RSS post comments feeds rss email feeds twitter

MAGNIFIC! Energia a câștigat Cupa României!

/ 12 aprilie 2014

După ce a trecut în semifinale de Asesoft Ploiești, Energia a câștigat și finala Cupei României învingând pe CSM Oradea cu 58-55 (4-15, 16-12, 24-16, 14-12).

energia6După despărțirea de Florin Nini, echipa Energiei s-a dezlănțuit și a câștigat ambele partide disputate la Final Four-ul de la Ploiești, asta deși pornea cu ultima șansă la câștigarea trofeului.

Finala mare a început prost pentru gorjeni, care nu s-au regăsit și au simțit prea puternic presiunea jocului cu trofeul pe masă și Oradea a câștigat primul sfert categoric, scor 15-4 pentru echipa condusă de Cristian Achim. Primul semnal al revenirii Energiei a fost dat de startul sfertului doi, când elevii lui Radu Stroescu au avut un run de 7-0 cu care au reintrat în meci. Echipa gorjeană a câștigat sfertul secund cu 16-12 și la pauză scorul era unul care lăsa lupta deschisă oricărui rezultat, 27-20, apărările ambelor echipe evoluând aproape perfect.

energia2

Energia a revenit de la cabine încrezătoare în șansele sale de a întoarce rezultatul și de a obșine la Ploiești o mare performanță, iar după două minute de joc reușea să egaleze, scor 28-28. Deși la un moment dat Oradea a luat din nou un avantaj de cinci puncte scor 40-35, finalul sfertului trei a aparținut Energiei, care a întors rezultatul și a preluat conducerea, scor 43-44 înaintea ultimelor zece minute de joc. Trupa gorjeană a dat dovadă de maximă maturitate și a gestionat perfect avantajul preluat în sfertul trei. Partida a fost la fel de încleștată și pe parcursul ultimului sfert, dar Energia a condus în permanență, cea mai mare diferență în favoarea gorjenilor fiind de cinci puncte. Finalul a fost încins, Denison a forțat revenirea echipei sale marcând patru puncte consecutive cu care a dus scorul la 56-55. Poesesia Energiei a fost irosită după scurgerea celor 24 de secunde ale atacului, iar Oradea avea ocazia ca ultimul atac să-i aducă trofeul, numai că Darby s-a înălțat uimitor pentru un capac ce a adus Cupa României la Târgu Jiu. Troupe a fost faultat și a transformat ultimele aruncări libere pentru scorul final al întâlnirii, 58-55 pentru Energia.

Cu acest succes de la Ploiești, Energia Rovinari devine prima echipă care obține un trofeu major pentru sportul gorjean, Cupa României urmând să fie de acum în vitrina clubului gorjean.energia4

www.sportingorj.ro

Comentează!

27 Comentarii până acum

  • 1 MANDRU spune:

    Energia decatusata ….. CASTIGATOAREA CUPEI ROMANIEI !

    CAND NE INTALNIM LA SALA!

  • Alex spune:

    Bravo Energia si felicitari tuturor jucatorilor !!! Am trait cu sufletul la gura pana la ultima faza a meciului chiar daca am fost in fata televizorului ! Suntem cei mai tari !!!

  • gigi spune:

    FELICITARIIIIIII!!!!! Haideti sa-i asteptam pe baieti in Piata Prefecturii .MERITA!!!

  • nark spune:

    Minunat! Da, am deschis ochii in Europa cu Pandurii, insa Energia locala a fost data clar de… Energia!!! Bravo, baieti, felicitari din Timisoara! Ne vedem la toamna, In sala de sport C. Jude de-aici sa va aplaud din nou!

  • zzzz spune:

    Ar trebui sa o lasam mai moale cu felicitatul, pentru ca s-a vazut de la inceput ca noi trebuie sa castigam Cupa asta.

    E incredibil cum a putut evolua Asesoft cu noi,cu frana trasa,prinde o zi proasta un jucator, maxim 2-3, dar nu toata echipa !!!!

    Revenind la finala,dupa primul sfert, am crezut ca Oradea va matura cu noi pe jos si vom pierde la o diferenta de 20-30 puncte, dar odata cu inceputul sfertului 2,Oradea a inceput sa nu mai faca patrunderi si ducea atacul pana pe ultima secunda, unde evident pe final rata si posesia ne revenea , acest lucru intamplandu-se pana la finalul meciului.

