RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia Rovinari, eșec pe Bega

/ 19 ianuarie 2013

Trupa lui Slobodan Nikolic a dat, pe alocuri, impresia că poate produce surpriza în confruntarea din deplasare cu BC Timișoara, însă gazdele au câștigat, în urma unui final încins, cu 94-87 (26-21, 18-21, 21-20, 29-25).

energia-timisoara.Energia a intrat timid pe parchet, gazdele a preluat inițiativa și au condus cu 16-7. Încet, încet, echipa gorjeană a intrat în joc și s-a apropiat la doar un punct de amfitrioni, scor 18-17, dar prima pauză i-a găsit la cinci puncte în spatele Timișoarei, 26-21.

Gazdele au avut un prim moment în care s-au detașat în debutul sfertului secund, când au ajuns să conducă la 12 puncte, scor 38-26, dar Energia a revenit puternic înainte de pauză, iar un coș de trei puncte al lui Janjusevic în ultima secundă a primei reprize a lăsat Timișoarei un avantaj de doar o posesie, scor 44-42.

Sfertul trei a avut și el o desfășurare echilibrată. Energia a reușit să preia comanda pentru prima dată conducând cu 49-50, dar timișorenii s-au regrupat și au avut un parțial de 6-0 cu care au ajuns să conducă cu 55-50. Darby a ieșit de pe teren cu patru greșeli personale la 60-54, cu trei minute înaintea ultimului sfert, dar Energia a găsit replică prin aruncările de trei puncte ale lui Gliga și Wisseh și scorul redevenea unul extrem de echilibrat, 63-62, numai că, după o serie lungă de mingi pierdute de amble tabere, Jovanovic a fost precis de la linia de fault și scorul după trei sferturi era 65-62.

Wisseh, cel mai bun jucător al Energiei, a început ultimul sfert cu o reușită de 3 puncte cu care readucea egalitatea, dar primele minute ale sefrtului decisiv au fost dezastruoase pentru gorjeni. De la 70-67 s-a ajuns la 80-67 și partida părea deja pierdută. Energia a găsit puterea de a reveni însă la doar două puncte în spatele Timișoarei cu doar un minut și jumătate înainte de final, scor 87-85, însă finalul meciului a fost tranșat clar de gazde, care s-au impus cu 94-87, un scor care le conferă și un avantaj într-o eventuală departajare în cazul egalității de puncte la finalul sezonului regulat, la Târgu Jiu, Energia câștigând la un singur punct.

BC Timișoara – Energia Rovinari 94-87 (26-21, 18-21, 21-20, 29-25)

Sala „Constantin Jude” Timișoara

BC Timișoara: Milencovic, Jovanovic (24), Păun, Jelenic (2), Căpușan (4), Toth, B. Popescu (11), Archie (8), Tudosă (2), Gallimore (12), Johnson (14), Tuljkovic (17). Antrenor: Srdjan Jovanovic.

Energia: Janjusevic (10), Gliga (3), Darby (22), Roșu (4), Bratoloveanu, Lăpuște (9), Steffel (4), Mocanu, Wisseh (23), Kennerly (8), Nikolic (4), Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.

Arbitri: Doru Vinași, Alexandru Olaru și Cosmin Prișcă.

www.sportingorj.ro

Comentează!

26 Comentarii până acum

  • CROCOCDILUL spune:

    din nou un meci bun al lui steffel …..BRAVO STEFFEL….

  • doar eu spune:

