RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Maximiliano Giusti, în probe la Pandurii – VIDEO

/ 24 februarie 2014

La antrenamentul din această seară al Pandurilor și-a făcut apariția și atacantul despre care oficialii echipei gorjene spuneau că este așteptat. Este vorba de un vârf argentinian care vine însă de la o echipă din prima ligă peruană.

Giusti micMaximiliano Giusti are 23 de ani, 1,80 metri și 80 de kg și un pedigree frumos, având la bază școala celor de la Velez Sarsfield, echipă cu care și-a trecut în cont câștigarea trofeelor în Apertura și Clausura în sezonul 2010-2011, când a jucat în cinci partide, adunând 153 de minute pe teren. Continuarea carierei a avut-o însă la nivelul unor echipe de rang inferior. După un împrumut în Chile, la Audax Italiano, au urmat în CV-ul lui Giusti Almagro și Guarani Antonio Franco, echipe modeste din ligile inferioare argentiniene, iar în ultimul sezon, atacantul ajuns la Pandurii a evoluat în Peru, la Universidad San Martin. Într-un campionat departe de celelalte „surate” sud-americane, Giusti a jucat 32 de partide în tricoul celor de la Universidad, echipă pentru care a marcat de 8 ori.

Primele declarații făcute de președintele Eugen Pîrvulescu legate de jucătorul sud american lasă să se înțeleagă faptul că acesta este deocamdată în probe la Târgu Jiu. „Așteptăm să-l vedem. Avem referințe bune, dacă nu erau nu-l aduceam. Vine prin intermediul lui Lucian Marinescu, la recomandarea unui agent din Argentina cu care el lucrează în zona Chile-Argentina. Vine de la o echipă de primă ligă, dar dacă venea de la echipe cu nume mari, nu știu dacă puteam noi să-l aducem. Se încadrează în cerințele noastre, să vedem dacă și în cele ale antrenorului. Deocamdată nu am văzut decât imagini video cu jucătorul, dar Lucian (n.red.: Marinescu) are mare încredere în impresarul lui din Argentina. Rămâne să vedem”, a declarat oficialul Pandurilor. Acesta a menționat că acum vine liber de contract, Pandurii urmând a plăti o sumă de bani doar în cazul în care va dori să-l oprească și din vară: „Vine liber, cu opțiune de prelungire după patru luni. Atunci, la prelungire ar costa ceva, dar nu e vorba de o sumă mare”, a mai spus Pîrvulescu.

Cum Bud nu a avut parte de un meci în care să-l convingă pe Pustai la Galați, dacă antrenorul Pandurilor va decide să-l oprească la Târgu Jiu pe argentinuan, acesta ar putea avea toate actele în regulă la ora meciului de duminică, promite Pîrvulescu: „Regulamentul ne permite chiar să-l legitimăm până la ora meciului cu Ceahlăul. El vine din postura de jucător liber și putem să-l legitimăm în momentul în care semnăm actele. Din punct de vedere administrativ el poate să fie OK, să fie la dispoziția antrenorului”, a declarat președintele Pandurilor. Acesta crede că dacă Giusti va fi legitimat, jucătorul din țara tangoului ar putea închide lista pentru acest sezon, însă merge și pe principiul „niciodată să nu spui niciodată”, așa că lasă portițe deschise și altor achiziții.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!

1 Comentariu până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.