RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Handbaliștii, la muncă

/ 9 ianuarie 2013

După ce au trecut cu succes prin cabinetele medicilor, handbaliștii de la Energia sunt supuși unui porgram spartan de pregătire. Câte 12 kilometri pe zi este rația de alergat în această săptămână.

Cu un lot redus numeric, Energia pune mare preț pe pregătirea fizică. În prima săptămână, dedicată exclusiv pregătirii fizice, jucătorii au parte de un program draconic.

„Trebuie să ne pregătim bine pentru a fi gata de luptă pe 2 februarie când începe campionatul. Avem meci la Ploieşti şi suntem obligaţi să câştigăm pentru a porni bine în sezonul de primăvară. Facem câte două antrenamente pe zi. Dimineaţa băieţii aleargă vreo 8 kilometrii, după-amiaza 4-5 kilometrii plus sală de forţă. Lucrăm la intensitate nu la volum. Este o perioadă scurtă şi trebuie să acumulăm cât mai repede”, explică Liviu Andrieș.

Preparatorul fizic al echipei Ion Avramescu, este mulțumit de cum răspund băieții.  „E o perioadă de pregătire bună, de alergare, e şi mai greu pentru că timpul de afară e rece. Dar este bine, nu au venit cu nu ştiu ce greutate în plus şi asta îmi dă speranţe că în perioada care urmează, cel mult 2 săptămâni de pregătire, să fie la cel mai bun nivel pe care îl putem atinge ca echipă. Băieții nu comentează, se mai fac mici glume, aşa e sportul de echipă. Ţinând cont că eu cred că ei s-au adaptat cu mine şi le place ceea ce facem, e ok. Mizez pe o pregătire fizică mai bună decât în vară şi sper să se vadă asta”, a afirmat Avramescu.

Energia nu are la dispoziție lotul complet. Andrei Păiuș este așteptat să se alăture echipei în această săptămână, iar săptămâna viitoare ajunge și Asoltanei, plecat cu naționala mare într-un turneu de pregătire în Germania.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.