RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Florin Nini își acuză jucătorii: „Dacă spun eu să facem alb și se face negru, atunci e cu totul altceva!”

/ 30 noiembrie 2013

Tehnicianul Energiei, Florin Nini, a fost extrem de nervos la finalul partidei pierdute în ultima secundă de echipa gorjeană pe teren propriu, scor 90-91, cu BC Mureș Târgu Mureș.

nini si bancaNini și-a acuzat elevii lăsând să se înțeleagă că el a cerut ceva în timpul ultimului time-out, iar jucătorii au făcut altceva: „E al doilea meci pe care îl pierdem pe final. Dacă spuneam eu să facem negru, nu era nicio problemă. Am destulă experiență. Am jucat de patru ani finale și cupe și știu ce înseamnă. Dar dacă spun eu să facem alb și se face negru, atunci e cu totul altceva!”, a declarat antrenorul Energiei.  Acesta este deranjat și de faptul că greșelile făcute de elevii săi se repetă: „Greșim inexplicabil! Plecăm cu niște informații, dar ne câcâim ca niște copii. Bucuria dinainte de final se pare că i-a scos din concentrare și am făcut o greșeală prostească. O aruncare deschisă… Dacă era aruncare marcată împotriva unui apărător, asta era… Dar se joacă până în ultima fracțiune de secundă. Problema e că noi stabilim ceva, din nou greșim la recuperările defensive la libere. Din nou s-a recuperat și s-au marcat două puncte! A fost o lecție pentru noi, dincolo de celelalte aspecte, care pe mine nu mă interesează. E o chestie de respectat și de reacționat. Se pare că sunt jucători care nu reacționează bine la presiune. Și la Ploiești a fost presiune pe final de meci. Pe presiune, din nou, nu ne regăsim ritmul și nu suntem în stare să gestionăm pur și simplu o situație foarte clară. Nu știu acum dacă acea secundă a fost sau n-a fost… A fost mai clar la Ploiești, când a durat sfertul 4 vreo 17 minute ca să poată să preaia avantajul. Asta e, la unii merge, la noi toată lumea e foarte atentă la secunde”, a mai spus Nini.

Nu doar greșelile din ultimele secunde au contat în meciul Energiei cu BC Mureș, gorjenii având de multe ori un avantaj bun, ce a fost însă rispit ușor: „Am pierdut avantajul avut pe lipsa de apărare. Pe lipsa de blocaje defensive, pe lipsa de comunicare în apărare. Am făcut greșeli ușoare. Muncim, construim colectiv fiecare fază, căutăm să fructificăm dezavantajele echipei adverse și reușim, numai că pe apărare greșim mult prea ușor și primim coșuri ușoare, pe care nu ar trebui să le primim. Asta mă deranjează. În ultimele minute blocajele defensive, recuperările defensive sunt chestii care țin numai de jucători. Sunt chestii de concentrare și de respectarea unor indicații”, a mai declarat Florin Nini.

Chiar dacă nu a dorit să comenteze foarte mult arbitrajul, Florin Nini a declarat că Djapa a fost eliminat mult prea ușoir în ultimul minut, la o fază ce nu impunea acordarea unui fault: „La Djapa nu a fost fault la acea fază în care a primit a cincea greșeală personală. Dincolo au lăsat contactele, trebuiau să lase și aici contactul. Era clar cu brațele în lateral. Când jucătorul are contact cu tine, dar ține brațele lateral, este clar că el nu se duce să împingă, dar sunt alte lucruri, în care eu nu mă bag…”, a încheiat Florin Nini.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.