RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Meci de vacanță, câștigat de Energia

/ 6 aprilie 2014

Cu calificarea în play-off obținută și fără putința de a mai evita Asesoft, Energia a jucat în ultimul meci din sezonul regulat cu o altă echipă lipsită de motivație, CSM Oradea având locul 2 bătut în cuie. Partida s-a încheiat cu succesul gorjenilor cu 70-69.

 IMG_6967           Partida a fost una echilibrată, agreabilă pe alocuri, însă lipsa mizei a contat destul de mult, nimeni nefiind dispus să riște inutil înaintea partidelor care contează cu adevărat, cele din Cupa României și cele din play-off, gorjenii având ghinionul de a da piept în ambele cazuri cu campionii de la Asesoft. Revenind la meciul de pe parchetul polivalentei târgujiene, Energia a avut un final mai bun pentru primul sfert și l-a câștigat cu 20-16. În sfertul doi, după ce Energia a condus cu 25-18, echipa din Oradea a revenit cu un run de 9-0 și a preluat conducerea, scor 25-27. Mai mult decât atât, în ultima secundă a primei reprize Nicoară a aruncat de la mare distanță și a marcat un coș de trei puncte care a dus diferența patru puncte, 30-34, scor cu care s-a intrat la cabine. Sfertul al treilea a început prost pentru gazde, iar CSM Oradea a ajuns să conducă și cu 8 puncte, scor 37-45, aceasta fiind și cea mai mare diferență înregistrată pe tabelă între cele două echipe. Ștefan, Troupe și Watson au dat semnalul revenirii cu coșuri de trei puncte, reușite care au readus Energia în joc, iar ultimele 10 minute găseau echipa gorjeană la doar un atac de oaspeți, lucru pe care l-a rezolvat Troupe în debutul sfertului patru, acesta reușind cel de-al cincilea său coș de trei puncte din acest meci. Totuși, oaspeții au avut replică până la final, au condus până cu patru minute înainte de final, Jazvin reușind și el un coș din spatele semicercului, coș care a dus scorul la 65-63, iar din acel moment Energia nu a mai cedat conducerea până la final deși a mai fost egalată în două rânduri.

Energia Rovinari – CSM Oradea 70-69 (20-16, 10-18, 20-19, 20-16)

Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 700

Energia: Watson (12), Troupe (15), Darby (6), Jazvin (9), Ștefan (3), Vlaicu (4), Tudosă, Alionescu, Karpelesz, Aktaș, Milosevic (17), Keerles (4). Antrenor: Florin Nini.

CSM Oradea: Comagic (4), Markovic (11), Pașca, D. Popescu (3), Pop, Hora, Dillon (15), Subotic (9), Nicoară (7), Denison (7), Țibîrnă (6), Franklin (7). Antrenor: Cristian Achim.

Arbitri: Alexandru Olaru, Alin Faur, Dragoș Nicolae.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.