RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii, produs de calitate

/ 4 septembrie 2013

Mulți s-au îndoit de faptul că Pandurii ar fi meritat cu adevărat titlul de vicecampioană a României în sezonul trecut, iar unul dintre cei mai vehemenți contestatari este Dinu Vamă, frustrarea ultimului meci din trecuta ediție de campionat nepărăsindu-l chiar și după atâtea luni. Lui și celorlalți nemulțumiți sau doar neîncrezători, Pandurii le-a dat o lecție la Braga.

După ce Steaua și-a demonstrat forța și a pătruns în grupele Champions League, iar Astra și Petrolul își consumaseră deja aventura europeană spunând pas competiției după disputarea play-off-ului, venea rândul pandurilor lui Pustai să intre în scenă. Evoluția lor de la Braga, încununată cu un succes istoric și răsplătită cu dreptul de a evolua în grupele Europa League, a fost certificatul de care echipa gorjeană avea nevoie. Steaua, locul 1, și Pandurii, locul 2, și-au confirmat în Europa pozițiile din campionat și și-au luat astfel certificatele de calitate garantată. De acum, prezența în grupele Europa League este garanția cu care numele Pandurii se înobilează și cu care poate deveni mai atractivă. De la jucători la sponsori, de la suporterii care vor alege acum să vină în număr mai mare la stadion pentru a le urmări pe viu meciurile și până la televiziunile care nu mai au voie să rateze transmiterea meciurilor Pandurilor, așa cum, din păcate, s-a întâmplat cu cel de la Tel Aviv.

Nu puțini au fost cei care au cântat prohodul acestei echipe în momentul în care și-a pierdut piesele grele. Pierderile lui Chiricheș, Pintilii, Maxim, Vlad sau Nistor, jucători pe care naționala se bazează sau se va baza în curând, n-au fost capăt de linie pentru gorjeni, care au găsit resursele de a face ca angrenajul să funcționeze în continuare. E drept, poate ar fi mers mai bine cu ei. Dar poate garanta cineva asta? Mă tem că nu. Oricum, misiunea conducerii este în acest moment este aceea de a aduce jucători capabili de a continua performanța. Șefii grupării gorjene nu trebuie însă să uite care a fost vârsta jucătorilor vânduți. Când cumperi, trebuie să te gândești bine nu doar la ceea ce realizezi imediat, ci și la profitul ulterior pe care îl poți obține, un profit care, în aceste momente, te ajută să exiști.

 www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.