RSS post comments feeds rss email feeds twitter

A fi sau a nu fi în Liga a 3-a pentru Gilortul Târgu Cărbunești

/ 20 iunie 2014
Gilortul Târgu Cărbunești este gata pentru principalul examen al anului, meciul de baraj pentru promovarea în liga a 3-a. Meciul cu Minerul Mehedinți va avea loc la Slatina, pe Stadionul 1 mai, sâmbătă, de la ora 18:00.

    carbunesti 19        Campioană a Gorjului și deținătoare a cupei la județ, Gilortul Târgu Cărbunești este obligată să păstreze tradiția ultimilor ani și să atace cu succes promovarea în al treilea eșalon fotbalistic al țării. Echipa cărbuneșteană s-a pregătit intens în ultima săptămână și astăzi va lua drumul Slatinei, acolo unde se va disputa meciul de baraj programat în compania campioanei Mehedințiului, Minerul Mehedinți: „La ora 12:30 vom pleca din Cărbunești, iar la ora 18:00 vom avea un antrenament la Slatina, pe terenul Metalurgistul și ne pregătim pentru joc”, a anunțat antrenorul Sergiu Găman.

 Fără prime speciale

            Situația financiară la Gilortul nu este una strălucită, conducerea făcând eforturi pentru a susține echipa chiar și la acest nivel, al Ligii a 4-a. Antrenorul campioanei Gorjului spune că echipa sa va lupta fără a avea în față un stimulent financiar, însă trecerea în CV a unei promovări îi face pe jucători să nu se gândească la prime: „Nu avem primă de joc, nu ne trebuie bani pentru a câștiga acest joc”, spune Găman. Mai mult decât atât, tehnicianul mărturisește că unii jucători fac totul pentru echipă chiar dacă întâmpină și unele probleme medicale: „Finala de cupă a lăsat destul de multe accidentări în lotul nostru. Sunt jucători accidentați, dar dorința lor de a juca, de a ajuta echipa îi face să treacă peste aceste probleme. Brandibur are glezna umflată, Găman și Fugaru au și ei probleme”, a declarat Sergiu Găman.

 Vor să câștige în timpul regulamentar

carbunesti - turceniAntrenorul Gilortului spune că echipa este bine pregătită din toate punctele de vedere pentru meciul de baraj și că va beneficia și de suportul celor de la Metalurgistul Slatina, club care le va pune la dispoziție un teren de antrenament: „E un teren bun, jucăm barajul pe terenul celor de la FC Olt, iar cei de la Metalurgistul Slatina ne ajută oferindu-ne teren de antrenament în condiții foarte bune”, a anunțat Sergiu Găman. Acesta spune că meciul este unul special, care are un caracter aparte, însă echipa sa este gata să facă față cu succes acestei încercări: „Ne-am pregătit și tactic, e un meci aparte pe care contorizăm foarte bine jocul. Suntem pregătiți și pentru prelungiri și lovituri de departajare, dar noi vrem să câștigăm din timpul regulamentar. Avem o echipă bună, cu jucători buni și la un joc de acest gen, când ai jucători buni, pregătiți și cu experiență poți să te gândești la promovare. Eu zic că șansele sunte de 50% pentru fiecare echipă”, a mai declarat antrenorul Sergiu Găman.

 Nu au impresionat în finala Cupei Mehedințiului

Chiar dacă nu a fost prezent la finala Cupei Mehedințiului, Sergiu Găman spune că are datele acelui meci, câștigat de viitoarea adversară a echipei sale. Tehnicianul Gilortului a primit o notă optimistă după acest joc din partea colaboratorilor săi care au urmărit meciul respectiv: „Am referințe de la finala de cupă de la Mehedinți. A fost un joc slab, cu niște probleme ale lor, Minerul nu a stat la premiere, echipa a plecat. Ceea ce ne interesează pe noi însă este faptul că a fost un meci de un nivel tehnico-tactic slab”, a mai declarat Găman.

 Mai au nevoie de sponsori pentru Liga a 3-a

În perspectiva posibilei promovări în Liga a 3-a, conducerea clubului cărbuneștean a demarat deja discuțiile cu cei care ar putea susține clubul, care la acest nivel va avea cheltuieli mult mai mari decât cele din acest moment. „Au fost niște discuții, mai sunt discuții încurajatoare, dar pentru liga a 3-a e nevoie de mai mulți bani, trebuie să mai găsim câțiva sponsori. Sunt oameni de bine care vor să ajute echipa, dar la un nivel mai mic pot să o facă și e nevoie de ceva mai mult. Sunt încă discuții, a anunțat Sergiu Găman.

În cealaltă tabără se anunță proiecte îndrăznețe, Primăria Drobeta Turnu Severin dorind să adopte această echipă în cazul în care ea va promova, investițiile arătându-se a fi destul de importante, mult peste ceea ce speră să se obțină la Târgu Cărbunești în aceeași situație. Totuși, antrenorul Sergiu Găman spune că echipa sa poate lupta și câștiga și un astfel de duel inegal din acest punct de vedere: „La Mehedinți se pun bazele unei noi echipe pentru că Drobeta Turnu Severin este un oraș care nu are o echipă în acest moment și toată lumea vrea ca Minerul să promoveze. E o dorință mai mare acolo, oameni mai potenți financiar, o echipă patronată sindicatele din minerit, de CEO, din câte am văzut, dar noi, o echipă mică, cu bani puțini, susținuți de primărie, ne dorim să facem cu bani puțini un rezultat mare”, a mai declarat tehnicianul Gilortului.

 Lotul Gilortului Târgu Cărbunești pentru meciul de baraj:
Portari: Munteanu, Cimpoieru
Jucători de câmp: Brandibur, Gioagă, Ștefan, Fugaru, Dragotoiu, Găman, Almăjanu, Marghidan, Sanda, Tiron, Tarhat, Chiriac, Lucean, Gugu, Cherciu și Marin.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.