RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia pierde primul meci al returului

/ 9 ianuarie 2013

Chiar dacă a condus aproape întreg meciul, Energia Rovinari a pierdut la Sibiu partida cu CSU Atlassib cu scorul de 73-68 (19-22, 18-18, 14-18, 22-10), principal vinovat pentru acest eșec putând fi considerat Stefan Nikolic, care a irosit copilărește câteva mingi extrem de importante pe final de joc.

darby sibiu          Fiul tehnicianului Energiei a intrat prost în meci și a acumulat repede trei greșeli personale, încă din primul sfert. Echipa gorjeană a beneficiat însă de un Janjusevic aproape perfect la recuperări și a câștigat primul sfert cu 19-22. Steffel, în ciuda celor 9 puncte înscrise în primele 10 minute, a fost dominat clar de pivoții gazdelor, iar evoluția sa a fost mult mai slabă în partea a doua a meciului, când n-a mai înscris decât încă două puncte.

După un sfert secund echilibrat, încheiat la egalitate, 18-18, și în care a ieșit în evidență Gliga, marcator a 8 puncte, șase din aruncări din spatele semicercului, Energia a intrat la cabine cu un avantaj de trei puncte, dar și cu speranța că, odată cu revenirea lui Darby în partea a doua și-ar putea croi calea spre un succes important la Sibiu. Sfertul trei a dat speranțe și mai mari gorjenilor, Energia s-a distanțat la 9 puncte de adversar, scor 47-56, dar pe final a pierdut mult din turație. Începutul sfertului patru a fost un semnal de alarmă pentru Slobodan Nikolic, care, după un parțial de 6-0 pentru sibieni și după ce, cu șase minute înainte de final și-a văzut echipa egalată, scor 60-60, l-a aruncat în luptă și pe Roșu. Acesta a avut imediat o reușită de trei puncte ce părea să dea aripi Energiei, dar în prim-plan a ieșit, în mod negativ, Stefan Nikolic. La 64-65, Nikolic jr. a luat pe cont propriu două acțiuni de care și-a bătut joc. Ratările au alternat la ambele panouri, Energia a condus cu 65-68 cu două minute și jumătate înainte de final, însă nu a mai reușit să înscrie deloc în acest răstimp, în vreme ce gazdele și-au găsit eroul în persoana lui Gruev, care a marcat ultimele 8 puncte ale întâlnirii, puncte cu care Sibiul și-a trecut în cont un succes foarte important în economia unui campionat foarte echilibrat.

Wisseh, fundașul american adus de Energia în această iarnă, nu a primit cartea verde pentru acest joc, el urmând a debuta în tricoul gorjenilor la finele săptămânii, la partida cu BC Miercurea Ciuc. Janjusevic a fost aproape de un double-double, cu 8 puncte și 12 recuperări, în vreme ce al doilea jucător nou venit în echipa Energiei, care a jucat la Sibiu, americanul Kennerly, a strâns doar 4 puncte și două recuperări. Cel mai bun marcator al Energiei a fost Louis Darby, cu 21 de puncte înscrise, însă acesta a avut o evoluție ștearsă, vina jocului mai puțin reușit putând fi pusă și pe diferența de fus orar pe care americanul se pare că nu a putut să o învingă într-un timp destul de scurt de la revenirea sa de peste ocean.

CSU Atlassib Sibiu – Energia Rovinari 73-68 (19-22, 18-18, 14-18, 22-10)

Sala „Transilvania”, Sibiu, spectatori: 600

CSU Sibiu: Ambres (5), Ban, Pascu, Gruev (18), Griskenas (3), Răducan, Austin (19), Knutson, Crăciun(2), Aktas, Lee (15), Paul (11). Antrenor: Miodrag Perisic.

Energia: Janjusevic (8), Deconescu, Gliga (10), Darby (21), Roșu (3), Bratoloveanu, Lăpuște (8), Steffel (11), Mocanu, Kennerly (4), Nikolic (3), Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.

Arbitri: Alexandru Olaru, Laszlo Bukuresti, Alin Roșu.

www.sportingorj.ro

Comentează!

8 Comentarii până acum

  • realgorj spune:

    Pai cand dai 21 puncte, nu te mai uiti la fusul orar! Te uiti la echipa din jurul tau! Pai ce, trebuia sa le dea el pe toate ?

    • In ceea ce-l priveste pe Darby nu a fost o critica, doar o constatare. Sustinuta de statistici. 6 din 14 la 2 puncte, 0 din 2 la trei puncte. Procentaje pe care nu cred ca le gasim, in conditii normale, la Darby.

  • doarbaschet spune:

    Pacat.Un meci pe care nu numai ca puteam,dar si meritam sa-l castigam.Intradevar,putem da vina pe Nikolic,dar mai putin pe jucator si mai mult pe antrenor care trebuia sa-l retraga pe fiul sau pe banca,mai ales in conditiile in care Gliga a facut cel mai bun meci al sau la Energia.De fapt el a fost cel mai bun om al nostru si merita ca aceasta evolutie sa fie incununata de succes.In afara de el si-au facut datoria Lapuste si Janjusevic,ultimul extrem de combativ si echilibrat,dar care ramane totusi dator la aruncarile de trei puncte,mai ales ca poarta un numar care apasa greu pe umerii sai.Avem nevoie din nou de numarul 5 sa ne duca in play off.Meciul a fost pierdut de piesele de baza ale echipei,de un Darby apatic,dar care ramane Darby,si de un Steffel care nu se regaseste.Ca si lot,asa cum anticipam,echipa pare mai solida si cred ca putem face o figura frumoasa.Mingea de care se tot spune ca este numai una cu care trebuie sa joace si Darby,si Wisseh,Nikolic, Steffel sau Janjusevici,este in mainile antrenorului.Acesta poate si trebuie sa formeze o echipa de play off.

