RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia a demolat Bacăul administrând vicecampioanei o înfrângere rușinoasă

/ 7 februarie 2014

Trupa lui Liviu Andrieș a făcut cel mai bun meci din acest sezon și a reușit un rezultat răsunător, scor 33-23 (16-13) în partida disputată la Târgu Jiu cu vicecampioana sezonului trecut, Știința Dedeman Bacău.

IMG_4419Energia și Știința au avut oferit o primă repriză de mare luptă, echilibrată, cu perioade în care fiecare a trecut la conducere pe tabela de marcaj. Gazdele au reușit ca în ultimele cinci minute ale primei reprize să se detașeze, băcăuanii pierzând uțor, ușor teren în fața ambiției jucătorilor lui Andrieș. Energia a intrat la cabine cu un anvantaj de trei goluri, dar nici cei mai optimiști dintre suporterii gorjenilor nu puteau să prevadă finalul. Ecartul dintre cele două echipe s-a mărit constant, în minutul 37 ajungându-se la o diferență de 6 goluri, scor 21-15. Chiar dacă oaspeții au profitat de o ușoară scădere a ritmului Energiei și s-au apropiat la doar patru lungimi, scor 24-20 în minutul 45, ultimul sfert de oră de joc a fost unul perfect pentru gazde. Antonaru a fost înger păzitor în poartă, Dragnea a dat impregnat întregii echipe o ragresivitatea sa din apărare, iar Acatrinei și-a respectat statutul de golgheter punctând în momente importante. Scorul ultimelor 15 minute a fost 9-3 și a condus la un scor final ce le va da cu siguranță frisoane băcăuanilor multă vreme de acum înainte, 33-23, finalul găsindu-i pe Tevzadze sau Eliodor Voica privind înmărmuriți tabela.

„A fost un meci bărbătesc, un meci care a avut multe acţiuni bune. Aş dori pe această cale să felicit echipa din Târgu Jiu care astăzi a practicat un handbal bun, un handbal modern, care şi-a adjudecat fără nicio problemă victoria. Cred că Energia a fost net superioară la toate capitolele. Nu ştiu dacă a fost o surpriză, dar când am intrat în teren trebuia să avem o anumită abordare, adică să avem atitudine, dar nouă ne-a lipsit. Putem spune că a fost o umilinţă, diferenţa de scor este foarte mare. Felicit echipa din Târgu Jiu, pentru că ei au făcut diferenţa şi ei au făcut ca această diferenţă să fie atât de mare”, Eliodor Voica, antrenor Știința Dedeman Bacău

„Cred că este primul joc, mai ales în campionatul acesta, când întradevăr avem atitudine. Problema handbalului românesc este că această atitudine o avem doar atunci când simțim puțină presiune și mai mult când jucăm acasă. Acasă suntem zmei, în deplasare mielușei. Din fericire am întâlnit un adversar puternic, dar băieții s-au întrecut și au făcut un meci bun, cu o apărarea foarte agresivă, bărbătească, și cred că aici s-a făcut diferența. În plus, în atac, partea stângă a noastră a funcționat mult mai bine ca în multe alte meciuri, mă refer aici la interii noștri sânga”, Liviu Andrieș, antrenor Energia Pandurii Târgu Jiu.

Energia Pandurii Târgu Jiu – Știința Dedeman Bacău 33-23 (16-13)

Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 850

Energia: Antonaru, Șelaru, Juzbasic, Apolzan (4), Mledenciu (1), Păiuș (4), Dinescu (3), Dragnea (4), Liberț, Enache, Giotoiu (2), Roman (3), Mazilu, Acatrinei (7), Asoltanei (5). Antrenor: Liviu Andrieș.

Știința: Grigoraș, Tamaș, Tevzadze, Iancu (2), Rotaru (5), Bujor, Bondar (1), Ramba (6), Rusia, Ghiță (4), da Silva (1), Tîrîță, Păunică (2), Johannson (1), Fenici (1). Antrenor: Eliodor Voica.

Arbitri:Octavian Fânață / Ștefan Hendrea.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.