    steffel:2.12 m, 4 recuperari! mocanu: 2.04 m, 3 recuperari! wisseh: 1.85 m, 6 recuperari! cum poti sa faci 2 faulturi ofensive( adica pe atacul echipei tale) in doar 3 minute pe parchet, asa cum a facut domnul mocanu? nu cumva are dreptate nikolici? nu cumva are dreptate sala(in afara de trei familii) cand il apostrofeaza pe acest inegalabil mocanu? daca cei doi presedinti vor performanta, cred ca au trei variante:
    1. discuta cu cei doi-steffel si mocanu- daca mai vor sa joace pentru echipa sau daca vor sa plece-cea mai buna solutie, dupa parerea mea
    2. il dau afara pe antrenor acum, nu la vara-cred cea mai proasta solutie
    3. pleaca ei ca si asa nu cred ca fac ceva pentru echipa asta!
    eu nu am fost la meci, am luat datele de pe frbaschet si cred ca sunt cele reale. si inca ceva: am vazut echipa cand a plecat si am ramas blocata ca la acest club nu exista echipament de prezentare! fiecare era imbracat cu ce are pe acasa! toate echipele care au venit la noi au venit cu acelasi echipament pentru toti componentii! sau macar acelea pe care le-am vazut eu. la noi, fiecare cu ce are!asta nu inseamna oare indisciplina? intreb si eu! sunt convinsa ca vor sari in sus aparatorii lui mocanu! tare as vrea sa le vad argumentele! daca la steffel ar fi evolutia din tur, la mocanu ce ar putea fi? evolutia din perioada anilor 90?

    • ionut spune:

      Nea Niculeeeeeee ,ai dreptate in tot ceea ce spui!
      Fara dumneatale cred ca echipa de baschet nici n-ar exista!
      :)))))))))))))))

      • jack spune:

        @marmotikasS la timisoara nu l-ai auzit pe nea nicu spunand aceleasi fraze ca cele din comentariu?eu da si m-am abtinut cu greu sa nu ii zic vreo doua.bine ca energia are suporteri educati si nu il baga nimeni in seama pe niculaita minciuna.

  • Mihai spune:

    Don’soara da de stefan de ce nu zici nimik? ( nikolic junior). Iar daca prin faptul ca nu au fost imbracati in echipamentele de prezentare inseamna indisciplina la tine este o mirare ptr mine cum ai tu studii juridice. ( ce facultate te-a acceptat). Indisciplina este daca li se spune sa aibe echipamentul de prezentare si ei fac de capul lor. Sau poate nu spui nimic de stefan ptr ca este iubitul tau? Doar o teorie, stiu te vei eschova in curand… In fine esti direct interesata sa ramana tasu antrenor ca atunci ramane si el aici desi dupa parerea mea isi ia salariul degeaba

  • Mihai spune:

    Si inca ceva, cu scuzele de rigoare ptr vocabular dar nu ma pot abtine, tu ai o prb personala cu mocanu? Te iei de el, de steffel, steffel care in tur a salvat multe meciuri… Nikolic jr ce a facut? Iti spun eu nesimtito … Daca tot te pricepi la baschet: a jucat ca handicapatul , a tinut mingea pana in ultimele secunde, n-a stiut ce sa faca cu ea si i-a pasat-o lu darby, ia-o nene fa tu ceva! Tu ai tupeu sa spui ca prb la echipa e steffel? Du-te fata si uita-te la gimnastica

    • doarbaschet spune:

      Mihai,nu te enerva.Nu este prietena lui Stefan,de fapt nu este nicio domnisoara,este chiar EL (la tastatura o fi altcineva,dar „strategul” si „sfatuitorul” EL este).Cine nu a fost la meci nu are de unde sa stie ca Mocanu a facut faulturi ofensive (pe statistica FRB nu se specifica ca au fost ofensive,ci doar „personal foul”).Vio,David,haideti sa batem Asesoftul.Cel putin trei familii sunt alaturi de voi.Echipa pare mai echilibrata,inca nu este omogena, Janjusevic nu si-a intrat in forma,Wisseh nu-si „simte” intotdeauna colegii,dar se poate mai mult. Hai Energia!

      • Marius spune:

        Ca de obicei „impartial”.Cele trei familii (atatea au fost,atatea raman)te vor sustine mereu.Prefer exemple precum:STANESCU,CARUTASU,FOMETESCU,LAPUSTE,super jucatori si mai ales super CARACTERE.Flavius ,jos palaria in fata ta,pentru devotamentul si seriozitatea ta!

