RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Mihai Prunariu și Daniel Băloi vor lucra din nou împreună la AJF Gorj: „Adio arme”

/ 13 februarie 2013

Mulți ar putea spune că ultimele alegeri la nivelul AJF Gorj au consituit un adevărat război, dus pe mai multe fronturi, nu toate doar pe terenurile de fotbal, însă cei doi care s-au luptat atunci pentru scaunul de președinte sunt acum la aceeași masă, iar conjugarea eforturilor lor în viitor nu trebuie luate ca o „îngropare a securii”, ci doar ca pe o revenire la o matcă firească a lucrurilor.

prunariu baloi         Asociația Județeană de Fotbal Gorj se află în plină restructurare. Președintele Mihai Prunariu a dizolvat toate comisiile ce activau sub tutela AJF Gorj, iar din această săptămână vor fi instalate noi structuri care, speră Prunariu, vor fi mai dinamice: „Dizolvarea comisiilor nu este decât o deschidere către oamenii care vor să activeze cu sufletul în cadrul AJF Gorj. Mai sunt oameni care spun acum că „pe mine nu mă pune AJF-ul să…”. Uite că acum le-am dat posibilitatea să vină și să spună „uite, vreau să depun proiectul pe domeniul ăsta, hai să facem asta…”. În Asociația Județeană de Fotbal Gorj este loc pentru toți, pentru cei care vor să-și aducă aportul la dezvoltarea fotbalului județean. Vreau proiecte, idei, măsuri, propuneri pentru îmbunătățirea activității și pentru sprijinirea fotbalului județean. Vreau și oameni noi, vreau idei noi, vreau inițiativă. Suferim în această perioadă la nivelul AJF de lipsa unor oameni cu idei, cu inițiativă care să ofere perspective noi”, spune președintele AJF Gorj.

Din nou la aceeași masă

Unul dintre cei care se încadrează perfect în profilul oamenilor doriți de Mihai Prunariu la AJF Gorj este Daniel Băloi, secretar general la Pandurii Târgu Jiu, ultimul contracandidat pe care actualul președinte AJF Gorj l-a avut la alegerile pentru acest post. Prunariu a dezvăluit și care a fost punctul de plecare în noua colaborare pe care o va avea cu Daniel Băloi: „Pregătesc un proiect în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj pentru revigorarea fotbalului județean, proiect inițiat pe trei piloni importanți: dotarea echipelor din județ cu materiale sportive, formarea și perfecționarea antrenorilor din județ, acesta fiind și motorul dezvoltării fotbalului județean, și selecția, pregătirea, promovarea și stimularea juniorilor care activează la nivelul județean. Pentru acest punct trei al proiectului am purtat discuții cu domnul Daniel Băloi și el va fi cel care se va ocupa în mod direct de partea de juniori. I-am făcut propunerea de a fi consilierul meu în cadrul Asociației Județene de Fotbal special pe acest pilon, de copii și juniori, având și experiența Centrului de Copii și Juniori de la Pandurii și o activitate de acest gen în spate. De Daniel Băloi este nevoie în cadrul AJF Gorj nu doar la juniori, ci și la capitolul Regulamente, Statute, al comisiilor importante, pentru că este nevoie de oameni pregătiți”, a declarat președintele AJF Gorj.

Chemarea lui Mihai Prunariu adresată lui Daniel Băloi de a da o mână de ajutor la dezvoltarea fotbalului gorjean nu a rămas fără ecou, iar răspunsul a fost ferm: „În ultimele luni am avut foarte multe discuții cu președintele AJF Gorj, Mihai Prunariu, și mi-am dat seama că vorbim aceeași limbă. Putem colabora foarte bine la nivelul regulamentelor sau la copii și juniori. Eram legat sufletește de AJF, aveam deja opt ani de zile în care am activat în cadrul AJF-ului și am acceptat oferta președintelui de a mă întoarce în corpul observatorilor începând din returul acestui campionat”, a declarat secretarul general al pandurilor, care acum va fi și consilier în cadrul AJF Gorj.

Trecutul

Colaborarea dintre Mihai Prunariu și Daniel Băloi la nivelul AJF-ului este una veche, însă a luat o pauză acum câțiva ani, când Daniel Băloi s-a retras din funcția de secretar general al AJF Gorj pentru a susține un proiect prin care Pandurii Târgu Jiu urma să colaboreze cu o echipă implicată la acea vreme în campionatul județean. Ulterior, Daniel Băloi și Mihai Prunariu au devenit chiar adversari în lupta pentru șefia AJF-ului, luptă pe care Mihai Prunariu a câștigat-o, nu fără mari emoții.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Am apreciat la Daniel Băloi că și atunci când am fost contracandidați a avut puterea de a se uita în ochii mei. Și el a recunoscut că, uneori a greșit, și eu spun acum că, în trecut, am avut o lipsă de comunicare în ceea ce-l privește. Cred că dacă am fi comunicat și în acea perioadă, acum trei ani nu ne-am fi aflat pe poziții diferite. Proiectele pe care vrem să le ducem la bun sfârșit împreună sunt mai importante decât ce s-a întâmplat atunci”, spune Mihai Prunariu despre episodul petrecut la ultimele alegeri la AJF Gorj. Legat de același moment, Daniel Băloi are o amintire ce spune că l-a urmărit în acești ultimi ani: „Data trecută, la alegeri, am fost întrebat de ce nu facem echipă, de ce nu lucrăm împreună, pentru că suntem făcuți să lucrăm împreună. Acum nu vor mai avea ocazia să pună o astfel de întrebare”.

