RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Campioni pentru a treia oară!

/ 25 mai 2014
CSȘ Târgu Jiu și-a onorat statutul de favorită la câștigarea titlului național la baschet, categoria under 16, a câștigat finala cu Steaua CSM București și s-a încoronat pentru a treia oară campioană a României.

echipa premiata2Steaua CSM București – CSȘ Târgu Jiu 69-74 (18-6, 15-30, 16-22, 20-16)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 700

Steaua: Chiriță (3), Paraschiv, Costea (9), Nica (1), Tone, State, Darwiche (9), Ionescu (7), Tufan, Berceanu (24), Calenic (16), Popa.

CSȘ Târgu Jiu: Buzuloiu (6), Vlad (31), Rîșniță, Berca (4), Tilea, Sanda (20), Ciurea, Homescu, Bălcescu, Constantinescu, Buju, Berculescu (13). Antrenori: Gabriel Bekeș și Ionuț Berca.

Finala competiției a început cu o dominare clară a Stelei, care a avut și avantajul unei talii net favorabile. Steaua, care i-a avut în tribune atât pe antrenorii echipei mari, Nikola Bavcevic și Claudiu Fometescu, pe președintele-jucător Virgil Stănescu, dar și pe secretarul general al fedrației, Dan Berceanu, care l-a avut pe fiul său în echipa roș-albastră, a câștigat primul sfert cu 18-6. Replica tinerilor baschetbaliști gorjeni a fost puternică în sfertul secund, când au început să apară și coșurile de trei puncte. Cu 30-15 în sfertul doi, CSȘ Târgu Jiu a reușit să intre la cabine cu avantaj, dar și cu un moral mult mai bun după startul aproape dezastruos pe care l-a avut. La revenirea de la cabine, echipa gorjeană a apăsat pe accelerație și a reușit să se detașeze având la un moment dat un avantaj de 16 puncte, numai că a venit a patra greșeală personală a lui Berculescu, iar protejarea sa a condus la un regres evident. În doar câteva minute, Steaua, cu trei oameni mari sub panou fără ca gorjenii să aibă ceva de talie asemănătoare, a redus handicapul și de la 35-51 s-a ajuns la 49-55.

În ultimul sfert, simțint că poate profita de avantajul taliei, Steaua a forțat și s-a apropiat la doar două puncte, 56-58 cu 8 minute înainte de final și 65-67 cu 3 minute și jumătate înainte de sfârșitul partidei. Totuși, gorjenii au reușit să facă față acestui final încins, au fost mai lucizi pe final deși au existat și erori mari și sirena a consfințit faptul că CSȘ Târgu Jiu are cea mai bună echipă la această categorie de vârstă.

Premii individuale câștigate de gorjeni:
Adrian Vlad              – nominalizat în 5-ul ideal al Turneului Final
– cel mai bun marcator al Turneului Final
– MVP-ul Turneului Final

Silviu Sanda                        – premiu special
Meciurile finale

Finala mare                           –          Steaua CSM București – CSȘ Târgu Jiu 69-74
Finala mică                           –          CSȘ Unirea Iași – Olimpic Baia Mare 79-66
Meciul pentru locurile 5-6  –          U Mobitelco Cluj – Dan Dacian București 44-47
Meciul pentru locurile 7-8  –          Mureșul Târgu Mureș – 4Sports București 65-40

Clasament final CN U16
1. CSȘ Târgu Jiu
2. Steaua CSM București
3. CSȘ Unirea Iași
4. Olimpic Baia Mare
5. ACS Dan Dacian București
6. U Mobitelco Cluj
7. Mureșul Târgu Mureș
8. 4Sports București

 

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.