  • abu spune:

    Decat sa ne certam unii cu altii mai bine am incerca sa sustinem aceasta echipa. Nu am vazut prea multi spectatori sa puna presiune pe echipa oaspete in meciurile echilibrate (ex. Craiova, Cluj, Pitesti etc.). Cei de la Sibiu (spectatorii) ne-au aratat cum se castiga un meci. Noi, spectatorii din polivalenta n-am mai castigat de mult un meci desi am avut ocazia!
    Steffel a jucat singur tot turul, a facut-o destul de bine, iar acum dupa cateva meciuri mai slabe dam in el. E bine sa ramanem iar intr-un singur pivot? Eu zic ca avem nevoie de Steffel cum avem nevoie de toti jucatorii din lot, inclusiv Gliga, Rosu s.a.

  • MarmotikaSs spune:

    @doar_eu , de ce nu-ti pui numele real sa stim si noi cu cine vorbim aici…daca vedeai meciul de la Timisoara poate nu mai comentai atat , asa ca lasa-ne cu nikolicii’ tai ca nu le ai deloc , poate le ai cu altceva dar cu asta sigur nu ! :*

  • doar tu spune:

    Pai bine ma nea Nicule un om asa de ,,intelept,, ca matale sa te dai de gol? Nu inteleg de ce nu mai postezi cu ,,celebrul,, Nick 55,, si te dai femeie? Nu de alta dar jignesti sexul slab cu ,,gandirile,, matale. Si apoi nu-i nici-o rusine sa-ti spui punctul de vedere. Asa cum sunt jucatori mai buni si jucatori mai slabi, asa si fanii lor sunt unii mai prosti alti…si mai prosti!!!

    • MarmotikaSs spune:

      doar_eu,tu de ce nu postezi cu numele tau real ??? sa stim si noi cu cine avvem onoarea

  • Fan Evans spune:

    http://www.totalbaschet.ro/articol/Ultima-rezervă-din-NBA-a-spulberat-amatorii~18202
    Mi-ar place sa vad si la noi un 1-1 intre croco, doar eu si ceilalti pe de- o parte si mocanu, steffel etc pe de alta parte.

  • Fan Evans spune:

    Ca o curiozitate: daca tot s-a compromis sezonul acesta, se gandeste cineva la ce ar trebui facut pentru sezonul urmator? Sau in ultimul moment, pe genunchi, cu „consilieri” de conjunctura, pregatim ca de fiecare data sezonul? Experientele din anii trecuti ale strategilor din managementul clubului sunt destul de triste si nu prea ne dau sperante. N-ar fi oportun sa atragem la club niste oameni din fenomen, cu experienta, (poate chiar din cei enumerati mai sus intr-un comentariu). Clujul i-a propus lui Morris un post in staff cand s-a retras, noi ne „balacarim” in comentarii jucatorii si am indepartat de club oamenii cu experienta care ar putea ajuta. Roiesc in jurul echipei niste specimene ciudate, cu interese obscure care improasca cu noroi si rezultatele se vad. Ar cam fi cazul si timpul sa ia cineva „taurul de coarne”. Cineva care indrazneste sa gandeasca mai departe si mai sus de principiul „lasa ca-i bine si-asa”. Zic si eu…

    • CROCOCDILUL spune:

      cum ar fii mocanu nu?????dar chiar aveti tupeu!!:)))))mocane nu te ai mai saturat de stat aiurea pe la tg jiu?????du te bai nene si lasa ne…….lasa neeeeeee……ajunge cat ne ai prostit anii astia:))))nu cred ca exista club de baschet in romania sa fie mai rau prostit de catre un jucator cum a fost ENERGIA de acest manipulator MARELE JUCATOR MOCANU…….treziti va oameni buni le realitate….