    Orice om cu scaun la cap care stie cat de cat baschet vede de la o posta ca cele 2 meciuri au fost dubioase.

    In playoff, matura pe jos cu noi Asesoftul la fel cum a facut-o in campionat

    • gigi spune:

      ZZZZ – explica-ne si noua , tu ca mare specialist , ultima faza cu capacul lui LOUIS la Denilson ,cum a fost regizata? Eu cred ca esti Florin Nini sau un mare fan al lui , asa ca iti urez La multi ani!
      Bravo si felicitari ENERGIA !

    • dan spune:

      Pai si care-i treaba …… CUPA-I LA NOI PE MASA si o sa fie mereu in palmaresul echipei ! Asa ca bucura-te ! Poti !?

    • mihai spune:

      Ceea ce conteaza cel mai mult este ca, CUPA ROMANIEI este la tg jiu.Nu ai decat sa fii gigi contra, sa te oftici si sa ai insomnii. Daca ai impresia ca energia a cumparat cupa te inseli amarnic daca ceilalti competitori au jucat cu frana trasa, legati la ochi sau impiedicati nu are importanta, ceea ce-i cel mai important este aveti cupa romaniei in vitrina. Felicitari celor 2 conducatori rai si stroe, felicitari echipei ca au jucat bine si au crezut in sansa lor, felicitari sponsorilor, felicitari suporterilor, felicitari comunitatii locale, felicitari tuturor oamenilor care sprijina echipa si stau aproape de echipa….etc…etc F E L I C I T A R I din inima moldovei, BRAVO VOUA!!!!!!!!

    • a fan spune:

      zzzz – la somn prietene :)) esti vai de capul tau…

  • Intrebare spune:

    O intrebare: Castigatoarea cupei Romaniei participa automat intr-o cupa europeana anul viitor (probabil FIBA EuroChallange)???

  • Io spune:

    La ora 3.00 Energia va ajunge la Sala Polivalenta cu trofeul.

  • nu prea mai conteaza spune:

    nu prea mai conteaza atat de mult play-off-ul daca am castifat cupa si avem o prezenta in cupe europeana acontata ASTA AR TREBUI SA GANDEASCA jucatorii, si sa joace fara presiune. Acum nu sa ne luam infrangeri ca farul!!!!

  • bogdan spune:

    Prietene zzzZzzzz, urmeaza ti id ul, dar nu uita ca somnul ratiunii, il viseaza monstrul, in cazul tau nimic mai exact…asa ca data viitoare inainte sa comentezi, asigura te ca vezi meciurile , si mai important decat toate deschide ochii cand privesti……
    Bv Energia! Victorie epocala, ce va plaseaza in clubul echipelor cu istorie si traditie!!! Celmai important! Bv!!!!!!!!

    • zzzz spune:

      Traieste in lumea ta, si vom vedea cand incepe playoff ul cum va matura pe jos cu noi Asesoftul.

      Diferenta de valoare e de la cer la pamant intre noi si Asesoft/ Oradea.

      • a fan spune:

        Nu mai spune „va matura cu NOI” pentru ca tu nu meriti sa te asociezi cu o asemenea echipa ! Tu sa te duci sa te iei de mana cu Burlacu, pentru ca dai dovada de o mentalitate gresita. E adevarat, e diferenta intre noi si Aseosft/Oradea, dar asta vine si din prisma faptului ca ei poate au posibilitati financiare mult mai bune. Compara salariile celor de Asesoft cu cele de la Energia si o sa vezi ce vreau sa spun..Important este ca am batut, ca avem si noi un loc al nostru in istorie si nimeni nu va putea sterge performanta asta ! Nici macar asa-zisii suporteri ca tine.

        • mini nini spune:

          ARE DREPTATE ZZZZ…Diferenta de valoare e de la cer la pamant intre noi si Asesoft/ Oradea…CLAR..NOI SUNTEM CASTIGATORII CUPEI..RESTUL E DOAR CANCAN 😛

        • zzzz spune:

          Prietene vezi ca dupa Asesoft, avem cel mai mare buget din Liga Nationala.

          La Energia nu e jucator care sa ia sub strain care sa ia sub 5000 de euro lunar !!!

