RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Porter Troupe nu uită de unde a plecat: „Târgu Jiul m-a făcut jucătorul care sunt azi”

/ 15 februarie 2013

Încă de la debutul pe scena primului eşalon baschetbalistic al României, Porter Troupe s-a dovedit a fi unul dintre cei mai iubiţi jucători de la Energia. Deşi a spus adio echipei gorjene pentru a lua drumul spre tărâmul zeiţei Afrodita (Cipru), extrema americană nu vrea să şteargă cu buretele perioada petrecută la Târgu Jiu, un loc ce i-a rămas aproape de inimă.

30 troupeReporter: Care ar fi noutăţile în cariera lui Porter Troupe?
Porter Troupe: Mai intâi de toate îmi salut toţi prietenii şi fanii din Târgu Jiu. Sunt în Cipru, joc la Apoel. Totul este în regulă aici, mă aşteaptă noi aventuri şi provocări. Îmi merge bine, ne batem la campionat.

 Rep.: Îţi lipsesc oamenii de la Târgu Jiu?
P.T.: Mi-e tare dor de România şi de colegii mei de la Energia. Timpului petrecut acolo ne-a apropiat atât în teren, cât şi în afara lui. Vorbesc cu Louis în fiecare săptămână. Mi-e dor, de asemenea, de oamenii din Târgu Jiu. Mi-am făcut mulţi prieteni în afara terenului şi mi-e dor de timpul petrecut cu ei. Târgu Jiu este o comunitate mică, dar oamenii sunt foarte apropiaţi, te simţi ca într-o familie.

 Rep.: Cât de greu ţi-a fost să o iei de la început, în altă parte?
P.T.: Destul de greu. Din mai multe motive. Nu am ştiut la ce să mă aştept în Cipru. Era clar că o să-mi fie greu departe de zona mea confortabilă din Târgu Jiu. De asemenea, a fost dificil pentru mine pentru că ştiu că cei de la Energia mă aşteptau să mă întorc la începutul sezonului, dar când a apărut o oportunitate mai bună în cariera mea, a trebuit să profit de ea. N-am ştiut cum vor reacţiona oamenii şi a fost o decizie greu de luat. N-am vrut ca oamenii să se supere pe mine sau să creadă că i-am minţit.

 Rep.: Cât de diferit este baschetul de acolo față de cel românesc?
P.T.: Stilul de baschet este mult diferit. Campionatul din România este unul mai ofensiv. Mai mult spectacol, mai mult unu la unu, mai mult contraatac şi o bună ofensivă. Cel din Cipru este mai tacticizat, se încearcă un stil de joc asemănător celui din Grecia. Mi-a luat ceva timp să mă adaptez acestui stil de joc mai ales că şi antrenorul are un stil defensiv şi ne cere să jucăm dur, defensiv, diferit de ce jucam la Târgu Jiu. A fost cu adevărat o provocare să joc în campionatul din Cipru!

 Rep.: Energia are acum din nou, trei jucători americani în echipă. Va mai câştiga Energia la capitolul spectacol, dar şi la rezultate?
P.T.: În ceea ce priveşte spectacolul, va fi greu, comparativ cu primii noştri doi ani la Energia. Louis şi cu mine eram mai tineri şi existau atunci cinci americani care ştiau să joace acest stil rapid de baschet. Niciunul dintre noi nu mai jucase până atunci în Europa aşa că, practic, noi am adus stilul american aici. Era spectaculos, dar nu întotdeauna eficient. Cred că acum, cu un Louis mai obişnuit cu stilul european de joc, spectacolul nu va mai fi ce a fost atunci. În ceea ce priveşte rezultatele… E greu de spus. Nu l-am văzut pe Kennerly jucând, aşa că nu ştiu ce aduce echipei. Ştiu doar că Louis şi Wisseh sunt jucători foarte buni şi pot fi de ajutor echipei. Să sperăm că se vor îmbunătăţi şi rezultatele.

