RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Arădenii au cucerit Târgu Jiul!

/ 10 iunie 2013

Liceeni de la LPS Arad au câştigat finala naţională a Olimpiadei Sportului Şcolar la fotbal pe teren redus, eveniment organizat timp de 3 zile la Târgu Jiu.

David Constantinescu

detaliu minge portar Turneul final care a debutat vineri la Târgu Jiu nu s-a bucurat şi de prezenţa celor de la LPS. Aceştia au ratat calificarea aşa că trofeul a fost disputat de alte 8 licee din ţară: LPS Roman, LPS Arad, CN „Octavian Goga” Marghita, LPS Brăila, Lic. „Sfântul Pantelimon” Bucureşti, LPS Târgu Mureş, LPS Argeş şi LPS Breaza. Sita a cernut însă repede iar în semifinale s-au duelat Roman cu Brăila şi Arad cu Marghita. Câştig de cauză au avut cei de la Brăila şi Arad. În finală, arădenii au condus repede cu 3-0 iar apoi au ţinut de rezultat. Brăila a marcat de două ori, insuficient însă să stopeze bucuria învingătorilor. Arădenii au declanşat hora bucuriei pe teren iar apoi au fost premiaţi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj cu medalii, cupe şi diplome. Practic premii au primit toate cele 8 echipe înscrise în competiţie chiar dacă unele în absenţă. Cei din Bucureşti, Breaza şi Argeş au decis să plece mai devreme spre casă şi să nu aştepte festivitatea de premiere. În finala mică, LPS Roman s-a impus fără emoţii, 5-0 cu Marghita.

O femeie i-a condus spre titlu

 Aradul a câştigat şi datorită unei organizări a jocului foarte bună. Un fapt inedit este că echipa din Arad a fost singura condusă de pe bancă de o femeie. Antrenoarea Adriana Inoan a stat în permanenţă cu gura pe elevii săi iar rezultatele s-au văzut la final. „Suntem fericiţi, este ceea ce ne-am propus, ne-am atins obiectivul. Am venit să câştigăm, eram sigură de valoarea jucătorilor mei deşi ei nu aveau încredere în ei. Dar şi-au demonstrat singuri că pot. Mă bucur că am câştigat, restul nu mai contează”, a spus doamna Inoan. „Am demonstrat că suntem o echipă, am marcat de două ori la 0-3. Ne-a lipsit însă şansa pe final şi am ratat mult. Îmi felicit jucătorii, locul 2 este o mare performanţă, nu e la îndemâna oricui să fie vicecampion naţional”, a fost de părere şi antrenorul celor de la Brăila, Cătălin Teodor.

„Am organizat foarte bine acest turneu şi suntem bucuroşi că cei mai buni au câştigat. Au fost şi oameni din conducerea pandurilor care i-au urmărit pe aceşti tineri şi se pare că vor purta discuţii cu 2-3 dintre ei pe care să-i aducă la Tg-Jiu din toamnă. Ne-ar bucura pentru au arătat că se pricep la fotbal, cel puţin pe teren redus.”
Ion Işfan, inspector general IGŞ Gorj

2 – jucători de la LPS Arad au primit premii individuale: Bogdan Burlă a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului iar Cătălin Hliştei cel mai tehnic jucător

Pandurii îl vor pe Burlă

Finala dintre Arad şi Brăila a fost urmărită şi de Constantin Andriucă, unul dintre antrenorii de la juniorii pandurilor. Acesta a pus ochii pe un jucător puternic al celor din Arad. Desemnat cel mai bun jucător al turneului, Bogdan Burlă a impresionat prin plasamentul său ireproşabil, dar şi prin intervenţiile sigure şi jocul aerian extrem de precis. Liceanul Burlă a atras atenţia şi prin fizicul său masiv iar cei de la Pandurii ar fi interesaţi de un transfer. Burlă joacă acum pentru Atletic Arad, dar se declară încântat de o posibilă mutare la Târgu Jiu„A fost un turneu bun cu jucători buni, noi am jucat constant. Pandurii am auzit că este un club bun, dacă o să fie ceva şi o să vin aici, o să vin. Aş veni cu plăcere să joc aici”, a spus Burlă la final. În afara lui Burlă, un alt premiat de la acest turneu, portarul Petre Dornescu, de la LPS Roman, desemnat cel mai bun portar al turneului, a fost propus gorjenilor de către impresarul Gabriel Gică Miron.

 Rezultate finale:

Finala pentru locurile 3-4: LPS Roman – CN „Oct. Goga” Marghita 5-0
Finala mare: LPS Arad – LPS Brăila                                                3-2

 Clasament final:

1. LPS Arad
2. LPS Brăila
3. LPS Roman
4. CN „Octavian Goga” Marghita
5. Argeş   
6. „Sfântul Pantelimon” Bucureşti
7. Târgu Mureş
8. Breaza Prahova

www.sportingorj.ro                                   

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.