RSS post comments feeds rss email feeds twitter

N-au spart nici „nuca” Pacos

/ 13 decembrie 2013

Pandurii și-a încheiat parcursul în grupele Europa League fără a simți gustul victoriei, asta deși Pacos de Ferreira părea victima perfectă pentru băieții lui Cristi Pustai.

IMG_2576După remiza din turul de la Guimaraes, toată lumea se aștepta ca Pandurii să spargă gheața și să obțină la Cluj, în ultimul meci din Europa League, primul succes, numai că jucptorii echipei gorjene s-au întrecut în ratări, una mai mare ca alta, iar meciul s-a încheiat așa cum a început, fără gol. Pe un teren înghețat, sarabanda marilor ratări a început cu un șut pe lângă poartă al lui Ciucur, urmat de două șuturi de la distanță ale lui Nicoară, șuturi care nu au prins însă poarta. Pacos a replicat palid, Tiago Valente trimițând pe lângă poartă la o fază fixă la care defensiva gorjeană a arătat destulă nesiguranță. Prima ocazie imensă a venit în minutul 16 din piciorul lui Erico, titularizat surprinzător de Pustai în postura de mijlocaș la închidere. Brazilianul a pătruns în careu și a șutat din unghi, dar l-a lovit în față pe portarul oaspeților și mingea a ieșit în corner. Nicoară și-a încercat din nou șutul în minutul 23 căutând colțul lung cu o acoladă, însă nu a prins nici de această dată cadrul porții la o fază la care mai indicată era o pasă fie pentru dos Santos, în interiorul careului, fie pe stânga, la Eric. Nu avea să fie însă cea mai mare ocazie a lui Nicoară, după doar două minute a beneficiat de o pasă ca la carte, trimisă în spate de Ciucur, la circa 11 metri, perpendicular pe poartă, dar Nicoară a ratat incredibil șutând cu șiretul, pe lângă poartă. Alte două minute, altă ocazie imensă ratată cu seninătate de Breeveld, care a trimis un voleu din 9 metri fără ca mingea să fie cadrată pe poartă. Cu zece minute îniante de pauză, Eric a ieșit la rampă cu o centrare bună pentru dos Santos, dar lovitura sa de cap nu l-a depășit pe Degra, portar care l-a citit pe Nicoară respingându-i șutul trimis din interiorul careului, spre colțul lung.

Pacos a fost mai periculoasă în partea a doua, iar Carlao a fost în două rânduri aproape de gol, în minutul 56 șutând imprecis din interiorul careului, iar în minutul 62 reluarea cu capul fiindu-i scoasă de sub transversală de Stanca, apoi Hurtado a șutat din afara careului, în minutul 65, puțin pe lângă poarta gorjenilor. Suporterii Pandurilor au sperat ca ghinionul să fie spart pe final, dar Nicoară a ținut să puncteze la capitolul ratări și în partea a doua și a uimit din nou luându-l la țintă pe Degra din poziție excelentă în minutul 79 după ce fusese deschis impecabil de Eric. Oaspeții au terminat meciul în nouă jucători de câmp după ce Andre Leao a primit și al doilea cartonaș galben, dar era prea târziu pentru a înclina balanța în favoarea gorjenilor și pe tabela de marcaj, una care a rămas înghețată până la ultimul fluier al arbitrului.

Pandurii și-a terminat primul parcurs european cu performanța de a ajunge în grupe, dar fără victorie acolo unde contează mai mult, acolo de unde vin și banii și faima. Cu doar două puncte, remizând în ambele meciuri cu Pacos de Ferreira, Pandurii a terminat ultima în grupă, deși privind și numai cele două meciuri cu portughezii, trupa lui Pustai merita mai mult.

Pandurii Târgu Jiu – Pacos de Ferreira 0-0 (0-0)

Stadion: Cluj Arena, spectatori: 1.000

Pandurii: Stanca – Pleaşcă, Paraskevas, Mamele, Momcilovici – Ciucur (min. 71 Paulinho), Erico, Breeveld – Dos Santos (min. 58 Buleică), Eric, Nicoară (min. 83 Cristea). Antrenor: Cristian Pustai.

Pacos: Degra – Tony, Thiago Valente, Ricardo, Helder Lopes – Anunciacao, Andre Leao, Seri (min. 46 Oliveira) – Manuel Jose (min. 73 Bebe), Carlao (min. 90 Romeu), Hurtado. Antrenor: Henrique Calisto.

Cartonaşe galbene: Paraskevas (min. 88) / Ricardo (min. 25), Anunciacao (min. 30), Tony (min. 30), Andre Leao (min. 45 și 89), Degra (min. 90+1)

Cartonaș roșu: Andre Leao (min. (89)

Arbitri: Simon Lee Evans – Philip Thomas, Gareth Wyn Jones.

Arbitri adiționali: Mark Steven Whitby şi John Dean.

www.sportingorj.ro

Comentează!

3 Comentarii până acum

  • Ionut spune:

    Inca odata „celebrul” nicoara loveste din nou,ma simt dator sa spun ca pt acest jucator trimiterea balonului pe spatiu porti este o performanta si profit de ocazia ivita pe aceasta cale sal provoc la o intrecere de ce vrea el lovituri liberere,suturi pe poarta de la jumatea terenuli,etc,te rog sa nu te speri viorel pt ca poate ca poate o sa am si eu o zi proasta la fel ca tine toata cariera , apropo nici la capitolul limba romana nu dezamagesti ai o prestatie jalnica

  • Ionut spune:

    Baros totusi pot sa leg 2 cuvinte….fata de celebrul nicoara (dorel de tg jiu)

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.