RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Baschet de calitate, victorie meritată pentru Energia

/ 26 octombrie 2013

Confruntarea dintre Energia Rovinari și SCM U Craiova și-a meritat statutul de derby al Olteniei, cele două combatante au oferit un spectacol agreabil, o luptă acerbă pentru victorie, un meci echilibrat vreme de 30 de minute, dar tranșat de gazde destul de clar în ultimul sfert.

IMG_3385     Oaspeții, cu nume grele în afara lotului printre care și Topcov, au început mai bine și au condus cu 9-16, dar Energia a revenit spectaculos grație unor sclipiri ale lui Watson. Un parțial de 11-0 a adus suporterilor gorjeni speranța în victorie, iar primul sfert a găsit Energia cu un avantaj minim, scor 20-19 după un coș de trei puncte al lui Seals. Ca și în primul sfert, craiovenii au avut inițiativa la reluare și au ajuns să conducă cu 20-26, dar replica Energiei a venit imediat și jocul s-a echilibrat din nou, astfel că la cabine s-a intrat cu un scor egal. Nici după pauza mare echipele n-au reușit să se rupă una de alta mergându-se mereu cap la cap, Energia intrând în ultimele zece minute de joc cu un avantaj dat de o singură posesie, scor 60-58. Bureau de la oaspeți și Vlaicu de la gazde au fost primii jucători care au fost nevoiți să iasă din joc cu câte cinci faulturi acumulate, iar absența lui Bureau din jocul oaspeților a început să se simtă. Nini l-a scos de la naftalină pe Tal Karpelesz, iar româno-israelianul a avut o contribuie majoră la desprinderea Energiei. La 64-66, Energia a avut un parțial de 10-0 și victoria gorjenilor începea să se vadă. Bogdan Popescu a ieșit și el din joc, iar de la gazde a făcut cinci greșeli și grecul Kakaroudis, însă Energia a avut maturitatea de a-și păstra avantajul luat până la final, unul care le-a consemnat victoria cu scorul de 85-76.

Darby a fost din nou în prim-plan, a înscris 27 de puncte, a fpcut double-double adăugând și 11 recuperări, dar extrema americană și-a completat evoluția încântătoare și cu 4 assisturi, 2 intercepții și tot atâtea capace. De la oaspeți s-a remarcat Bogdan Popescu, cel care a marcat 22 de puncte, iar Le Var Seals a terminat în double-double cu 14 puncte și 10 recuperări.

Energia Rovinari – SCM U Craiova 85-76 (20-19, 17-18, 23-21, 25-18)

Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 800

Energia: Watson (20), Troupe (7), Gliga, Darby (27), Roșu, Kakaroudis (10), Vlaicu (4), Djapa (7), Alionescu, Karpelesz (9), Reinke (1), Aktaș. Antrenor: Florin Nini.

SCM U: Bureau (13), Seals (14), Maric (8), Sokk, Kovac (2), Mocanu, Gavrilă, B. Popescu (22), Damian, Căpușan, Ciotlăuș, Dzambic (17). Antrenor: Andelko Madic.

Arbitri: Laurențiu Grigoraș, Alexandru Olaru, Alin Roșu.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.