RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii antifotbal

/ 10 august 2014
Pandurii Târgu Jiu, echipa cu al treilea buget în Liga 1, a fost umilită acasă de ultima clasată, Ceahlăul Piatra Neamț, scor 0-1 nu atât prin prisma scorului cât a prestației, una extrem de rușinoasă. Pandurii au părăsit terenul în huiduielile puținilor fani din tribune care au scandat și numele fostului președinte al echipei, Marin Condescu.

IMG_2613Pandurii e din ce în ce mai penibilă cu trecerea etapelor, în ciuda promisiunilor celor din conducere că echipa își revine odată cu avansarea în campionat. Bătută măr în primele două etape, Ceahlăul, opt goluri în două meciuri, a câștigat primele puncte la Târgu Jiu dintr-o încleștare aparent inegală. Greu de găsit invective pentru a caracteriza jocul băieților lui Grigoraș!

Petre Grigoraș a schimbat sistemul utilizat în debutul sezonului, 4-3-3 și a optat pentru 4-1-4-1, dar pe teren cei care au deținut controlul și au atacat au fost oaspeții.

Ceahlăul a dat lovitura în minutul 62 când fundașul lateral Dumitraș i-a ridiculizat pe Nicoară, Momcilovic și Christou și a șutat pe jos, la colțul lung. Gol aplaudat de fanii gorjeni, sătui de ineficiența favoriților, care au marcat o singură dată în primele trei runde!

 „Condescu, Condescu!”

Publicul, din ce în ce mai puțin, în ciuda gratuităților oferite de conducere, a răbufnit în final și și-a huiduit favoriții dar și pe noul conducător Mihai Prunariu.

Pandurii a câștigat un singur joc, la Târgu Jiu, de când Prunariu a preluat frâiele echipei, cu Corona în sezonul trecut, scor 5-0. Fanii au scandat și numele fostului președinte, Marin Condescu, în mandatul căruia Pandurii a devenit vicecampioana României.

 Pandurii – Ceahlăul 0-1 (0-0)

Stadion „Municipal”, Târgu Jiu, spectatori: 2.000

A marcat: Dumitraș (min. 62)

Pandurii: Stanca – Unguruşan, Elton, Christou (min. 67, Shalaj), Momcilovici – Breeveld – Buleică (min. 71, Iorga), Nistor, Răduţ, Nicoară (min. 67, Roman) – Matulevicius. Antrenor: Petre Grigoraș.

Cartonașe galbene: Nistor, Breeveld

Ceahlăul: Calancea – Dumitraş, Marc, Cazan, Slavickas – Onciu, Achim – Popadiuc (min. 65, Gheorghiu), Ştefănescu (min. 58, Lopez), Chitoşcă (min. 84, Tăbăcariu) – A. Pavel. Antrenor: Florin Marin.

Cartonașe galbene: Achim, Lopez

 „Sincer, sunt greu de suportat umilințele pe care le-am suportat astăzi. Și personal, cred că niciodată în carieră nu am pierdut un joc atât de lamentabil. Nu mă refer la rezultatul în sine, până la urmă nu este prima dată când echipa asta pierde, a pierdut și cu mine și fără mine, dar modul cum a pierdut e o mare rușine. Îmi pare nespus de rău că am participat și eu la această dezamăgire totală. Trebuie să fim puși toți la pământ din toate punctele de vedere. Toți am participat la această catastrofă, cum ați zis voi, dar trebuie să existe și alte cuvine la fel de jignitoare la adresa noastră și evoluția noastră. E greu de crezut că o echipă de fotbal de Liga 1 se poate prezenta astfel. Am fost niște purtători de tricouri, este clar și ne-a lipsit absolut totul”, Petre Grigoraș, antrenor Pandurii.

 Iată cum au „evoluat” (mai degrabă involuat) pandurii în jocul cu Ceahlăul:

Stanca: Ezitant pe centrări. Nesigur la un corner, un adversar i-a suflat mingea din mănuși dar a trimis peste poartă. La următoarea centrare a boxat. Nu i se poate reține vreo vină la gol.

Ungurușan: A reapărut ca titular după ce runda trecută fusese preferat Pleașcă. Aportul său ofensiv este nul. Ridicol la capitolul centrări.

Elton: Nesigur, de această dată, mai ales în debutul jocului. Lumânări, pase la adversar, tot tacâmul. Rar a pus mingea jos și a urcat cu ea la picior.

Christou: Luftul său din primele minute nu părea să-l fi doborât. A comis-o până la urmă. Nu a reușit să-l blocheze pe Dumitraș și a fost chemat pe bancă de Grigoraș, poate ca o pedeapsă. E timpul pentru altcineva mai serios!

Momcilovic: S-a lăsat păcălit de Dumitraș la gol. E și vina lui. A reușit câteva curse ofensive, dar fără a crea mare pericol la poarta adversă.

Breeveld: Preferat în locul lui Anton, fiind mai mobil și mai creativ, dar asta nu a ajutat deloc echipa. O palidă prezență în jocul pandurilor.

Buleică: A fost cap de linie. A frânat toate acțiunile. Niciodată, dar niciodată, nu a găsit continuarea fericită.

Nistor: Al treilea căpitan de la startul campionatului, după Anton și Momcilovic. Nu este însă și liderul echipei, deși rolul său acesta ar fi. Un singur șut de la distanță de reținut, scos de Calancea. În rest numai pase aiurea. Responsabil cu fazele fixe, dar execuțiile sale sunt departe de pretențiile unui număr 10.

Răduț: A mai mișcat câte ceva. Și-a asumat câteva acțiuni personale, în plus a avut două lovituri cu capul periculoase, dar se vede treaba că nu e punctul său forte.

Nicoară: De reținut o singură centrare, pentru Răduț, dar de pe loc. Când e vorba să centreze din alergare e pericol mare pentru spectatori. Și-a pierdut adversarul la gol, permișându-i lui Dumitraș să ajungă în careul pandurilor și să finalizeze.

Matulevicius: Nu s-a lipit mingea de el. Nicio o șansă de gol sau măcar de finalizare în dreptul său.

Shalaj: A abuzat de centrări și niciuna folositoare. Cam atât.

Roman: S-a băgat la o lovitură liberă și a șutat peste. A coborât să-și ia mingi și le-a trimis la primul adversar. Vrea, dar nu poate.

Iorga: Din statistică reiese că a jucat 20 de minute, dar cine poate băga mâna în foc?

 1

gol a marcat Pandurii în acest sezon în egalul de la Craiova, 1-1. Doar Brașovul și CSMS Iași nu au reușit să marcheze, dar cele două au un meci mai puțin disputat.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!

1 Comentariu până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.