 Rep.: Care crezi că ar fi şansele Energiei din acest sezon la play-off?
P.T : Nu ştiu care le sunt şansele, dar cred că având un Louis Darby în echipă există oricând şansa de a câştiga. Pentru mine, el a fost şi este de multă vreme cel mai bun jucător din campionatul românesc. Aveţi și alți băieţii care au jucat cu el în ultimii ani şi se cunosc foarte bine. Iar fanii din Târgu Jiu sunt cei mai buni din România, aşa că va fi dificil pentru orice echipă să vină şi să câştige la Târgu Jiu.

 Rep.: Crezi că ai putea reveni într-o bună zi la Energia ?
P.T.: Orice este posibil, n-aş spune niciodată că nu m-aş întoarce la Energia. Le doresc mult succes şi cred că într-o zi vom juca împreună din nou.

 Rep.: Ce le transmiţi fanilor din Târgu Jiu?
P.T.: Toată dragostea şi tot respectul meu. Apreciez susţinerea care mi-au oferit-o de-a lungul anilor. Indiferent de problemele pe care le-am avut, în echipă sau în viaţa privată, să joc în faţa lor a meritat orice sacrificiu. Le mulţumesc din suflet tuturor, ei m-au făcut jucătorul care sunt azi şi m-au încurajat mereu. Ei vor avea mereu un loc special în inima mea.

 Rep.: Când crezi că ai putea să ajungi din nou pe la Târgu Jiu, chiar şi în calitate de spectator?
P.T.: Sper să pot să vin curând în Târgu Jiu. Este aproape o a doua casă pentru mine, am petrecut mult timp acolo şi am construit relaţii solide cu oamenii de acolo. Voi iubi întotdeauna Târgu Jiul şi oamenii de acolo! Sper să pot vedea un meci acolo în viitorul apropiat!

 Rep.: „Sport în Gorj” nu mai este doar un site acum. Dacă nu ştiai, s-a transformat într-un săptămânal de sport. Ce le transmiţi acelora care au scris despre tine cu multă plăcere, dar şi cititorilor acestui ziar?
P.T.: Continuaţi să scrieţi şi să vă exprimaţi opiniile voastre despre echipă, despre echipe. Din punctul meu de vedere, discuţiile sunt constructive, chiar dacă părerile nu coincid. De asemenea, cred că este o bună modalitate pentru toate echipele din Târgu Jiu de a avea parte de mai multă atenţie. Toate echipele au nevoie de sprijin şi de fani, pentru că le ajută să joace mai bine şi automat să-şi dorească mai mult.

troupe fericitVisul lui Porter:

„Să-mi închei cariera la Târgu Jiu!”

 Apreciat şi în campionatul cipriot, Porter Troupe este de optimist în ceea ce priveşte viitorul său. Jucătorul american visează însă să îşi încheie cariera chiar la Energia: „Visul meu este să câştig campionatul, oriunde m-aş afla. Este ţelul suprem, să fiu campion, indiferent de nivel. A fost singura mea ambiţie cât timp am jucat pentru Energia şi va continua să fie oriunde voi juca. Sper şi visez să joc la cel mai înalt nivel posibil şi să-mi continui cariera. Cu fiecare an care trece, mă descurc mai bine, iar asta a continuat şi după prima experienţă din Cipru. Cred că o să ajung să evoluez şi la 35 de ani, deoarece jocul meu nu constă doar în calităţile atletice şi viteză. Aş vrea să joc şi la 35 de ani, chiar pentru Energia! Ar fi ceva extraordinar să-mi închei cariera la Târgu Jiu. Dacă o să mai fiu şi dorit acolo. Dacă nu, poate mai devreme…”, mărturiseşte Troupe, ajuns între timp la vârsta de 30 de ani.

www.sportingorj.ro

Comentează!

1 Comentariu până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.