RSS post comments feeds rss email feeds twitter

ACTUALIZARE. Marvin Jefferson a semnat cu Energia Târgu Jiu

/ 11 iulie 2014

Americanul are 107 kilograme, măsoară 2.06 metri şi este un jucător de poziţia 5.

maxresdefault

Energia Târgu Jiu a oficializat mutarea pivotului Marvin Jefferson, prin intermediul site-ului oficial al clubului.

 Junioratul l-a făcut la echipa liceului Modesto Junior College din California, iar pe perioada studiilor universitare a jucat la echipa Universității din Idaho. Marvin Jefferson și-a făcut debutul profesional în 2010, în Franța la echipa de liga secundă, UJAP Quimper. Pentru scurt timp, în 2011 a trecut și prin campionatul din Uruguay, unde a jucat pentru echipa Atletico Bigua. În același an 2011, revine în Europa, tot în Franța, și semnează cu gruparea de ligă secundă, Vichy. În 2012 pleacă în Cipru la Apollon Limassol, în prima ligă din Cipru. În Cipru a şi fost urmărit de noul antrenor al Energiei, Antonis Constantinides, care l-a inclus acum pe lista de achiziții a clubului gorjean. A evoluat cu gruparea cipriotă în EuroChallenge, unde a evoluat în 6 meciuri. În competiţia europeană a avut o medie de 6,7p/meci. Din Cipru, Marvin Jefferson a plecat din nou în Franța, la gruparea Boulazac Basket Dordogne. Baschetbalistul american a evoluat ultima dată, în sezonul 2013-2014, în liga secundă din Turcia, pentru Pertevnial Istanbul.

––––––––––––––

Energia Târgu Jiu este pe cale să rezolve şi problema pivotului în ceea ce priveşte abordarea noului sezon competiţional. În condiţiile în care oficialii echipei s-au interesat de serviciile a mai multor jucători pentru poziţia 5, în cele din urmă, se pare că varianta aleasă este Marvin Jefferson.

Născut în 1986, americanul măsoară 2.06 metri şi are 107 kilograme. Acesta a evoluat ultima dată în liga secundă din Turcia, pentru Pertevnial Istanbul. În Sezonul 2012-2013, Jefferson a jucat în Cipru, la Apollon Limasol, acolo unde a fost urmărit de antrenorul Energiei, Antonis Constantinides, care l-a propus acum pentru un transfer la Târgu Jiu.

Dacă această mutare se va materializa, Marvin Jefferson ar fi cel de-al cincelea jucător străin din lotul Energiei, situaţia lui Porter Troupe nefiind rezolvată pe deplin. Având în vedere că echipa gorjeană va lupta pe trei fronturi în sezonul viitor, campania de achiziţii nu se va încheia aici. Târgujienii caută în acest moment să se întărească cu încă un jucător autohton.

Reunirea lotului a fost stabilită pentru data de 15 august.

www.sportingorj.ro

Comentează!

2 Comentarii până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.