RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Kibwe Trim: „Încă mai simt că fac parte din familia Energiei”

/ 29 aprilie 2014

Încă de la debutul gorjenilor pe prima scenă a baschetului românesc, pivotul din Trinidad Tobago s-a dovedit a fi unul dintre cei mai valoroşi şi iubiţi jucători de la Energia. În prezent, Kibwe Trim evoluează în Japonia, pentru Okinawa GK, dar cu toate acestea americanul nu ar spune „NU” unei oferte venite din partea conducerii oltene, declarând în repetate rânduri că suporterii târgujieni i-au produs numai amintiri frumoase.

faza-joc-trim  Reporter: Care ar fi noutăţile în cariera ta?

  Kibwe Trim: Am îmbătrânit. Acest lucru este nou (râde). Vorbind serios, în ultima perioadă, am jucat în regiunea asiatică deoarece lucrurile la Târgu Jiu au mers bine pentru mine. Încă mai am ani buni la dispoziţie pentru a juca baschet, dar eu sunt, de asemenea, implicat şi în alte lucruri acum, cum ar fi afacerile şi fundaţia mea DreamChaser International Foundation.

Rep.: Ce rol această fundaţie?

K.T.: Fundaţia mea este una care încurajează tinerii să îşi urmeze visele. Eu am avut întotdeauna o pasiune pentru tineri şi mi-aş dori să am o influneţă pozitivă asupra lor.

Rep.: Îţi este dor de Târgu Jiu?

K.T.: Desigur. Până în prezent, Energia este singura echipă la care am evoluat două sezoane la rând. Mi-a plăcut echipa Energiei şi oamenii din Târgu-Jiu, care m-au primit în casele lor şi m-au tratat bine. Voi avea mereu aceste aminitiri şi le voi preţui.

Rep.: Cât de diferit este baschetul de acolo faţă de cel european?

K.T.: Baschetul din Japonia este foarte diferit de cel din Europa. În primul rând, aici fiecare echipă are dreptul de a folosi doar patru jucători străini. În primul şi al doilea sfert sunt permişi doar doi jucători pe parchet, iar în al treilea, respectiv al patrulea, sunt permişi doar trei jucători străini. De asemenea, aici este o ligă cu un ritm foarte rapid. Jucătorii locali sunt foarte mici de statură, dar sunt foarte rapizi, iar acest lucru influenţează mult jocul.

Rep.: Ştiu că ai urmărit campionatul românesc. Energia a cucerit trofeul Cupei României. Ce părere ai?

K.T.: Am fost foarte fericit când am văzut că Energia a câştigat Cupa României. Mă simt ca şi cum eu am câştigat-o deoarece Louis şi Porter sunt prietenii mei buni, iar eu încă mai simt că fac parte din familia Energiei. Este într-adevăr un moment mare pentru echipă şi pentru fani. Sunt mândru că am evoluat acolo.

Rep.: Având în vedere că Energia va evolua în EuroChallange, care sunt şansele să te vedem din nou la Târgu-Jiu?

K.T.: Este minunat că Energia va juca în EuroChallange! Clubul va trebui să ia măsuri pentru ca echipa să evolueze la un nivel înalt. Am făcut parte din prima echipă a Energiei, când aceasta a promovat pe prima scenă a baschetului românesc, iar acest trofeu arată că s-au făcut progrese mari. Este întotdeauna posibil să mă întorc la Târgu Jiu. Atâta timp cât eu joc încă baschet, Energia va fi o opţiune pentru mine.

Rep.: Eşti foarte iubit de fanii Energiei. Ce le transmiţi acestora?

K.T.: Îi iubesc pe fanii Energiei şi îi voi iubi mereu. M-au făcut să mă simţ ca acasă în perioada în care am jucat acolo. Sper să fie în continuare alături de echipă. Acum, Energia va evolua în Europa, iar cu ajutorul suporterilor, aceasta poate să cucerească şi campionatul românesc, de ce nu. Sper că nu au uitat de mine deoarece într-o zi, voi veni înapoi, indiferent dacă voi mai juca sau nu baschet. HAI ENERGIA!!!

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.