RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Alexandru Vlad: „Vacanța perfectă o petrec acasă, în Maramureș”

/ 19 aprilie 2013

    Trei ani și jumătate la Școala de Fotbal Ardealul, doi ani la Săgeata (unul la Stejari și unul la Năvodari) și acum de doi ani pandur. Lucruri așezate pentru un maramureșean căruia se pare că-i place munca bine făcută și căruia îi plac și locurile liniștite. Alexandru Vlad, căci despre el e vorba, nu și-a făcut încă planuri de viitor, se vede jucând pentru Pandurii până la finalul contractului, însă noi, ca și impresarii care l-au urmărit în ultima vreme, îl vedem și făcând pasul spre echipe mai puternice. Dar, toate la timpul lor…

vlad u cluj Rep.:Cum se simte un maramureșean printre olteni?
A.V.: Mă simt foarte bine printre olteni. La noi în zonă oamenii sunt ceva mai calzi, mai temperamentali, iar aici sunt dintr-o bucată, mult mai direcți. Dar eu sunt de mult timp printre olteni și pot să spun că sunt unul dintre ei.

Rep.: Ai fost unul dintre primii jucători din „lotul Internațional” care ai semnat cu Pandurii, dar ai ajuns la Târgu Jiu cu un an întârziere. Cum au stat lucrurile atunci?
A.V.: Eu am ajuns la Internațional Curtea de Argeș și am fost împrumutat doi ani la Săgeata Stejaru mai întâi. Apoi am semnat cu Pandurii și am continuat împrumutul la Săgeata Năvodari și apoi m-am întors la Pandurii.

Rep.: Ai debutat în Liga 1 într-un meci cu Ceahlăul? Te așteptai să joci? Cum a fost momentul debutului tău în prima ligă?
A.V.: Nu știam dinainte că voi juca, am aflat că voi intra pe teren la pauză, când m-a anunțat antrenorul să mă încălzesc. Grecu se accidentase și mi-au zis că intru. Am avut emoții, e normal să ai la debut. Nu mari, dar destule…

Rep.: La echipa națională te așteptai să ajungi așa repede?
A.V.: Mi-am dorit foarte mult, dar, sincer, nu mă așteptam să ajung așa devreme. Orice jucător își dorește asta și mă bucur foarte mult că am ajuns acolo. Sper să mai ajung la națională.

Rep.: Până când mai ai contract cu Pandurii și unde te vezi jucând după ce vei pleca de la Pandurii?
A.V.: Eu mai am contract cu Pandurii până în 2016. La cea de-a doua întrebare nu știu ce să spun… Mă simt foarte bine aici și sper să-mi duc contractul la bun sfârșit. Mă bucur pentru colegii meci care s-au transferat de la Pandurii la Steaua sau în străinătate, cazul lui Maxim. Nu știu ce campionat mi s-ar potrivi, oriunde, numai să fie bine.

Rep.: Ce pasiuni ai în afara fotbalului, care a devenit o profesie pentru tine?
A.V.: Îmi place să mă plimb și îmi plac și alte sporturi. Îmi place tenisul de masă. Îl și practic.

Rep.: Spuneai că plimbările sunt pasiunea ta. Unde ți-ai petrece vacanța perfectă?
A.V.: Pentru mine vacanța perfectă o petrec de fiecare dată la mine acasă, în Maramureș. Călătoriile le fac oriunde, peste tot, dar să merg cu mașina. Îmi place foarte mult să conduc. Deocamdată nu mă atrag foarte mult destinațiile exotice.

Rep.: În procente, cât din ce a ajuns acum Alexandru Vlad se datorează Pandurilor, cât Școlii de Fotbal Ardealul și cât Săgeții Năvodari?
A.V.: E greu de dat procente… Fiecare a avut o contribuție importantă în ceea ce sunt eu acum. Totul a contat, de la juniori până în prezent.

Rep.: Este postul de fundaș stânga cel pe care ai jucat de la început?
A.V.: Da, de la început, de când am mers la Școala de Fotbal Ardealul am jucat fundaș stânga și mijlocaș stânga.

Rep.: Va rezista cu bine Pandurii presiunii celor 8 meciuri care au mai rămas în drumul spre Europa?
A.V.: Noi sperăm că da. Am fost de acord și noi și stafful să ne înhămăm la acest obiectiv și sperăm să-l ducem la bun sfârșit, să-l îndeplinim. Cred că putem să ne calificăm în Europa League.

vlad2

N-a înscris încă în Liga 1

La doar 14 ani, Alexandru Vlad a pornit pe drumul performanței, lăsând Sighetul Marmației natal pentru Cluj Napoca, acolo unde a jucat și învățat fotbal la Școala de Fotbal Ardealul, acolo unde a fost coleg cu mulți dintre foștii și actualii săi colegi de la Pandurii: Vlad Chiricheș, Alexandru Maxim sau Mihai Răduț. Fără o tradiție sportivă în familie, Alexandru Vlad s-a bucurat însă întodeauna de susținerea familie în drumul ales: „Nu am nici frați nici surori care să fi făcut sport de performanță și nici părinții nu au făcut-o. Sunt singurul din familie care a luat-o pe acest drum, dar m-au susținut de la bun început, au fost alături de mine”, mărturisește fundașul Pandurilor.

În Liga 1, Alexandru Vlad a strâns până acum 48 de meciuri în mai puțin de două sezoane jucate în primul eșalon, perioadă în care n-a reușit să înscrie niciun gol: „N-am reușit încă să marchez, dar sper să fac și asta. Cu Dinamo? Nu știu… Mai întâi să văd dacă joc. Eu sunt refăcut acum. Ar fi frumos să joc contra celor de la Dinamo, să înscriu primul meu gol, dar și să învingem pentru prima dată pe Dinamo la Târgu Jiu”, s-a destăinuit jucătorul de 23 de ani al Pandurilor.

 www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.