RSS post comments feeds rss email feeds twitter

PanduriiX – Analiza om cu om după meciul cu CFR Cluj

/ 4 august 2014
Pandurii a reușit a doua remiză la rând în debutul noului sezon de Liga 1, de această dată fără gol marcat. După 1-1 cu CraiOlguța, în prima etapă, gorjenii au terminat la egalitate, scor 0-0, cu CFR Cluj, la debutul în fața propriilor suporteri. Echipa lui Petre Grigoraș a irosit un penalty, în prima parte, dar jocul nu a avut nici de această dată consistență.

8Nici măcar Tudor Vladimirescu, întruchipat de actorul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”, Eugen Titu, nu i-a stimulat pe băieții lui Petre Grigoraș. „Inamicul e acolo, doborîți-l” a fost mesajul de luptă al lui „Tudor”, cel care a dat lovitura de start, dar fotbaliștii de la Pandurii erau cât pe ce să fie ei înșiși doborâți de torpila lui Jakolis în transversala porții lui Stanca.

Momentul decisiv al partidei s-a consumat la poarta clujenilor. Răduț a scos un penalti, iar Iorga, implantul nereușit al lui Grig, l-a irosit. Grigoraș și-a dorit să-l resusciteze pe Iorga, dar fostul gălățean nu a profitat fiind pedepsit la pauză. Jocul modest al pandurilor a continuat și după odihnă. Abia pe final Shalaj l-a deranjat pe Felguieras, eroul din Gruia, cu un șut sănătos de la distanță.

Grigoraș cere răbdare pentru o echipă cu doar două noutăți în primul unsprezece, Iorga și Răduț, ultimul un obișnuit al locurilor.

Doar circa 2.500 de spectatori s-au încumetat să vină la stadion, un număr neobișnuit de mic, dar justificat de evoluția echipei.

 Pandurii, om cu om:

Stanca: Norocos la șutul în bară al lui Jakolis, dar și inspirat la șutul lui Deac din partea a doua.

Pleașcă: Debut în actualul sezon pentru gorjean. A început foarte ofensiv, dar mingile au trecut rar de apărătorii din fața sa. Doar o centrare cât de cât utilizabilă e prea puțin. A fost sacrificat în final, ieșind în minutul 85.

Elton: Elegant și sigur pe el. Nu a ezitat să arunce mingea în out în lipsă de soluții. Un stoper adevărat, deși el e mijlocaș. A ieșit în câteva rânduri cu mingea la picior pentru a crea superioritate, dar a avut puțin soluții de continuare.

Christou: Din nou punctul negralgic al defensivei. Jocul său abundă de erori și doar șansa face ca adversarul să nu fi speculat slăbiciunile sale. Ocazia lui Deac a plecat din piciorul său. De notat și o intervenție bună în minutul 17 când l-a dublat bine pe Elton.

Momcilovic: Căpitan de panduri, în premieră, ca o răsplată a faptului că a devenit tată. Intervenții sigure, decise, fără probleme defensive. Mai reținut în atac decât în alte rânduri.

Breeveld: Greu să convingi Steaua să ofere 500.000 euro cu o asemenea antireclamă. Agresiv, a și încasat un galben, dar a patinat mereu în gol. Pus în vitrină de Grigoraș, a fost ținut tot meciul pe teren cu toate că vine după o perioadă de inactivitate.

Anton: Implicat în joc. S-a bătut, a recuperat și a pasat la adversar. Cam la asta s-a rezumat prestația sa.

Nistor: Imprecis, în contratimp cu colegii. A purtat un contraatac în superioritate și a pasat, total neinspirat, la adversar. Nici șutul de la distanță nu i-a intrat. În sfârșit, pe final, a reușit o pasă filtrantă, dar Nicoară nu a găsit continuarea potrivită. Destul de puțin pentru rolul care i s-a atribuit, de coordonator.

Iorga: O stafie pe teren. Dar una care nu sperie adversarii. Putea fi eroul meciului dacă marca din penalti, dar a șutat lamentabil. E timpul să lase și locul altuia în primul unsprezece.

Matulevicius: Din golgheter a ajuns pivot. Cu spatele la poartă, distribuie mingi pentru băieții din linia a doua în loc să fie prezent în gura porții. A ajuns și de două ori la finalizare, dar nu l-a bătut pe Felguieras. Stilul lui Grigoraș nu i se potrivește.

Răduț: Cel mai activ om al pandurilor. A început în banda stângă și a reușit să obțină un penalti după o fază personală. A jucat și în centru, pe final, dar parcă numai pentru el, nu pentru echipă. A dezmorțit publicul cu un călcâi de efect, singurul artificiu tehnic într-un joc anost.

Nicoară: Nu aduce nici un plus din postura de rezervă. În fața fostei echipe a fost neputincios.

Buleică: De reținut o centrare bună pentru Matulevicius. Mai viu decât altădată. Retras fundaș dreapta în ultimele 5 minute nu a avut probleme.

Shalaj: Autorul singurului gol marcat în acest sezon a fost aruncat în luptă doar 5 minute. Chiar și în timpul acesta scurt și-a creat o șansă mare de gol, dar șutul său de la distanță a fost parat de portarul CFR-ului.

 www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.