RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Minute sunt, jocul lipsește…

/ 6 august 2014
Petre Grigoraș pune jocul fără consistență al echipei sale, Pandurii Târgu Jiu, pe seama faptului că noile achiziții nu ar avea ritm de competiție din cauza lipsei jocurilor în campionatul trecut. Are, oare, dreptate ?

grig cu echipa Pandurii a reușit două rezultate de egalitate în acest sezon de Liga 1, 1-1 cu CSU Craiova și 0-0 cu CFR Cluj, arătând un joc sub așteptări. Petre Grigoraș dă vina pe achizițiile care nu ar avea meciuri în picioare și nu s-au integrat în jocul echipei. „S-a văzut clar lipsa jocurilor. La primele meciuri oficiale nu ne-am prezentat la un nivel foarte ridicat, dar am încredere în continuare că echipa aceasta va arăta mult mai bine” s-a scuzat Grigoraș la conferința de presă.

Tehnicianul cere clemență 4-5 etape, însă motivele invocate nu stau în picioare.

Pandurii s-a bazat în cele două etape pe nucleul rodat în campionatul trecut și Europa League. Doar trei achiziții s-au aflat în primul unsprezece la Craiova, Răduț, Iorga și Roman, și două la Târgu Jiu, cu CFR Cluj, Iorga și Răduț.

Dintre aceștia, Mihai Răduț are cele mai puține minute în sezonul trecut jucate, 441, pentru campioana Steaua. Dar, culmea, a fost unul dintre remarcați. „Nu mă surprinde evoluția lui Răduț. Nu a fost la cel mai înalt nivel nici acum, dar a fost unul care, față de alții, s-a integrat puțin mai repede”, a afirmat Grig.

Laurențiu Iorga este de departe cel mai slab jucător al pandurilor în primele două etape. Iorga nu se poate plânge de lipsa de jocuri, bifând sezonul trecut 1976 de minute pentru Oțelul și Astra (1788 în Liga 1 și 188 în Cupa României).

Mihai Roman a jucat și el la Săgeata 1356 de minute iar Shalaj în Elveția a bifat 1495 de minute, în 28 de jocuri.

Petre Grigoraș, după cum se știe, nu a preluat echipa în această vară, ci a avut timp să-și cunoască elevii încă din sezonul trecut.

Pandurii nu a strălucit nici în sezonul trecut sub comanda lui Grig iar perioada de criză se prelungește, asta deși tehnicianul dădea asigurări că echipa sa, una construită pe ofensivă, va oferi spectacol.

Rămâne să așteptăm și zile mai bune.

 Minutele titularilor în sezonul trecut:

 Pandurii cu CSU Craiova:

Stanca (22 jocuri/1913 minute) – Unguruşan (36 jocuri / 2985 minute), Christou (38 jocuri/3235 minute), Erico (37 jocuri/3203 minute), Momcilovici (44 jocuri/3910 minute) – Anton (40 jocuri/3358 minute), Elton (17 jocuri/1143 minute) – Răduţ (10 jocuri/441 minute), Nistor (32 jocuri/2094 minute), Iorga (29 jocuri/1976 minute) – M. Roman (21 jocuri/1356 minute).

 Pandurii cu CFR Cluj:

Stanca – Pleaşcă (17 jocuri/1313 minute), Elton da Silva, Christou, Momcilovici – Breeveld (38 jocuri/3345 minute), P. Anton, D. Nistor – L. Iorga, Matulevicius (27 jocuri/2089 minute), Răduţ.

 „Spuneam că primele 4-5 etape sunt mai grele. Știam care e motivul. Când ai 4-5 jucători noi, fără ritm de joc în competiție, este foarte greu să evolueze la capacitate maximă și acest lucru se vede. Numai prin joc putem ajunge la un nivel ridicat”, Petre Grigoraș după meciul cu CFR Cluj (0-0)

www.sportingorj.ro
 
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.