RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Încă o înfrângere pentru Energia

/ 15 decembrie 2012

Așa cum era de așteptat, Energia Rovinari a pierdut pe terenul liderului CSM Oradea, 90-80 (22-22, 27-19, 27-20, 14-19), în etapa a 13-a a Ligii Naționale de baschet masculin.

Energia a ajuns la trei înfrângeri consecutive și are un scor general de 7 victorii și 6 înfrângeri în acest sezon.  Diferența de la final, de doar 10 puncte, ar putea induce ideea unui joc echilibrat. Fals. CSM Oradea a controlat partida ca o echipă mare, permițându-și în final și un moment de relaxare speculat de olteni atât cât să trasforme întrângerea rușinoasă în una „onorabilă”.

Doar în primul sfert trupa lui Nikolic a surprins plăcut, având avantaj pe toată durata celor 10 minute. Șapte puncte a fost avansul maxim al oltenilor, 15-22, cu două minute înainte de finalul sfertului, însă CSM Oradea l-a anulat în ultima secundă, 22-22.

Energia a găsit replică și în debutul sfertului doi, marcând cinci puncte consecutive prin Roșu (3) și Darby, iar echipa din Târgu Jiu a condus din nou 27-22. Nu pentru mult timp. De parcă cineva le-ar fi oprit energia, băieții lui Nikolic nu au mai contat. De la 27-30, CSM Oradea a înscris 11 puncte fără replică, iar de aici a fost doar o joacă pentru gazde. Înainte de pauză, la 49-39, bihorenii au fost sancționați cu antisportiv, dar Atanackovic a ratat ambele libere și Energia a rămas la opt puncte în spate, 49-41.

În sfertul trei, CSM Oradea, cu un lot mult mai echilibrat, a dominat lupta sub ambele panouri, în timp ce oaspeții s-au „remarcat” cu câteva air-balluri. Au intrat și Roșu și Gliga, dar rezervele Energiei sunt departe de cele ale ardelenilor.

CSM Oradea și-a asigurat 20 de puncte avans în debutul sfertului patru, 81-61, și nu s-a mai concentrat până la final permițând oaspeților să revină. Trupa lui Nikolic putea chiar să reintre în joc dacă fructifica la maxim un antisportiv dictat la Pesic la scorul 83-73. Darby a transformat ambele libere, dar Steffel a ratat incredibil de sub panou și gorjenii au ratat șansa să strângă diferența la cinci puncte și să reintre în joc. Ambele echipe s-au întrecut în ratări până la final și s-a terminat 90-80.

 CSM Oradea – Energia Rovinari 90-80 (22-22, 27-19, 27-20, 14-19)

Sala „Arena Antonio Alexe”, spectatori 1.500

CSM: Lazar (3 puncte), Maric (17), Topcov (12), Pesic (26), Lupusavei (9), Țibârnă (6), Stefanovic (3), Dillon (10), Franklin (4). Antrenor: Cristi Achim.

Energia: Gliga, Alionescu, Nikolic (13), Steffel (9), Darby (25), Atanackovic (7), Roșu (7), Giles (5), Lăpuște (14), Vujacic. Antrenor> Slobodan Nikolic.

Arbitri: Doru Vinași, Ciprian Stoica, Istvan Bertalan.

 www.sportingorj.ro

 

Comentează!

20 Comentarii până acum

  • CROCOCDILUL spune:

    poate cineva sa mi spunA si mie cand acest mare jucator,unicul capitan,eterna glorie a baschetului romanesc mai joaca pt energia?HEIII CONDUCEREA……CE SE INTAMPLA???SA VA FIE RUSINE

  • CROCOCDILUL spune:

    ma gandesc ca stiti la cine m am referit?!!!!!!LA capitanul nostru care ne a lasat dupa cateva meciuri balta…..toata lumea se astepta din partea lui dar vad ca . conducerea nu ia nici o masura…….RUSINE MOCANULE…MARE RUSINE SA TI FIE….

  • realgorj spune:

    Sa fim realisti, era aproape imposibil sa castigam la Oradea. Slobodan Nikolic a pregatit bine meciul, dar lupta am pierdut-o sub panou, acolo unde noi dispunem doar de doi jucatori-motivele se cunosc, iar Oradea vine de fiecare data cu Topchov, Pesic, Tibarna si Lazar.Eu felicit echipa pentru daruirea de la Oradea si sunt convins ca in retur va iesi soarele si pe ulita noastra. HAI ENERGIA !!!

  • realgorj spune:

    Pentru Crocodilul : ce vrei, prietene, sa joace intr-un picior ? Ca doar nu-i sah…Ai facut vreodata sport ? Stii ce e aia ruptura de ligamente ? Cat dureaza recupararea completa ? Daca o recidivezi, pensie scrie pe tine …

  • CROCOCDILUL spune:

    nu are ruptura de ligament….esti prost informat….pana la urma toata lumea se astepta la o accidentare din parte marelui capitan ..si sa fim cu picioarele pe pamant acum ,,,n o sa mai poata sa joace ,,ce ne tot mintim…mare pierdere n ar fii ca la cum a jucat in ultimele sezoane..!!!…. trebuie adus cel putin un pivot…..hai energia….sa fim atenti la urmatoarele transferuri

  • Fan Evans spune:

    Hopa… Au inceput sa apara din nou taratoarele, crocodili, serpi si alte reptile, mari cunoscatori in toate domeniile ( medicina, finante, baschet, management etc). Serios acum, doar atat puteti? Pentru realgorj: au facut sport, in carciuma cu echipa de lautari…

    • "Fan Elvis" spune:

      Idem Mocanu & co.Vrei si locatiile ?!?De ce are atata priza la unele persoane (nu cred ca pentru talent sau in teren).Doar voi sunteti cei tari,cei talentati?(mai bine „reptile si taratoare” decat caracter ZERO.Pe Rashad oare cine l-a sapat,aud?Bunul simt ar trebui sa caracterizeze orice om.Oare de ce lumea nu-l comenteaza pe Gliga si Alionescu?Motivul este ca au BUN SIMT !Stire de ultima ora:S-a redeschis orasul Constanta.