          Daca nu ai habar nu mai vorbii despre buget si alte chestii

          • valer spune:

            @zzzz…prietene esti dus…la Asesoft e un buget de 1.600.000 euro…la noi cu 1.000.000 mai putin….stai in banca ta si nu mai debita prostii…apreciaza rezultatul ca atare, daca poti, si lasati conspiratiile…

          • a fan spune:

            esti cam destept tu asa, nu mai bine ne dai si alte informatii, ca vad ca te cam pricepi :)) daca ai date concrete despre buget si despre salarii as fi mai mult decat fericit sa aflu si eu.

  • dan spune:

    VA ROG FRUMOS DACA STIE CINEVA CAND VINE ECHIPA SI DACA SE ORGANIZEAZA CEVA !? D-LE CONSTANTINESCU DVS. STITI CEVA ?

  • mihai spune:

    Felicitari celor 2 olteni caposi (stroe si rai), nu sunt straini pentru demiterea lui nini dar daca era nini antrenor 1000% nu ajungea cupa la tg jiu si apoi cred ca nini si-a facut-o cu mana lui.Niciodata si nicaieri in lume nu este mai important un antrenor decat echipa.Cred ca paharul este plin de multa vreme si au inghitit mult prea multe cei doi pana sa se hotarasca sa-l demita pe nini.

  • darina spune:

    @bzzzzzzzzzz: vezi tu, bzzzzzz-itule, dupa acest principiu niciodata, in niciun sport, o echipa mai slab cotata nu va castiga in fata alteia considerate mai buna! iarasi dupa acest principiu(cred ca doar al tau) ENERGIA este CEA MAI PUTERNICA ECHIPA D.P.D.V.(SA-TI TRADUC:DIN PUNCT DE VEDERE) FINANCIAR DIN ROMANIA! de ce spun asta? pai este greu de conceput ca, dupa ce ai dat 150.000 roni pentru a lua organizarea final 4 la tine, dupa ce te-a mai costat vreo 150.000 organizarea in sine sa dai GRATIS cupa echipei de pe locul 8, tu fiind probabil viitoarea campioana! daca a dat-o la schimb,eu sunt mandru ca avem o echipa atat de puternica incat asesoft-ul sa se sperie de ea! o intrebare retorica pentru tine: cum si cand i-a soptit denisson lui darby sa sara si sa-i puna capac la ultima faza? din tribuna nu s-a vazut sau auzit acest lucru! sau nu am fost eu atent!sau nici tu nu ai vazut meciurile? una peste alta, peste doi ani,doar tu vei fi cel care se mai indoieste de victoriile ENERGIEI in cele doua meciuri! si cupa va fi tot la tg-jiu, nu la ploiesti sau oradea! daca vei avea puterea, poti s-o privesti mult timp in vitrina clubului ENERGIA! si inca ceva, ca sa vezi ca eu cam stiu cine esti: de ce nu ai fost la meci? a plecat cumva MARELE FLORIIIIIN NIIINIII, pe care il ovationai la ultimele meciuri? sau ma insel cumva? nuprea cred, copile!

    • zzzz spune:

      Ma p*s pe florin nini al vostru, cel mai slab antrenor ever.

      Bai prietene, hai finala poate am castigat-o pe bune, dar meciul cu Asesoft a fost blat curat.

      Pai facand o comparatie, Asesoftul cu noi din 30 de aruncari de la 3 puncte nu a dat NICIUNA !!!!!!!!!!

      Cu Pitestiul le-a intrat 20 de 3 puncte =))) Numai Burlacu a dat vreo 5.

      Puteti spune orice, hai ca prinde un jucator, maxim 2-3 o zi proasta, dar nu toata echipa. Sa nu mai zic de Adamovici care la nivelul la care e el scapa mingea de 2 ori din mana =)) Ba voi pe ce lume traiti ma ? Aaaa si inca ceva, Cupa aceasta a avut sponsor principal pe SUPERBET !!! ( Cine e SUPERBET ? Agentie de pariuri !!!! )))

  • gorj spune:

    felicitari ENERGIA!!!!!!!! MANDRII CA SUNTEM GORJENI!!! restul e poveste la ora actuala suntem peste ORADEA si PLOIESTI!!!!!!!

  • Florin spune:

    Bravo baieti. Am avut incredere in voi si chiar speram sa castigati cupa. Acum urmeaza o mica pauza si poate detonam bomba si in campionat. Hai Energia.

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.