pandurii Târgu Jiu a trăit cea mai mare umilință în istoria disputelor din Liga 1 ! Pandurii a fost masacrată de Steaua, scor 0-6, în etapa a 4-a a campionatului. Keșeru a marcat toate golurile trupei din Ghencea.

faza steaua - pandurii 0-6Pandurii rămâne fără victorie în Liga 1, după 4 etape disputate. Băieții lui Grigoraș au fost, iarăși, simpli purtători de tricouri și au cedat la scor umilitor pe terenul campioanei Steaua, 0-6.

Lucrurile nu par să se îndrepte, deși pandurii au început bine jocul din Ghencea și au avut primele ocazii. Arlauskis a rezolvat fără probleme șuturile anemice ale lui Matulevicius și Nistor, iar Steaua a profitat de fiecare eroare a defensivei gorjene. Și nu au fost puține! Debutantul Cătălin Pârvulescu a fost omul negru pentru olteni, gafând în serie la primele 4 goluri ale lui Keșeru. Vina nu trebuie aruncată numai pe stoperul împrumutat de la Vâlcea, din divizia B. Petre Grigoraș este principalul vinovat că l-a aruncat în Liga 1 într-o luptă ce părea din start pierdută, judecând după jocul penibil al pandurilor din debutul sezonului. E drept, i-a dat o șansă lui Pîrvulescu, dar în fața campioanei. În schimb, cu ultima clasată, etapa trecută, l-a preferat pe Christou.

Steaua s-a distrat cu Pandurii, în ciuda faptului că a aliniat o echipă cu multe rezerve, iar statistica șuturilor la poartă spune totul de cum a decurs jocul. Campioana a trimis 17 șuturi spre poarta lui Stanca, dintre care 10 pe poartă iar „superofensiva” lui Grigoraș doar 7, 3 pe poartă.

Pandurii a trăit cea mai neagră seară din Liga 1. Înfrângerea cu 0-6 e cea mai dură din istoria prezențelor în prima ligă.

Steaua – Pandurii 6-0 (3-0)

A marcat: Keșeru (min. 23, 26, 34, 64, 82, 85)

Steaua: Arlauskis – Luchin, Varela (Szukala ’57), Filip, Toşca – Prepeliţă (Grădinaru ’63), Sânmărtean (Chipciu ’65) – Neagu, Breeveld, P. Pîrvulescu – Keşeru. Antrenor: Constantin Gâlcă.

Pandurii: Stanca – Pleaşcă, C. Pîrvulescu (Nicoară ’68), Elton da Silva, Momcilovici – Răduţ, Anton – Iorga (Buleică ’68), Nistor, Shalaj – Matulevicius (Roman ’62). Antrenor: Petre Grigoraş.

Cartonaşe galbene: Prepeliţă ’15 / Pîrvulescu ’26, Matulevicius ’53

 

Cele mai drastice înfrângeri din 2005 încoace:

Petrolul – Pandurii 4-0 (sezonul 2012-2013)
Pandurii – Unirea Urziceni 1-5 (sezonul 2008-2009)
Gloria Bistrița – Pandurii 4-0 (sezonul 2005-2006)
Sportul Studențesc – Pandurii 4-0 (sezonul 2005-2006)

 

Cum s-au descurcat pandurii în Ghencea, fără spectatori:

Stanca: A luat cam tot ce a fost pe poartă. Din 10 șuturi a primit 6 goluri, dar asta fără a avea o vină majoră. Poate golul de 4-0 a fost încasat prea ușor, de la marginea careului, dar execuția a fost magistrală.

 Pleașcă: Jalnic. Bulevardul Ghencea ar trebui să se numească Bulevardul Pleașcă. Chipciu l-a întors ca pe clătită la golul cinci.

 C. Pârvulescu: Debut de coșmar în Liga 1 pentru stoperul vâlcean. După prestația cu Steaua nu are ce căuta în Liga 1. Să sperăm că poate mai mult și a fost un accident. A gafat la primele 4 goluri marcate de Steaua, asta pentru că Grigoraș l-a scos din teren la 4-0.

Elton: Și el e la fel de vinovat ca și colegul Pârvulescu. Defensiva improvizată a pandurilor a fost o pradă ușoară pentru steliști. Fără relații de joc, cei doi au lăsat găuri mari speculate prompt. E mijlocaș, nu fundaș, până la urmă.

Momcilovic: Departe de siguranța arătată în sezonul trecut. Mutat și el ca fundaș central, pe final. Permutările astea continue nu fac bine nimănui și dau impresia de amatorism. Lipsește concurența la nivelul fundașilor, iar asta se vede și la golaveraj, 8 goluri primite în 4 etape.

Nistor: Vedetă doar la salariu. Aș reține o pasă filtrantă pentru Matulevicius și vreo 2 șuturi cât de cât periculoase. Destul de puțin.

Anton: Din nou căpitan, dar fără a reuși să motiveze prea mult echipa. Nu s-a văzut, nu s-a auzit !

Iorga: Revenit ca titular, a fost doar un cărăuș de baloane. Zero acțiuni pe poartă, zero centrări, zero, zero, zero… A executat interesant o lovitură liberă, dar colegii săi nu i-au înțeles ideea. Poate mai are timp de acomodare.

Răduț: Prea tehnic pentru Pandurii ! S-a văzut în debut și apoi s-a stins. Când adversarul te nimicește, artificiile tehnice par a fi o sfidare la adresa echipei.

Shalaj: Elvețianul a fost cel mai viu oltean. A câștigat multe dueluri unu la unu, a fost determinat, a centrat binișor. Merită încredere după primul meci ca titular.

Matulevicus: A ratat tot ce a avut. Și a avut vreo 2 șanse de gol. Trec etapele pe lângă el și golul nu mai vine ! A fost primul schimbat.

Roman: Nu a adus nici un plus în atacul pandurilor. Doar cu numele la Pandurii, deocamdată.

Nicoară: Activ, a avut câteva acțiuni interesante. Bătăios, dar degeaba !

Buleică: O încercare stângace de centrare și un dribling nereușit. La asta s-a cam rezumat prestația sa din Ghencea.

 

„Mă simt extraordinar, sînt cel mai fericit. Ce vină are antrenorul că noi nu dăm gol ? Ne-au bătut 6-0, nu avem ce să mai spunem. Au marcat mai mult. Nu e un scor meritat, dar nu avem ce să facem. Ăsta e scorul de pe tabelă. În afară cele şase goluri,Steaua  n-a mai avut nici o ocazie”, Dan Nistor, Pandurii.

 

„La 6-0 ce să mai spui ? În primele 20 de minute speram într-un rezultat bun. Geniul lui Sînmărtean şi precizia lui Keşeru ne-au făcut praf ! Sper că nu a terminat toate golurile pentru marţi. Nu prea sînt cuvinte, a fost umilitor pentru noi, dar trebuie să depăşim momentul. Din punctul meu de vedere nu asta e valoarea lotului ;i a echipei. Sper să ne revenim, dar deocamdată sîntem penibili. Nu suntem o echipă. Dacă nu reușim să câștigăm cu Viitorul situația va fi foarte gravă”, Petre Grigoraș, antrenor Pandurii.

 www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.