RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Arde Oltenia! Duel U Craiova – Pandurii în Bănie

/ 25 iulie 2014
   Pandurii începe noul sezon în Liga 1 cu o deplasare grea, la Craiova, unde nou promovata CS Universitatea nu vrea să mai facă un pas greșit după ratarea din Cupa Ligii, acolo unde a fost eliminată de Rapid.

stadion-oblemenco-fcCS Universitatea Craiova – Pandurii Târgu Jiu

Stadion „Ion Oblemenco”, Craiova, vineri, ora 21:00

Televizare: Look TV

Echipe probabile:

CSU Craiova: Straton – Achim, Kay, Frăsinescu, Vătăjelu – Nuno Rocha, Pleșan – Băluță, Ferfelea, Bancu – Curelea. Antrenor: Ionel Gane.

Pandurii: Stanca – Pleașcă, Christou, Erico, Momcilovic – Anton, Nistor, Răduț – Iorga, Matulevicius, Nicoară. Antrenor: Petre Grigoraș.

2-0 pentru Pandurii, așa s-a terminat ultima confruntare dintre echipa gorjeană și cea care reprezenta Bănia acum trei ani în Liga 1. FC Universitatea a murit, să zicem că e vorba de o moarte clinică, fără prea mari șanse de a-și mai reveni, în vreme ce CS Univeristatea, născută peste noapte, tânjește după gloria de care Știința se bucura în urmă cu ani buni în urmă, așa că noul duel oltenesc deși pare a fi o premieră, el este o continuare a unei rivalități mai vechi.  De dificultatea întâlnirii de la Craiova este conștient și antrenorul Pandurilor, care a mărturisit că ar fi preferat un alt adversar la debut: „Ne aşteaptă un meci greu, nu mi-aş fi dorit să jucăm în prima etapă cu ei. Dar așa a fost să fie, ne vom prezenta la joc apți din toate punctele de vedere şi vom arăta mai bine ca joc față de primul joc din acest sezon”, a declarat Petre Grigoraș.

 Amintiri cu cele două Craiove

Tehnicianul Pandurilor nu uită ultima confruntare pe care echipa gorjeană a avut-o în Bănie, cu echipa lui Mititelu, meci în urma căruia s-a decis, în acel sezon, și soarta Pandurilor, dar și cea a Universității: „Îmi aduc aminte de ultimul meci acolo. A fost 2-0 pentru noi, parcă ei au retrogradat în acel an, iar noi cu acea victorie ne-am salvat. Nu se compară echipele de atunci cu cele de acum, sunt şi altele. Sunt cu totul altele datele problemei”, spune Grigoraș. Acesta a amintit și de un episod destul de recent, când nu mai era pe banca pandurilor și a primit o ofertă din partea actualei echipe a Craiovei, dar care nu s-a materializat: „E echipă pe care o respect, unde aş fi putut să ajung, au insistat să ajung acolo. Aş fi vrut să mă duc, dar aşa a fost să fie. Acum vom fi adversari”, a mai spus Grigoraș.

 Pandurii vrea victoria în Bănie

Cele două echipe au început sezonul în mod diferit. Pandurii s-a calificat în optimile Cupei Ligii, în vreme ce trupa lui Jerry Gane a clacat în această competiție încă din turul preliminar pierzând surprinzător în Giulești. Cele două meciuri nu sunt însă luate în calcul de Grigoraș: „Nu am văzut meciul echipei din Craiova cu Rapid. E altă competiţie, se joacă pe un alt teren, e debutul lor pe prima scenă, vor fi motivaţi să demonstreze că sunt cu pretenţii. Cred că va fi un meci frumos, iar cel mai bun va câştiga. Noi mergem la victorie! Și un rezultat de egalitate ar fi un rezultat favorabil. Înfrângerea nu ar fi o catastrofă, face parte din joc, dar nici nu vrem să ne gândim la așa ceva”, a declarat antrenorul Pandurilor, care și-ar dori un debut cu dreptul în noua ediție de campionat.

 Mizează pe echipă

Dacă la Mediaș, în lipsa unui joc consistent, Pandurii a avut drept erou portarul, pe Răzvan Stanca, acum gorjenii și-ar dori ca remarcații partidei din Bănie să provină din ofensivă. Grigoraș spune însă că nu vrea un remarcat la finalul jocului cu Universitatea, ci ca echipa sa să funcționeze ca un întreg și aduce ca argument faptul că el își știe jucătorii, așa cum și cei mai mulți dintre  jucători îl știu pe el și ceea ce el vrea de la ei: „Mi-aș dori ca echipa să fie cea mai bună. Asta m-ar interesa cel mai mult. Dacă vom reuși să jucăm așa cum ne-am dori… Majoritatea au mai lucrat cu mine, și Iorga, la Galați, și Nistor și Răduț, care s-a întors, exceptându-i pe Gezim și Roman, toți au mai lucrat cu mine cel puțin șase etape. N-ar trebui să fie o integrare foarte grea”, a mai spus Grigoraș.

 Gane vrea să bată Pandurii ca să uite de Rapid

Încă având imprimat gustul amar al eșecului de sub Podul Grant, antrenorul craiovenilor vrea ca primul meci de campionat să coincidă cu prima victorie pentru echipa sa în Liga 1. „Am trecut peste dezamăgirea cauzată de faptul că nu am adus Steaua în Bănie. Am urmărit prima repriza din Cupa Ligii, dintre Gaz Metan Mediaş și Pandurii. Gorjenii formează o echipă bună, care s-a întărit în această vară. Trebuie să fim atenți, determinați și să începem foarte bine jocul de vineri, de pe „Ion Oblemenco” pentru a obține un rezultat pozitiv. Avem un început interesant de sezon, în care întâlnim în primele șase etape patru echipe care trag la cupele europene, mă refer aici la Steaua, Pandurii, Petrolul și Astra. Trebuie să ne bucurăm de astfel de meciuri. Nu mi-am propus un anumit număr de puncte din aceste jocuri, mă interesează etapă de etapă să scot maxim”, a declarat Gane despre debutul de foc al echipei sale în Liga 1.

 Neînviși de 9 ani

Pandurii și-a făcut un obicei de a pleca cu dreptul în campionat, singurul eșec al gorjenilor în debuturile de sezon înregistrându-se în 2005. Atunci, la primul lor meci în Liga 1, Pandurii cedau acasă, scor 1-2, meciul cu Farul Constanța. Au urmat apoi opt meciuri în care gorjenii n-au pierdut, trei meciuri fiind câștigate, două acasă și unul în deplasare, restul consemnând la final remize. Cel mai des rezultat întâlnit la meciurile de debut ale Pandurilor a fost 1-1, scor de două ori înregistrat acasă și tot de atâtea ori în deplasare.

Rezultatele Pandurilor în prima etapă:
2013-2014 / Pandurii – FC Brașov 3-1
2012-2013 / Pandurii – U Cluj 6-2
2011-2012 / Ceahlăul – Pandurii 1-1
2010-2011 / Pandurii – Unirea Urziceni 0-0
2009-2010 / Astra – Pandurii 0-1
2008-2009 / Pandurii – Dinamo 1-1
2007-2008 / U Cluj – Pandurii 1-1
2006-2007 / Pandurii – Rapid 1-1
2005-2006 / Pandurii – Farul 1-2

 www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.