RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Maratonul Recunoștinței, ultimul finiș al Constatinei Diță, chiar la Târgu Jiu

/ 14 august 2014
Târgu Jiu va fi gazdă, în dimineața zilei de duminică, a unui eveniment cu o semnificație aparte. Maratonul Recunoștinței, o competiție organizată de ceva vreme în România în localități încărcate de istorie, va avea un start și la Târgu Jiu.

IMG_9470Manifestarea nu ar avea aceeași prestanță dacă nu ar fi și momentul în care cariera celei mai titrate atlete gorjene nu s-ar încheia aici. Este vorba de Constantina Diță, care va participa la eveniment, chiar dacă nu va mai alerga distanța clasică a Maratonului, ea luând parte la cursa populară, la finele căreia marea atletă gorjeană va spune adio curselor la exact șase ani de la cea mai strălucitoare performanță reușită, aurul olimpic obținut la Beijing. Momentul retragerii va fi unul special, în care Constantina Diță va preda o simbolică ștafetă tinerei generații: „La Târgu-Jiu avem o ştafetă formată din 42 de copii şi, simbolic, Constantina Diţă va preda lupta copiilor, sperând ca prezenţa sa la start să ambiţioneze cel puţin un copil din cei 42 să păşească pe urmele atletei şi să devină un nou campion olimpic”, a declarat Ilie Roşu, principalul organizator al evenimentului, în vreme ce vedeta incontestabilă a evenimentului, Constantina Diță, spune că prezența sa la Târgu Jiu se poate traduce printr-o invitație făcută tinerilor de a face sport, de a face mișcare: „Fac acest lucru pentru generaţia tânără de la noi din Gorj. Vreau ca cei tineri să facă sport, să ajungă pe urmele mele nu neapărat în atletism, ci în orice fel de sport, şi m-aş bucura şi mai mult dacă aş vedea mult mai mulţi gorjeni făcând mişcare. Voi fi bucuroasă să pot preda ştafeta la generaţia tânără şi m-aş bucura să văd câţiva sportivi gorjeni făcând performanţă”, a declarat Constantina Diță.

Startul în competiție va fi dat la ora 07:30 a dimineții de duminică, în Parcul Central din Târgu Jiu și va avea în traseu treceri pe lângă operele lui Constantin Brâncuși. Cursa populară va fi de doar 1,5 km, însă pe lângă aceasta și proba de maraton vor mai fi alte trei probe, cea de 8 km, 15 km și cea de semimaraton.

www.sportingorj.ro

 

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.