  • fan baschet spune:

    Felicitari ENERGIA pt daruire!!!!!O clipa am crezut ca putem produce surpriza!Diferenta de scor arata ca putem sa ne batem cu oricine si ca in viata tuturor exista si zile mai bune si zile mai proaste.Asa cum ne-ati bucurat la victorii si am fost alaturi de voi,tot asa suntem alaturi de voi si in momentele mai grele!!HAI ENERGIA!
    Crocodilule,daca esti asa bine informat(presupun ca ai terminat „Medicina”)poate ne spui si noua diagnosticul lui Mocanu sau poate ai curaj sa-ti scri numele adevarat si sa-i spui in fata asa cum fac oamenii adevarati!!Nu e frumos sa-ti dai cu parerea despre oameni pe care nu-i cunosti ,oricum gandirea ta nu are de-a face cu realitatea si nu te mai lua dupa ce zic „binevoitorii” ca rautatea si invidia e mare!!
    Pana una alta poate ati vazut ce se intampla in alte sali de sport din tara in ajunul sarbatorilor:jucarii pt copiii necajiti,alea,alea!!!!!HEI,CONDUCEREA,CE SPUNETI S-AR PUTEA SI LA NOI??!!!

  • abu spune:

    Din ce am vazut cu ochii mei Mocanu chiar este inca accidentat si nu poate intra la joc. Nu inteleg deloc vehementa crocodilului. Faptul ca avem inca nevoie de Mocanu se vede atunci cand lipseste. Cred de asemenea ca Singleton putea sa ne ajute in meciuri precum cele cu Dragusin si cu Oradea.

  • abu spune:

    Pentru crocodilul: Daca l-ai vazut pe Mocanu mergand pe strada, asta nu inseamna ca el poate juca un meci de baschet de LN. Nu ti-as dori sa ai o accidentare la genunchi sa vezi cat este de bine cand te seaca durerea la orice miscare brusca.

  • Fan spune:

    @Fan Baschet miercuri la meciul impotriva Pitestiului va avea loc o actiune care va consta in aruncarea jucariilor de plus pe teren, la fel cum s-a intamplat si in alte sali. Rugamintea este ca publicul sa fie cat mai receptiv la aceasta actiune si sa se stranga cat mai multe jucarii pentru centrele de copii. De asemenea, de maine incepe si mediatizarea ei si sa speram ca totul va fi bine.

  • fane spune:

    Nu mi-a placut cum a tipat Nicolici la David atunci cand a ratat cosul cu care ne puteam apropia decisiv de Oradea ! Il inteleg ca e de atata timp la Tg. Jiu si a avut tot timpul probleme cu lotul , cu banii ….. dar nu l-a fortat nimeni sa o faca in conditiile astea . Deci , revin , David este omul care ne-a castigat destule meciuri , omul care joaca meci de meci aproape 40 min. inscrie 10-15 puncte pe meci ,10 recuperari pe meci, ceea ce pentru un pivot , mie imi pare destul de mult . De acum cei din conducere ar trebui sa il convinga pe David si pe Louis sa ramana la noi . Louis ar trebui oprit in conducerea clubului dupa ce nu mai joaca . Isi da sufletul pe teren 40 min. cand ar putea sa joace doar pt. statistica lui si ….. la revedere… Ganditi de acum echipa pentru anul urmator ! Pe baca tehnica prea multi nervi… poate ar trebui incercat si altceva.

  • CROCOCDILUL spune:

    sa fim seriosi,, el n o sa mai poata juca bascher…e gata… de ce ne minte conducerea si antrenorii ca o sa revina????minciuni….care e interesul???? noua nu ne a lipsit mocanu, ne a lipsit un pivot sub panou… nu cred ca ne ajuta mocanu asa mult cum credeti voi.sa fim realisti…..

  • doarbaschet spune:

    Daca nu se realizeaza transferul ,iar o sa fie acuzata conducerea de specialistii transferurilor din GORJ de lipsa de profesionalism , asta fiindca niste „catei” care n-au ce face , devin „surse de incredere” pentru totalcancan.ro . Cand faceti afirmatii mai si ganditi : Cand a declarat vreo persoana din conducerea administrativa vreo schimbare la echipa,sau mai bine zis cand au declarat ceva? Cand si cine te-a mintit CROCOCDILULE ?

  • Florin spune:

    Mie imi place si de Lazar de la Oradea. Cred ca e o solutie ieftina si in plus e roman si e si tanar. Cred ca acolo sub panou ne-ar ajuta, David chiar nu poate sa joace 40 min cu acelasi randament. Oricum daca se realizeaza transferul lui Wisseh(cu evolutia care o cunoastem) si un om bun sub panou putem spera la un loc in playoff.

  • a fan spune:

    @Florin : Laci Lazar e bun, da’ e sub contract cu Oradea. Nu e asa usor, pe modelu’ NBA, sa poti sa faci schimb de jucatori. Poate in vara sa vina, acum trebuie sa se orienteze rapid spre un pivot al carui raport calitate/salariu sa fie foarte bun si sa ii ofere contract pe 6 luni sau pe 1 an si 6 luni

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.