RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Hapoel Tel Aviv, după Levadia Tallinn

/ 19 iulie 2013

Dacă Pandurii va reuși să treacă de Levadia Tallinn, așa cum ar fi normal după acel 0-0 din turul disputat în capitala Estoniei, trupa lui Cristi Pustai va da cel mai probabil peste Hapoel Tel Aviv.

alb-albastru Pandurii 1962 600           Israelienii joacă în turul 2 al preliminariilor Europa League în compania bulgarilor de la Beroe Stara Zagora, dar Hapoel s-a impus în manșa întâi cu 4-1, așa că, în mare parte, și-a asigurat locul în turul 3 preliminar.

Hapoel Tel Aviv a terminat ultimul sezon din Israel pe locul 3, la 9 puncte de locul secund și la 22 de puncte de campioană, Maccabi Tel Aviv. În lotul celor de la Hapoel Tel Aviv se regăseau în sezonul trecut mai mulți jucători „cu nume” precum Paintsil, Djemba-Djemba, Tamuz sau Edel Apoula Bete, însă acum doar lotul este mai sărac din acest punct de vedere. Doar patru stranieri sunt în echipa antrenată de Ran Ben Shimon: brazilianul Lucas Sasha – adus de la CSKA Sofia, Jurgen Colin – un olandez venit de la Anortohosis, dar care a mai jucat și la Ajax sau PSV, slovenul Branko Ilic – care a fost adus de la Anorthosis, dar a jucat și în Primera Division la Betis, și americanul Bryan Grzicich – venit de la Kiryat Shmona.

În sezonul trecut, Hapoel Tel Aviv a fost în grupele Europa League. Israelienii au jucat direct în play-off, unde au trecut fără probleme de luxemburghezii de la Dudelange. În grupe au întâlnit pe Atletico Madrid, Victoria Plzen și Academica Coimbra, doar din meciurile cu portughezii reușind să scoată puncte, o victorie și o remiză, restul partidelor fiind pierdute de Hapoel.

Vedeta echipei pare a fi Omer Damari, golgheter pentru Hapoel Tel Aviv în ultimii trei ani, atacantul israelian reușind să înscrie de 45 de ori în campionat în ultimele trei sezoane. Damari a înscris de două ori și în victoria cu 4-1, în deplasare, cu Beroe Stara Zagora, celelalte două goluri israelite fiind înscrise de Sasha și Shechter.

 www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.