Acum în poziția de a-l avea consilier pe Daniel Băloi, Prunariu spune că, fără niciun fel de probleme, situația se putea inversa dacă altul ar fi fost rezultatul ultimelor alegeri: „Dacă el ar fi câștigat atunci alegerile și dacă mi-ar fi făcut propunerea de a lucra cu el, de ce să nu accept?  Sunt un om de construcție, care se uită în viitor și care se gândește că scopul este mai important decât orgoliile mărunte pe care le avem în diferite momente ale vieții”, mai spune Prunariu.

„Am arbitrat împreună enorm de multe meciuri. Peste 200 de meciuri. Sutele de meciuri arbitrate împreună, zecile de ore pe care le-am avut în Biroul Executiv, când eram împreună la luarea unor decizii foarte grele în privința regulamentelor, ne-au făcut pe amândoi să ne dăm seama că prietenia care ne leagă este foarte importantă și a învins orice. Ne orientăm acum această prietenie pentru atingerea unui scop comun și nu o putem face decât printr-o bună colaborare. Am făcut echipă bună în timp și vrem să o facem la fel de bună și de acum înainte”, Daniel Băloi.

Prezentul

Așa cum se vede, prezentul relației Prunariu-Băloi este unul ce lasă loc unor perspective frumoase pentru fotbalul gorjean. Anul pe care nu cu mult timp în urmă l-am lăsat istoriei este unul de referință pentru fotbalul gorjean, iar cei doi protagoniști ai acestui material și-au legat numele de două realizări extrem de importante, care vor dăinui timpului. Este vorba de două construcții, și am folosit acest termen și nu pe cel de „clădiri” pentru a da sens celor făcute de cei doi prin puterea verbului „a construi”.sedii

AJF Gorj are acum un nou sediu, unul extrem de funcțional, ridicat de la zero de actuala conducere: „Mulți au fost sceptici în ceea ce privește unele proiecte pe care mi le-am propus atunci când am câștigat primul mandat, în special în ceea ce privește sediul AJF-ului, și iată că ele s-au construit, echipele s-au înmulțit. Cineva din presă îmi ținea realizările și spunea că sunt spre 90% din promisiunile primului program. Cred că mai am unele lucruri de făcut, nu singur, ci în echipă. Voi mai candida pentru un mandat”, spune Mihai Prunariu. De cealaltă parte, în imediata apropiere a noului sediu al AJF Gorj, sub tutela lui Daniel Băloi, s-a ridicat un impunător sediu al Centrului de Copii și Juniori al Pandurilor, acolo unde există vestiare la nivel de Liga 1, birouri, dar și camere pentru cantonament pentru echipele Pandurilor: „Am construit împreună un colț al fotbalului în Gorj. Cred că fotbalul din Gorj avea nevoie de oameni ca Prunariu și Băloi, care lasă ceva în urma lor. Acolo va fi un colț al fotbalului. Va fi ceva deosebit pentru fotbal, lăsăm ceva în urmă”, spune cu mândrie Daniel Băloi, iar, ca unul care a călcat în aceste edificii, țin să precizez că nu e deloc vorba de o lipsă de modestie.

 Viitorul

Dacă trecutul și prezentul relației Prunariu-Băloi a avut multe puncte în care a fost convergentă, dar și unele în care divergența a dus la separarea temporară a drumurilor celor doi, viitorul se anunță a fi unul în care se va merge în echipă. „În acest moment cred că mai am de dus la capăt unele proiecte și cred că încă un mandat ar mai trebui pentru a-mi termina toate proiectele”, anunță Mihai Prunariu, în vreme ce Daniel Băloi vine cu precizări legate de acest eveniment: „2013 va fi un an de alegeri și vreau să clarific de pe acum că nu voi candida la funcția de președinte al AJF Gorj. Nu voi schimba această decizie, ba chiar mai mult, îl voi susține pe Mihai Prunariu pentru câștigarea unui nou mandat în această funcție și, dacă va fi posibil, voi face parte din noua echipă a lui în viitor”.

Discuțiile avute cu cei cei doi, legate de realizările avute, au dat naștere unui nou proiect pe care cei doi l-ar putea pune pe programul cu care se va candida la următoarele alegeri: „E o provocare legată de ceea ce am putea construi împreună… Chiar acum mi-a venit ideea și mă gândesc că ar trebui să construim un teren de fotbal care să fie al AJF-ului. Să vedem cât este și de viabilă această idee pentru că e greu de realizat… Un teren al AJF-ului ar fi util pentru organizarea unor competiții pe care le organizăm, dar nu avem acum finanțarea necesară pentru acest lucru”, spune Mihai Prunariu. Acesta speră ca prietenia ce-l leagă de Ionuț Lupescu și un proiect bine făcut să poată conduce și spre realizarea acestui proiect. Problema unui teren în Târgu Jiu atinge un punct sensibil și pentru Daniel Băloi: „Este o durere a noastră, aceea că în Târgu Jiu, în afara terenurilor existente în incinta Complexului Municipal, nu mai există alte terenuri de fotbal. Cel de la Rostramo a dispărut și este obligatoriu ca în viitor să se facă cel puțin un teren sintetic și unul sau două de iarbă. Sunt multe școli particulare, LPS-ul, grupele de la Pandurii și în afară de terenul sintetic, care este supra-aglomerat, nu sunt terenuri pe care să se joace meciuri oficiale și nici măcar de antrenament”, spune Daniel Băloi, care și în calitatea de secretar general al Pandurilor și direct răspunzător al activității Centrului de Copii și Juniori al clubului gorjean se confruntă cu problema terenurilor, fie de joc, fie de antrenament.

„Mulți politicieni ar putea învăța de la noi doi. Și eu și Mihai Prunariu am dat niște declarații absolut decente, pline de fair play. Chiar de atunci, la acele alegeri, cred că s-a văzut că putem lucra împreună în viitor”, Daniel Băloi.

 www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.