RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Știința continuă în Cupa României

/ 18 iulie 2014
Știința Turceni s-a descurcat mai bine decât adversara din prima fază a Cupei României și va fi în urne în faza a II-a a competiției, acolo unde, cel mai probabil, în urma împerecherilor zonale făcute de federație, va juca cu echipa a doua a Pandurilor.

cupa 1707          Penultima finală gorjeană din Cupa României s-a repetat acum în prima fază națională a competiției, la Târgu Cărbunești, Gilortul și Știința Turceni luptându-se pentru un loc în faza următoare. Cu o mai mare experiență competițională, dar și cu un lot cel puțin mai numeros, dacă nu și mai valoros, Știința Turceni s-a impus la limită pe terenul Gilortului. Simcea a deschis scorul în prima repriză, iar la 1-0 pentru oaspeți Dragotoiu, de la Gilortul, a ratat un penalti. A fost totuși 1-1 după reușita lui Almăjanu, însă Știința a revenit și a marcat prin același Simcea golul ce le-a adus victoria și calificarea.

 11 titulari + o rezervă

Gilortul s-a confruntat la acest meci cu o gravă problemă de efectiv, antrenorul Sergiu Găman având la dispoziție doar 12 jucători: „Am jucat în unsprezece jucători tot meciul, am avut o singură rezervă, cea de portar”, a declarat tehnicianul Gilortului. Chiar și în aceste condiții și în ciuda înfrângerii suferite, Găman își laudă jucătorii: „Jucăm bine, dar pierdem… Ce să facem?… Am jucat fără șase jucători titulari, dar am rămas surprins de jocul prestat, unul bun, mult peste nivelul ligii a IV-a, acolo unde suntem noi. Am jucat cu jucători care au evoluat foarte puțin în returul campionatului trecut, cu Lucean, care nu a jucat de șase luni din cauza unei accidentări”, a mai spus antrenorul echipei cărbuneștene. O singură nemulțumire a avut acesta, arbitrajul: „Nu comentez arbitrajul, dar nu au lăsat faza să continue după un fault clar în careu deși mingea a intrat în poartă și au dat penaltiul pe care l-am ratat”, a mai spus Sergiu Găman.

  Modrea: „Un antrenament bun”

De arbitraj nu s-au plâns doar gazdele, și cei de la Știința Turceni având de obiectat asupra calității prestației arbitrilor întâlnirii de la Târgu Cărbunești. Directorul sportiv al Științei, Vali Modrea, recunoaște însă că greșelile au fost de ambele părți: „Arbitrajul a fost cu greşeli şi de o parte şi alta, dar nu a fost influenţat rezultatul final. S-a jucat cam dur în prima parte, dovadă accidentarea lui Gîlceavă. Am fost nevoiţi să-l scoatem din teren după primul sfert de oră. A fost un atac din spate pe gleznă, urât de tot”, a declarat oficialul celor de la Știința Turceni. Acesta a apreciat meciul de cupă ca fiind o bună oportunitate pentru jucătorii săi de a-și reintra în ritm înainte de începerea pregătirilor pentru noul sezon: „Meciul a fost unul greu, cu ambiţii mari, un antrenament bun înainte de perioada de pregătire”, a mai spus Modrea.

Gilortul Târgu Cărbunești – Ştiinţa Turceni 1-2 (0-1)

Stadion „Gilortul”, Târgu Cărbunești

Au marcat: Almăjan (min. 61) / Simcea (min. 24 și 81)

Gilortul: Munteanu – Marin, Gugu, Lucean, Brandibur, Fugaru, Găman, Dragotoiu, Marghidan, Almăjanu, Sanda. Antrenor: Sergiu Găman.

 Știința: Geică – Scînteie, B. Dolcescu, Olteanu, Gîlceavă (min. 15 Agarafinei) – Lupu, A. Dolcescu, Barbu (min. 74 Murdărea), Vava – Călugăru, Simcea. Antrenor: Viorel Cojocaru.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.