RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Barîș Aktaș și Tal Karpels au semnat cu Energia

/ 6 august 2013

            Dacă în ceea ce-l privește pe Troupe mai lipsește doar semnătura de pe contract, secundul Radu Stroescu anunță că un tânăr jucător ce evolează sub tricolor și-a pus semnătura pe contractul propus de Energia.

alb-albastru 600 energia baschet„Față de sosirile deja anunțate, putem da ca sigură venirea lui Barîș Aktaș, un jucător tânăr, ce evoluează pe pozițiile 1-2 și care a semnat pentru următorii doi ani. Am încercat ca în ceea ce privește jucătorii români să semnăm pe câte doi ani pentru a-i avea la echipă pentru proiectul pe care-l vom derula”, a declarat Stroescu.

Barîș Aktaș are 22 de ani, s-a născut în Turcia, dar are cetățenie română și a jucat în sezoanele trecute la CS Otopeni, Dinamo București, BC Timișoara, iar în ultima ediție de campionat a evoluat la Sibiu, pentru CSU Atlassib, fără a avea cifre impresionante. Aktaș a avut în sezonul trecut medii de 9,5 minute pe joc și 1,7 puncte și procentaje de 37% la aruncările de 2 puncte, 22,2% la cele de 3 puncte și 68,2 la cele de la linia de fault.

În afara lui Aktaș, Energia a mai rezolvat o problemă de lot transferându-l și pe Tal Karpels. Jucătorul de origine israeliană are și pașaport românesc și va ocupa un loc de român în lotul Energiei, Tal Karpels, care joacă poziția 3, a venit de la Ironi Nes-Ziona, echipă cu care a terminat pe primul loc în liga a II-a israeliană în sezonul precedent.

Astfel, Energiei îi mai lipsește acum doar un pivot, dar conducerea echipei gorjene spune că în curând se va rezolva și acest post: „Suntem în negocieri avansate cu trei pivoți, doi americani și un sârb. Niciunul dintre ei n-a mai jucat în România. Pot spune doar că jucătorii americani nu sunt la prima experiență europeană. Cu cei trei suntem în discuții, însă, dacă mai apar jucători interesanți, pot interveni schimbări și la acest nivel”, a mai declarat Radu Stroescu, antrenorul secund al Energiei.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.