RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Sec de Târgu Jiu!

/ 9 decembrie 2013

Pandurii s-a impus cu un sec 3-0 (0-0) în fața celor de la U Cluj, revelația ultimelor etape în Liga 1, dar meciul n-a fost atât de simplu pentru gorjeni pe cât o arată scorul, desprinderea venind în ultimele cinci minute ale meciului.

eric cu u clujConfruntându-se cu mai multe probleme de lot, Pustai a încercat un sistem nou, cu două vârfuri, cu Eric în spatele lor și cu trei mijlocași la închidere, dintre aceștia lui Anton fiind date mai multe sarcini ofensive. Prima mare ocazie a meciului a aparținut lui dos Santos, care a fost blocat în poziție de unu la unu cu Veselovski, dar cel care a ieșit în evidență, din păcate negativ, a fost Adrovic. Acesta a reușit să-l facă pe Pustai să rișet o schimbare foarte rapidă, Adrovic fiind înlocuit de Shamsin în minutul 24, asta nu înainte care vârful muntenegrean să rateze incredibil, din fața porții, trimițând paralel cu buturile după un șut respins în față de Veselovski după o lovitură liberă executată de Eric.

Dacă atacanții pandurilor au dat dureri de cap antrenorului și puținilor spectatori care s-au încumetat să asiste la meci în tribunele „Municipalului”, nici vârful clujenilor, fostul pandur Lemnaru n-a arătat că s-ar fi lepădat de vechile metehne. Deși revenea la Târgu Jiu din postura de jucător al lunii noiembrie ăn Liga 1, Lemnaru i-a dat apă la moară fostului antrenor, care a decis să se lipsească de el în această toamnă. Lemnaru a scăpat singur cu Stanca și a trimis în portarul padurilor din doar 8 metri. Nou intrat, Shamsin a fost aproape de deschiderea scorului, dar lovitura sa de cap a trecut peste poartă în minutul 35.

Cu sceptrul unui nou rezultat nefavorabil în față, pandurii lui Pustai au apăsat păe accelerație în debutul părții secunde. breeveld și Eric au încercat poarta din afara careului, iar Shamsin a fost blocat in extremis de fundașii clujeni. Libanezul avea însă să fie cel care a deschis drumul gorjenilor spre victorie, Shamsin fructificând din interiorul careului o pasă liftată de Eric peste linia defensivă a oaspeților în minutul 58. Eric a înscris și el în  minutul 69, s-a bucurat pentru gol, dar după un minut de parlamentări, Balaj a revenit și a acordat un offside la Shamsin după ce asistentul Sebastian Gheorghe și-a reconsiderat poziția și a indicat arbitrului poziția de afară din joc a libanezului deși inițial a lăsat faza să continue de la centrul terenului până la golul brazilianului. Tîrnăcop putea da lovitura la Târgu Jiu, dar șutul său din minutul 74 a trecut peste poartă. Pandurii a înțeles că așteptarea nu e o soluție, și a forțat desprinderea, una reușită în minutul 85, după o fază în care inițial Veselovski a scos greu un lob al lui Buleică de sub transversală. Mingea a ajuns la Eric, acesta a întors pentru Elton, care a centrat și dos Santos a reluat cu capul din 6 metri, mingea fiind scăpată de Veselovski dincolo de linia porții. Ultimul minut de joc i-a adus dubla lui dos Santos, care a pus latul la o minge întoarsă perfect de Momcilovic la 10 metri.

Victoria pandură este una extrem de importantă, gorjenii menținându-se astfel în lupta pentru podium la doar trei puncte în spatele Petrolului, însă și după acest meci Pustai s-a ales cu probleme de lot pentru meciurile ce vor urma. Ungurușan a părăsit terenul de joc accidentat și are șanse extrem de mici de a mai juca în acest an, iar autorul primului gol, Shamsin, a suferit și el o accidentare care l-a obligat pe tehnician să-l scoată de pe teren după mai puțin de o oră petrecută pe gazon.

Pandurii Târgu Jiu – Universitatea Cluj 3-0 (0-0)

Stadion „Municipal”, Târgu Jiu, spectatori: 1.500

Au marcat: Shamsin (min. 58), dos Santos (min. 85 și 90)

Pandurii: Stanca – Ungurușan (min. 56 Buleică), Mamele, Christou, Momcilovic – Anton, Breeveld, Elton – Eric – Adrovic (min. 24 Shamsin, min. 77 Pleașcă), dos Santos. Antrenor: Cristi Pustai.

U Cluj: Veselovski – Ciupe, Nicu, Abrudan, Takacs (min. 67 Rilke) – Tîrnăcop, Bucșă, Cristocea, Kovacs (min. 62 Calcan), Borza (min. 54 Mendy) – Lemnaru. Antrenor: Mihai Teja.

Cartonașe galbene: dos Santos (min. 62), Shamsin (min. 76) / Tîrnăcop (min. 16), Ninu (min. 67)

Arbitri: Cristian Balaj – Sebastian Gheorghe, Vladimir Urzică.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.