RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Kakaroudis, între baschet și fotbal

/ 4 noiembrie 2013

Kostas Kakaroudis se anunța în presezon drept una dintre achizițiile de marcă ale Energiei, jucătorul elen de 30 de ani și 2,05 metri având de partea sa experiența într-un campionat precum cel al Greciei.

IMG_3482Venirea sa a surprins la vremea respectivă fiind primul grec ce semna cu o echipă din România, ulterior exemplul său fiind luat și de un alt conațional ce a luat drumul Mediașului. Cu o medie de 13,5 puncte marcate pe meci, Kakaroudis încă mai are multe de demonstrat, dar sezonul este abia la început și trebuie ținut cont și de faptul că pivotul elen este la prima ieșire din propria țară, așa că acomodarea ar putea fi cheia creșterii exprimării sale pe teren.

Dincolo de baschet, Kostas este pasionat de fotbal, iar sorții au făcut ca țara sa să dea, în drumul spre Brazilia, tocmai de cea care l-a adoptat pentru moment, Grecia și România înfruntându-se într-o dublă manșă de baraj pentru un loc la Campionatul Mondial din vara viitoare.

Reporter: Cum găsești Târgu Jiul?
Kostas Kakaroudis: Târgu Jiu este un oraș liniștit. Nu este unul mare și zgomotos, dar este unul foarte bun în care să vii să joci baschet, iar eu de asta am venit aici. Eu sunt din Salonic, un oraș mai mare, dar pentru mine este OK aici.

Rep.: Cum a decurs acomodarea ta aici?
K.K.: Este pentru prima dată când vin să joc în România. Este un început, însă toate sunt OK. Echipa este bună, suntem ca o familie mai mare. Antrenorul este unul bun, în conducerea clubului sunt oameni de calitate. Toate merg bine.

Rep.: Ai fost primul jucător de baschet grec ce a semnat un contract cu o echipă din România. Acum mai este un jucător grec în campionatul românesc, iar în primul meci oficial ați fost adversari. Cum a fost?
K.K.: Am fost surprins când am aflat că sunt primul jucător grec ce vine în România și, să fiu cinstit, nu știam la ce să mă aștept în legătură cu baschetul din campionatul românesc, dar nivelul acestuia este unul bun. Eu îl compar cu cel din Grecia dacă scot de acolo Olympiakos și Panathiakos. Echipele de aici sunt de nivelul celorlalte echipe din Grecia. Sunt mulți jucători buni în Grecia care merită să joace în Europa. Acum, dacă eu am fost primul care a venit în România, poate vor mai veni și alții pentru că aici vor găsi condiții foarte bune din punct de vedere profesional.

Rep.: Îți place fotbalul?
K.K.: Da, sunt un mare fan al fotbalului! Am văzut multe meciuri și de când am venit aici, i-am urmărit pe cei de la Pandurii.

Rep.: România și Grecia joacă în barajul pentru Mondiale. Cum vezi acest duel?
K.K.: De prima dată când am văzut că este posibil ca Grecia și România să se întâlnească la baraj am fost sigur că asta se va întâmpla! Am vorbit cu colegii mei, avem păreri diferite, dar este interesant. Șansele, zic eu, sunt de 50-50%. Grecia este o echipă bună, dar și România este bună și mă aștept la un meci strâns.

Rep.: Care sunt jucătorii greci de care România ar trebui să se teamă?
K.K.: Grecia este puternică tocmai pentru că joacă în echipă, fără mari vedete, fără individualități de nivel foarte înalt. Samaras joacă la Celtic și joacă la un nivel înalt de mulți ani. Avem mulți jucători buni, dar echipa este atuul nostru. Ca să fiu sincer, nu știu foarte multe nume de jucători români, dar din câte am auzit și România merge tot ca o echipă.

Rep.: Vei face cu cineva pariu pe acest meci?
K.K.: Cred că voi miza pe Grecia cu cei din echipă. Va fi un meci strâns, dar cred că Grecia se va califica. Avem o mai mare experiență în meciurile cruciale.

Rep.: Care este sportul numărul 1 în Grecia? Fotbalul sau baschetul?
K.K.: Fotbalul, cu siguranță. Baschetul este mai titrat, acolo avem mai multe victorii importante, titluri sau medalii, dar fotbalul este cel mai iubit sport în Grecia.

Rep.: Care este echipa ta favorită la fotbal?
K.K.: PAOK.

IMG_3450

Rep.: Și la baschet?
K.K.: La baschet nu am o echipă favorită, așa ca la fotbal. Dar țin cu Olympiakos și Panathinaikos ori de câte ori joacă în Euroligă.

Rep.: Să ne întoarcem la Energia. Cum găsești campionatul românesc acum, după ce ai jucat în câteva meciuri oficiale?
K.K.: Multe echipe, aproape toate, sunt cam de același nivel, fără prea mari diferențe. Oricine poate bate pe oricine, și acasă și în deplasare. Este un motiv în plus pentru echipă să fie concentrată la fiecare meci. Cred că avem o echipă bună și reale șanse de a ne îndeplini obiectivul.

Rep.: Sezonul viitor te va găsit tot aici, la Energia?
K.K.: Nu pot să știu. Important e ca toată lumea să fie sănătoasă, și eu și ceilalți din echipă. Atunci vom mai vedea și vom putea discuta de viitorul sezon, dar, de ce nu?

Interviu publicat în săptămânalul Gorj News

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.