RSS post comments feeds rss email feeds twitter

A trecut vremea rea…

/ 21 aprilie 2013

Lui Liviu Andrieș i se cere imposibilul, locul 7 cu Energia la finalul acestui sezon, tocmai pentru ca la sfârșit să i se arate ușa. Că așa e stipulat în contract…

andries si maioreanuLiviu Andrieș e mantaua de vreme rea la Energia. E tehnicianul numai bun pe timp de criză. Se crede responsabil să dea mult mai mult decât primește. Când i s-a întins contractul la semnat, pe un singur sezon, nu a făcut nazuri. A acceptat ca obiectiv o clasare în locurile 1-7 și un salariu modest. Ba și un lot fără mari valori, încropit în fugă în vară. Iar acum toate se întorc împotriva lui. Energia a jucat slab, nimic de zis, în acest sezon. Dar să nu uităm de fractura lui Apolzan, de fractura de piramidă nazală a lui Șandru, de lipsa unor interi adevărați, de dezertarea lui Dragomir, etc… I se reproșează condițiile asigurate. Adică plata salariilor la zi, de parcă asta nu ar fi un lucru normal într-o societate normală, ci un favor.

Ce a făcut Andrieș pentru Energia ? Cam ce au reușit alții cu bani mulți mai mulți. Atât de mulți încât clubul a intrat în colaps din cauza datoriilor acumulate. Ca un element de comparație, Vasile Stângă, cu un salariu de peste 5.000 de euro pe lună și un lot plin de internaționali (Novanc, Ciobanu, Savenco), a reușit locul 3 și o calificare în cupele europene. După ce s-au epuizat banii a fost chemat Liviu Andrieș care a calificat echipa în cupele europene, a ajuns în premieră în primăvara europeană și a jucat o finală de Cupa României. Acum se anunță un buget generos pentru sezonul viitor. Dintr-odată Andrieș nu mai are valoare. Nu merită să conducă o echipă adevărată. Alții sunt mereu mai potriviți în astfel de situații.

Constantin Ștefan a fost văzut în București împreună cu Andrei Maioreanu, prietenul de-o viață a lui Andrieș. În numele performanței, Ștefan este chemat să mănânce banii cei mulți de la Târgu Jiu așa cum a făcut la U Cluj, HC Odorhei, HCM Constanța fără vreun rezultat notabil. La câte a reușit din nimic Andrieș la Energia merită mai multă considerație. Merită să i se dea pe mână o echipă puternică și abia apoi să fie evaluat. Dar nu condamnat înainte de a fi judecat, mai ales de un (fost) prieten pus pe funcție.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.