RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Erico a fost primul la Pandurii, dar Elton e șeful!

/ 6 august 2014
Pandurii are în lotul său doi frați gemeni, brazilienii Erico și Elton da Silva, ambii fiind titulari în primele două partide disputate de gorjeni în actuala stagiune, până când Erico a suferit o accidentare devenind indisponibil pentru o vreme.

elton 0608            Erico a fost primul care a venit în România și tot primul care a ajuns la Pandurii, după o vreme fiind adus, la început în probe, apoi ca soluție viabilă pentru lotul gorjenilor, și Elton. Chiar dacă puțini îl vedeau ca titular pe Elton în acest sezon, la mijlocul terenului având de luptat cu Nistor, Anton, Breeveld sau Răduț, acesta a reușit să profite de problemele medicale ale unor colegi și este nu doar integralist în toate cele trei partide oficiale disputate până acum, ci și unul dintre cei mai buni dintre panduri și, în mod cert, cel mai sigur dintre fundași, asta pentru că după accidentarea lui Erico, Elton a fost coborât în linia de fund: „Sunt fericit că joc, dar și puțin trist pentru că fratele meu s-a lovit. Se simte mai bine și va reveni curând la echipă. Eu sper să joc și după ce el va reveni”, spune Elton da Silva. Acesta recunoaște că îi este mai ușor să evolueze ca fundaș, la mijlocul terenului cerându-i-se o viteză în plus și la gândire și la execuție: „Îmi place să joc și fundaș. Cred că la mijloc este mai greu, trebuie să gândești și să pasezi mai rapid. Ca fundaș e mai ușor și îmi place. Am mai jucat pe linia de fund și cred că pot să o fac chiar și mai bine”.

 Primul născut e șef!

erico + elton            Elton spune că nu este o problemă pentru el să joace fundaș central și că ar face-o cu plăcere, dacă antrenorul i-ar cere-o și după ce Erico va reveni pe teren: „Dacă așa va dori antrenorul, aș putea face și cuplu de fundași centrali cu fratele meu, cu Erico”. În ceea ce privește relația cu fratele său, Elton spune că este una excelentă, dar îi atrage atenția lui Erico că trebuie să-l asculte, el fiind primul născut: „Mă înțeleg foarte bine cu el pe teren, ne înțelegem și în limba noastră. Îmi place să joc cu el. Eu sunt șeful pe teren. Sunt mai mare ca el, sunt primul născut, sunt mai mare cu un minut, un minut și jumătate, așa că trebuie ca el să asculte de mine!”, spune Elton, care are doar cuvinte de laudă pentru fratele său: „Este un fotbalist foarte bun pe teren și este foarte serios în afara lui”, spune Elton despre Erico arătând că-i poate fi fratelui său și un bun impresar.

 Îndrăgostit de gol

Deși este un jucător cu profil defensiv, Elton are și lipici la goluri. Brazilianul a marcat în sezonul trecut de două ori: „Îmi place să marchez goluri, sper să înscriu cât mai des. De regulă înscriu cu lovituri de cap. E bine să dăm și gol, dar mai important e să câștigăm”, a mai spus Elton. Acesta spune că Grigoraș este un antrenor căruia îi place jocul cursiv, de pase, că le cere expres acest lucru, chiar dacă evoluează ca fundaș, și că apreciază la antrenorul său faptul că este foarte apropiat de jucători: „Grigoraș ne spune mereu să pasăm, să pasăm, să nu aruncăm mingile în față. Așa îmi spune mie acum, asta îi spunea și fratelui meu. Așa îi place, să pasăm rapid. Ne încurajează mereu, e bine să ai un așa antrenor pe teren”, a ecplicat Elton da Silva.

 Viseză la un succes cu Ceahlăul

Faptul că Pandurii este fără victorie după două runde nu este unul care să-i dea pace jucătorului brazilian, care este conștient că partida cu Ceahlăul trebuie câștigată cu orice preț. „Suntem puțin supărați că nu avem nicio victorie, dar cred că vom câștiga acum, cu Ceahlăul. Meciul trecut a fost unul greu, cu multe contraatacuri. Pentru meciul cu Ceahlăul lucrăm să ne îmbunătățim posesia, cu pase mai rapide și o mișcare mai mare în teren. Meciul viitor cred că vom arăta așa cum vrea antrenorul, cred că vom face un meci bun și vom câștiga”, a concluzionat Elton da Silva.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.