RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Stankevicius, ultima achiziție

/ 13 iunie 2014
Andrei Maioreanu este în acest moment sigur pe aportul a cinci jucători, pe lângă Kekezovic, Mota, Sifre și Rodriguez, care semnaseră deja de ceva vreme, președintele secției de handbal a Energiei ajungând ieri la un acord și cu pivotul lituanian Tadas Stankevicius.

stankevicius„Semnăm pentru un an de zile. Stankevicius este campion cu 2010, 2011, 2012 și 2013 în Lituania, în 2010 și 2011 a câștigat Cupa Lituaniei, a jucat și prin Bundesliga și prin Asobal, este internațional lituanian și are experiență în cupele europene. De exemplu, în Cupa EHF, unde a participat ultima dată, are patru meciuri și 15 goluri. E un jucător care a confirmat, l-am văzut, ne-a plăcut, l-am verificat și am ajuns la o înțelegere”, a declarat Maioreanu pentru www.sportingorj.ro .

Stankevicius, care are 23 de ani, 1,92 metri și 102 kg, a jucat în ultimii ani pentru lituanienii de la Klapeida Dragunas, iar în ultimele luni pentru ucrainienii de la ZTR Zaporzhye.

 Multinațională la Târgu Jiu

Sifre          Pe lângă lituanianul Tadas Stankevicius, Energia a semnat cu patru jucători de alte trei naționalități. Din Ungaria, de la Pick Szeged, câștigătoarea Cupei EHF din acest sezon, Energia l-a luat pe sârbul Marinko Kekezovic care joacă pe postul de extremă stânga. Pe cealaltă extremă, cea dreaptă, Energia se va baza pe stângaciul Adrian Sifre Flores, un spaniol ce a evoluat ultima dată la Ciudad Encantada. Pentru postul de conducător de joc, Maioreanu și Andrieș au optat pentru portughezul Filipe Mota, care a jucat la Gyor, dar și pentru Porto Vitalis, cu care a evoluat chiar la Târgu Jiu acum câțiva ani, în 2010, în Cupa EHF. Nu va fi însă singurul portughez, lângă el urmând a juca și Alvaro Rodriguez, care lasă Benfica pentru a juca la Târgu Jiu, pentru Energia, Rodriguez fiind unul dintre cei mai buni apărători din campionatul lusitan în ultimii ani.

Mota

 „Mota este suficient la conducător de joc pentru că la un lot de 14 jucători plus 2 portari nu pot să mă aduc dubluri chiar pe fiecare post. Trebuie să fiu atent și la buget, să nu depășesc. Plătim și foarte mulți bani la federație, o grămadă de bani…”, Andrei Maioreanu, președintele secției de handbal a clubului Energia.

 Campania de achiziții continuă

Energia a bătut deja palma cu cinci jucători străini, însă până să se încheie campania de achiziții, echipa gorjeană va număra șapte stranieri: „Ţin legătura cu mai mulţi jucători, sunt mai mulți handbalişti cu care discut. Din aceştia vom alege încă doi cu care să ne întărim. Vorbim cu jucători din din Franţa, Germania, Spania. Mai rămâne să rezolvăm pe inter, stânga și dreapta. Vom avea șapte jucători străini”, a declarat președintele echipei gorjene, Andrei Maioreanu. Acesta spune că, deși și-a dorit, nu are de unde să aducă jucători români cu care să întărească acum echipa: „Jucători români nu am de unde lua. De la primele echipe sunt jucători valoroși care au însă contracte până în 2016, iar de la echipe de play-out nu am ce să caut în condițiile în care la anul dorim să venim mai sus de locul 5, cum am terminat anul acesta”, a explicat Maioreanu.

În lotul Energiei se vor regăsi însă și doi jucători români ce nu au evoluat în campionatul trecut pentru gorjeni. Este vorba de frații Mănescu, juniori care și-au văzut rezolvate problemele cu federația și vor putea debuta pentru Energia în sezonul următor.

Lotul Energiei:

Portari: Antonaru, Șelaru

Jucători de câmp: Apolzan, Sifre, Kekezovic, Acatrinei, Dinescu, Dragnea, Mota, Rodriguez, Giotoiu, Stankevicius, Alex Mănescu și Bogdan Mănescu.

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.