RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Campioana Mehedințiului, adversara Gilortului la baraj

/ 5 iunie 2014
Drumul Gilortului Târgu Cărbunești spre liga a 3-a a fost destul de lin până acum, fără un adversar de temut în campionatul județean, însă la baraj trupa lui Sorin Găman are parte de un duel cu o echipă redutabilă.

IMG_8826             În urma tragerii la sorți, care a fost mai mult o împerechere făcută de Federația Română de Fotbal, campioana Gorjului va întâlni în meciul de baraj pentru promovarea în al treilea eșalon campioana Mehedințiului, pe Minerul Mehedinți. Adversarul este unul dintre cei mai grei pe care Gilortul Târgu Cărbunești putea să-i întâlnească, echipa mehedințeană căutând să urce în eșaloanele superioare ale fotbalului românesc, acolo unde județul vecin nu mai are reprezentate în primele trei niveluri după desființarea celor de la CS Drobeta Turnu Severin după retrogradarea în Liga 1 din vara trecută.

Antrenorul celor de la Gilortul, Sorin Găman, crede că tragerea a fost una cu ghinion pentru echipa sa: „Greu… Pentru mine e o echipă bună, cu fotbaliști buni, care au evoluat în liga a 3-a, au experiență destul de mare și este echipa care reprezintă orașul Drobeta Turnu Severin. Din câte am înțeles, administrația de acolo dorește să readucă Severinul în liga a 3-a și își vor canaliza toate eforturile pentru a realiza acest lucru. Concluzia este că vom avea un baraj foarte greu”, a declarat Sorin Găman.

 Se studiază reciproc

Chiar dacă antrenorul Gilortului spune că încă nu a apucat să vadă vreun meci al celor de la Minerul Mehedinți și nici nu mai are posibilitatea de a mai prinde vreunul pe viu până la meciul direct din barajul de promovare, gorjenii au material de studiu legat de adversar: „Nu am văzut personal niciun meci de-al lor, dar o să-i urmăresc, am informații despre ei. Am avut pe cineva care a urmărit două meciuri ale lor din campionat”, a mărturisit Sorin Găman. Acesta este sigur că și mehedințenii nu au stat degeaba și au informații legate de echipa sa, plus că aceștia mai au posibilitatea ca până pe 21 iunie, data disputării barajului, să poată vedea la lucru echipa gorjeană în finala fazei județene a Cupei României: „Din ce știu eu, și ei ne-au spionat, sunt pregătiți din toate punctele de vedere, își doresc foarte mult să promoveze”, a mai spus Găman.

 Se joacă în Olt

Partida dintre campioanele Gorjului și Mehedințiului se va desfășura în Olt, AJF Olt primind sarcina de a organiza acest meci de baraj. Locația nu este una foarte apropiată, ambele echipe urmând a „sări” peste un județ pentru a ajunge la locul disputării barajului pentru accederea în Liga a 3-a. Chiar și antrenorul Sorin Găman s-a declarat surprins atât de împerecherea federației, cât și de modul în care s-au stabilit locațiile partidelor de baraj: „Pot să spun că sunt surprins de această tragere la sorți, cum a nimerit de exemplu Caraș Severin cu Sibiu… Și despre modul cum noi vom juca meciul de baraj la Olt, când ar fi fost mai nimerit să jucăm la Petroșani, Craiova sau la Râmnicu Vâlcea, dar jucăm la Olt…”, a mai declarat tehnicianul cărbuneștenilor. Acesta însă crede că meciul se joacă pe teren, acolo unde jucătorii, dar mai ales antrenorii, au un rol major în stabilirea echipei care va promova: „Important este că noi trebuie să ne vedem de treaba noastră, să jucăm și să facem tot posibilul pentru a promova. La astfel de meciuri este foarte important antrenorul. Contează foarte mult organizarea jocului, sistemul adoptat, tactica pe care antrenorul o impune echipei”, a mai declarat Găman.

 Pregătiți de liga a 3-a?

            Gilortul Târgu Cărbunești își analizează bine șansele de supraviețuire într-un eșalon superior, echipa gorjeană nedorind să se repete situația din sezonul 2002-2003, când promovase în Liga a 2-a, dar nu a făcut față din punct de vedere financiar și s-a retras prematur din competiție. În acest sens, antrenorul Sorin Găman spune că așteaptă răspunsul unor oameni potenți din zonă care, în urma unor întâlniri și discuții cu autoritățile locale, ar trebui să pună umărul la asigurarea condițiilor necesare pentru a asigura condițiile necesare echipei pentru a evolua în liga a 3-a: „Suntem o echipă frumoasă, dar mică și nu știu în acest moment dacă am face față nivelului ligii a 3-a, însă am înțeles că autoritățile locale și oameni din oraș care pot susține echipa se vor întâlni pentru a ne oferi cele mai bune condiții. Sperăm să fie așa și lucrurile să meargă bine în acest sens”, a declarat Găman.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.