RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Juniorii Băleștiului, calificați la zonă

/ 16 iunie 2014
Echipa de juniori A1 a celor de la Internațional Bălești a reușit performanța de a intra între primele 20 de echipe din țară, dintre echipele gorjene doar Minerul Mătăsari a mai reușit același lucru în urmă cu câțiva ani.

IMG_7051          După ce au câștigat în meciul tur, disputat la Târgu Cărbunești, cu 2-1, tinerii fotbaliști de la Internațional Bălești au avut un retur extrem de încărcat de emoții la Strehaia, unde AS Strehaia a câștigat cu 3-2. Desfășurarea scorului a fost una care i-a dus pe participanți, pe rând, de la agonie la extaz și invers. Birăruți a deschis scorul în minutul 30 și totul părea să meargă strună pentru echipa antrenată de Dan Vasilică, la pauză Internațional Bălești fiind printre calificatele la turneele de zonă. Numai că avea să urmeze și repriza secundă: „Am avut clar meciul în mână. La 1-0 pentru noi am mai avut două ocazii foarte clare și puteam decide clar meciul în favoarea noastră, dar, dacă făceam 5-0 cine și-ar mai fi amintit meciul ăsta?… Am primit apoi un gol din penalti în minutul 72 și au venit minutele de final. În câteva minute am mai luat două goluri la singurele lor șuturi pe poartă din acțiune și am trecut de la o stare la alta foarte rapid, noroc că am și revenit la fel de repede”, a declarat antrenorul băleștenilor, Dan Vasilică. Internațional Bălești a încasat două goluri în minutele 89 și 91, dar a punctat în minutul 94 prin căpitanul Dinu și echipa gorjeană merge mai departe: „Au fost niște momente în care mulți dintre copii nici nu mai știau cine se califică la acest scor. Portarul nostru, la 3-2 a luat mingea repede în brațe și s-a dus cu ea la centru să o repună și nu înețelegea de ce e doar el acolo. Ce să mai zic, a fost un meci frumos, pe care copiii o să-l țină minte toată viața”, a mai spus tehnicianul celor de la Internațional Bălești.

 Vor să organizeze zona

Calificându-se la turneul de zonă, cei de la Internațional Bălești se gândesc să ceară federației organizarea în Gorj a unuia dintre aceste turnee. „Ar fi frumos și pentru acești copii, care nu au mai avut parte niciodată de astfel de meciuri, de o așa competiție, dar și pentru județ. S-ar mediatiza bine evenimentul și toată lumea ar avea de câștigat”, a mai declarat Dan Vasilică. Din zona noastră, la turneul de zonă vor merge și reprezentantele județelor Olt (CSȘ Caracal), Argeș (Sporting Pitești), Hunedoara (Universitatea Petroșani) și Caraș Severin (Metalul Bocșa), așa că o grupă cu cele cinci echipe disputându-se la Târgu Cărbunești sau chiar la Târgu Jiu ar putea fi cea mai bună soluție, Gorjul fiind și o soluție de mijloc în ceea ce privește distanțele pe care participantele ar trebui să le parcurgă. O decizie în acest sens se va lua miercuri, la sediul Federației Române de Fotbal unde va avea loc o ședință tehnică în care se vor stabili locațiile pentru turneele de zonă ale juniorilor A1.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.