  • FanFan la Tulipe spune:

    DiIN CICLUL DE ROMANE SF „ENERGIA TRAGE LA PLAY-OFF”, EPISODUL NIKOLIC ULTIMA „BARIERA”!
    Titlul corect al articolului cred ca ar fi „Antrenorul Energiei pierde DIN NOU un meci important si compromite sansele la play-off”. Oare cate meciuri importante trebuie sa mai pierdem pentru a face si ultima schimbare, care cred ca este cea mai importanta? S-a schimbat conducerea si spun ca a fost foarte bine. S-au schimbat jucatorii si iarasi spun ca a fost foarte bine ( se vede clar implicarea conducerii in transferurile solide din aceasta iarna care pentru prima data nu au fost pripite si „intereasate” ca pana acum). De ce nu avem curajul sa schimbam si antrenorul? Eu nu spun ca Nikolic este un antrenor slab, dar din tot angrenajul conducere-jucator-antrenor, el pare a fi ramas veriga slaba. Jocul de astazi, dupa parerea mea, a fost exact tipul de meci care trebuia castigat de antrenor ( la valori egale in ambele echipe, cu scor strans si rasturnari de situatie pe final, meciul se castiga tactic de catre antrenor in ultimele secunde). Tocmai greselile de pe finalul partidei i le reprosez eu antrenorului. Joaca cu Gliga (felicitari pentru cel mai bun meci al sau) si cu Janjusevic (de altfel cel mai bun om al nostru dupa Darby, care si cand joaca prost este cel mai bun din echipa) aproape tot meciul si in ultimele minute, care s-au dovedit a fi cele mai importante, ii scoate si joaca cu Stefan N., care era evident intr-o zi proasta. Poate imi explica si mie cineva de ce nu a lasat jucatorii in ultimele 35 de secunde sa faca fault…Mie personal, finalul acestui meci mi s-a parut a fi o rafuiala personala tata-fiu a familiei Nikolic: unul pe banca orbit de furie injurandu-l pe celalalt din teren, care parca facundu-i in ciuda, facea greseala dupa greseala. Este pacat pentru ca cel mai mult suferim noi, fanii, muscand din perna in fata televizorului si atunci repet : De ce nu avem curajul sa iesim din mediocritate si sa facem ultima schimbare?
    Este pacat de jucatori ca Darby si Steffel, care sper sa nu vina ziua in care sa se sature si ei de mediocritate.

    • CROCOCDILUL spune:

      ai dreptate,pe undeva a gresit si antrenorul…..dar,cat ii mai periem pe jucatori ca steffel de exwmplu???????e o mare umbra a jucatorului steffel care l am avut sezonul trecut!!!sa fim realisti…cat mai asteptam de la el sa faca un meci bun????sa analizam putin statistica meciului sa vedem ce procentaje au unii jucatori….nu sa ne uitam doar la ceo mao buni marcatori ai echipei….hai sa fim niste iubitori ai baschetului documentati bine inainte sa comentam despre jucatori ,conducere si antrenori….parerea mea ca toti au gresit……bafta energia in meciurile care urmeaza si sa incepem sa castigam ….avem nevoie de victorii

      • Vlad spune:

        Bai Crocodilule tu esti deja penibil daca si acum dai in Steffel . Steffel e ultima problema a noastra de la Sibiu si in general. Uita-te la Darby din prima repriza cata indolenta . Uita-te la Nikolic Jr. cum face 3 foule , apoi intra putin si il face pe al 4-lea si apoi in ultimele minute , de frica sa nu cumva sa prinda finalul pe banca , il lasa pe Gruev sa patrunda de 3 ori si face niste prostii ENORME in atac . Am avut si ghinion ca Janjusevic nu a fost in zi de sut .. Dar cine l-a lasat pe Nikolic Jr. in teren cand cred ca orice fan il scotea afara pe final ? Cine nu stie sa isi motiveze jucatorii ? Cine acuza jucatorii de sabotaj si este principalul vinovat pt situatia in care a ajuns echipa ( principal vinovat cu care vad ca toata lumea e de acord ? ) . Te las sa ghicesti .
        Cu Wisseh acum echipa va arata putin altfel , dar pana nu se face schimbarea de baza la echipa , degeaba.

        • realgorj spune:

          Vlad, despre Darby foloseste ce cuvant vrei tu ( betiv, sofer de camion, pescar amator, peste, ) dar nu indolenta !La fiecare meci a dat maxim din ce putea in acel moment !Omul asta nu triseaza baschetul.

          • Vlad spune:

            Imi pare rau dar au fost unele faze pe care si comentatorul le-a sesizat . El se certa cu antrenorul si era nemultumit de colegi cand mingea era in joc . Oricum ramane indispensabil orice ar fi , dar mai are momente de astea .

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.