RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Dueluri interesante în Cupa României

/ 12 august 2014
Trei echipe gorjene se luptă astăzi pentru accesul în faza a IV-a a Cupei României, Știința Turceni și Minerul Motru se vor duela între ele, în vreme ce Pandurii II va încerca să treacă de FC Caransebeș.

cupa romaniei           Pe stadionul din Turceni, echipa locală, Știința, va încerca să pășească spre faza următoare a Cupei României visând să aducă în micuța urbe gorjeană o echipă de Liga 1, dacă va reuși să treacă de Minerul Motru având nevoie de victorii în încă două tururi pentru a ajunge în 16-imi. Directorul sportiv al echipei din Turceni vede un duel echilibrat între două echipe ce-și vor juca șansa până la capăt: „Jucăm cu o echipă care a evoluat în Liga a 2-a şi care, în mod logic, este mai bună decât noi, mai valoroasă. Dar jucăm la calificare. E un prilej bun de a vedea echipa, de a ne testa înaintea noii edițiie de campionat. Băieţii sunt motivaţi, pregătiţi şi vrem să nu se facem de râs. Dacă va fi să ieşim, să o facem cu fruntea sus. Pe hârtie ei sunt favoriţi, dar şi noi avem şansa noastră şi ţinând cont că jucăm acasă şansele ar fi 50-50%”, a declarat Vali Modrea.

 Cernica: „Nu există favorită”

Minerul Motru trece prin momente dificile ale existenței sale. După ce a refuzat participarea în Liga a 2-a, au fost momente în care s-a pus chiar problema dacă se va continua sau nu la nivelul Ligii a 3-a. Totuși, în Cupa României, Minerul Motru a avut o prestație foarte bună, învingând la Anina cu 6-1. Acum, în duelul cu Știința Turceni, Mihai Cernica nu vede o favorită: „E un meci oficial, îl vom trata ca atare. O să jucăm, vedem dacă vom face faţă Ligii a 3-a, vedem valoarea celor care îi avem în lot. E un meci cu o echipă de acelaşi nivel ca al nostru, e ca un meci de Liga a 3-a. Dacă au bătut la Severin, îi interesează probabil Cupa României, vor să acceadă într-o fază cât mai înaltă a competiției. Şi noi vrem să mergem cât mai departe în Cupă, însă nu e o nenorocire dacă pierdem. La ce probleme avem, nu ştiu ce aş putea reproşa jucătorilor ca şi conducător. Nu există favorită. Este un joc în care încercăm vom vedea unde ne aflăm în acest moment”, a declarat directorul sportiv al motrenilor. Minerul Motru a pierdut în această vară o serie de jucători importanți, precum Chirea, Speroni, Dicu, Popescu, Unguru, Poenaru sau Stoenac, aceștia fiind înlocuiți cu jucători tineri, din propria pepinieră.

 Pandurii II joacă cu o echipă din Liga a II-a

Echipa a doua a Pandurilor a revenit ieri din cantonamentul de la Tâncăbești pentru a susține astăzi un duel interesant în Cupa României. Elevii lui Adrian Bogoi se vor lupta pentru un loc în faza următoare a competiției cu echipa care a câștigat seria a IV-a din Liga III-a promovând în acest fel în al doilea eșalon al fotbalului românesc. FC Cransebeș a câștigat trei din cele patru întâlniri din sezonul trecut, două în sezonul regulat și două în play-off, însă Adrian Bogoi crede că acum șansele vor fi egale: „Meciul de acum nu va semăna cu cele din campionat, FC Caransebeș și-a completat lotul cu 7-8 jucători pentru a face față în Divizia B, dar și noi am făcut progrese față de sezonul trecut. Ne bucurăm că avem întreg lotul valid. Este un avantaj că jucăm acasă. Întâlnim o echipă bună, de Divizia B, dar avem șanse egale de calificare, 50-50%. Sperăm ca noi să fim cei care ne bucurăm la final”, a declarat antrenorul echipei a doua a Pandurilor. Bogoi spune că echipa sa este una foarte tânără, completată după plecarile din vară cu doi jucători noi plus alții promovați de la grupele de juniori: „Lotul nostru, în mare, este format tot din jucătorii de anul trecut, avem doar doi jucători noi, pe Horj și Alexandru Dan. Au plecat 8 jucători, dar lotul l-am completat cu jucători tineri, de la centrul nostru de copii și juniori. Avem în lotul de 20 nu mai puțin de 9 juniori care mai au 1, 2 sau chiar 3 ani de juniorat”.

În lotul oaspeților va fi și un fost pandur, Lupu, care evoluează pentru FC Cransebeș sub formă de împrumut: „Lupu a fost împrumutat la Caransebeș un sezon, ar putea crește jucând într-un eșalon superior. Sperăm să aibă evoluții foarte bune, însă după meciul cu noi”, a mai declarat Adrian Bogoi.

Ca și meciul de la Turceni, partida de la Târgu Jiu dintre Pandurii II și FC Caransebeș va începe de la ora 17:30, oficialii Pandurilor luând decizia ca meciul echipei a doua să aibă loc pe Stadionul „Municipal”.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.