      • Fan Evans spune:

        Nu mai animalule (esti crocodil, nu?), la tine ma gandeam. Ai fost (sau mai esti?) un mare jucator si un deosebit cunoscator al fenomenului. Plus un mare caracter

  • Mocanu spune:

    Bay oameni buni m-ati terminat si de aia nu Mai pot juca nimic …. Anul trecut de când am fost numit căpitan toată presiunea e pe umerii mei si de aceea nu pot juca ….. O sa vedeți voi când o sa rup plasele si o sa fiu mvp ….. Dar mai aveți d așteptat , D C ? Pt ca nu am pt c si pt cine juca …. Când o sa plece : Nikolic , Lapuste
    Nikolic jr inclusiv Darby care joaca numai pt el at vb !! Aici nu sunt lăsat sa imi vad d joc si sa fac treaba …. Dacă aș avea bugetul d anu asta nu as concepe sa nu fiu in primele 4 echipe …. Dar lumea vb de mine care am un marat de salariu si nu vede cât s a cheltuit … Dacă am 10 luni de contract e treaba mea ( înseamnă ca am negociat bine ) nu i treaba mea ca restu au 9 luni ….. Cu asta cred ca am zis multe si dacă mai e cazul o sa mai intervin !!!

    • MarmotikaSs spune:

      Pacat ca esti dezaxat-mintal , te folosesti de numele cuiva , aiurea in tramvai.

      • "rechinul" spune:

        Cu ce drept tot aduci injurii persoanelor care-si dau cu parerea?Cine esti tu de fapt Aricel,sa comentezi acid la adresa tuturor (pupa in continuare f–– „marelui”jucator),atata timp cat nu te ajuta nici fizicul,nici „talentul” de mare „arbitru international”si mai ales varsta,sa faci pe desteptul.Vrei sa-si dea cineva cu parerea despre adevarata ta capacitate intelectuala?Putin bun simt n-ar strica!HAI ENERGIA ,echipa noastra iubita!

        • doarbaschet spune:

          Sa fii nesimtit si sa jignesti oameni care au facut ceva la viata lor,nu insemana ca-ti dai cu parerea.Iar faptul ca tu esti de acord cu ineptiile scrise de idiotul respectiv, nu iti da dreptul sa-i raspunzi astfel lui Marmotel. Nu stiu de ce au impresia,cei care-l injura pe Mocanu,ca ei sunt adevaratii suporteri ai Energiei,iar noi restul,suntem niste fraieri care nu intelegem fenomenul.

          • "rechinul" spune:

            Scuze ca am cerut bun simt.Puteam sa jur ca sari in apararea pustiului.Oare doar voi care-l sustineti pe acest „jucator”,aveti dreptate,doar voi sunteti adevaratii sustinatori???Felicitari Flavius ca tu n-ai invatat doar sa-ti umpli buzunarele,tu te DARUIESTI pentru echipa ,nu esti doar de genul:a facut,a dres,etc.(totul la trecut).Spor la raspuns,poate asa te simti mai bine.Ai dreptate „toti” suntem niste”necunoscatori”,noroc cu VIP-urile

    • ASAP spune:

      Imi place ca ai incercat sa fii amuzant, dar… esti prea prost

  • Cucu spune:

    ….:(((

  • magic spune:

    Cati dintre voi stiu ce inseamna succesul? Personal vorbind.
    Oamenii acestia pe care-i tocati marunt joaca, au dureri musculare, se lupta, nu spre deliciul vostru, care stati cu fundul pe scaun.Daca voi erati judecati doar prin parerile altora sau doar dupa puncte, unde erati acum?
    M-as bucura sa vad atata inversunare si pe site-ul primariei, care v-a umplut orasul de kitch, cu blocuri pestrite in cele mai tari culori!
    Mocanu dovedeste un caracter prost prin ceea ce spune, gasindu-si scuze (se acuza)si punctand alti vinovati. Jocul de echipa si mai ales baschetul are nevoie de caractere, pentru ca ele nu renunta. Stefan Nikolic are caracter.
    Observati-i pe aceia pentru care jocul conteaza. Cine se gandeste la campionat, isi pierde concentrarea.

    Talentul castiga un meci, insa jocul de echipa si inteligenta castiga campionatul. Nu-i dezbinati! Asa ii veti avea. Cel putin cativa sunt caractere puternice, au constanta si dovedesc responsabilitate si loialitate. Sustineti-i fiindca si Jordan a avut meciuri proaste. Enjoy the game, ca de-aia stati cu fundul pe scaun.

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.