RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia revine și se impune în fața mureșenilor

/ 25 noiembrie 2012

Baschetbaliștii Energiei au reușit o nouă victorie importantă în fața propriilor suporteri, de această dată fiind rândul celor de la BC Mureș Târgu Mureș să plece învinși de la Târgu Jiu, scor 63-59 (16-16, 7-15, 20-16, 20-12).

Apărarea Energiei a funcționat destul de bine chiar din debutul meciului, însă Slobodan Nikolic a avut probleme cu jucătorii săi în ofensivă, după primele două sferturi având marcate doar 23 de puncte, și asta ca urmare a prestației foarte slabe din sfertul secund, câștigat de oaspeți cu 7-15, astfel că la cabine s-a intrat cu scorul de 23-31. După pauză lucrurile s-au schimbat puțin. Steffel, ca și inexistent în primele 20 de minute, a început și el să înscrie, ajutându-l în ofensivă pe Darby, care dusese de unul singur lupta sub panoul advers. Energia a pornit de la jumătatea sfertului trei de la un handicap de 13 puncte și, cu ajutorul unui public din nou la superlativ, a reușit să recupereze punct cu punct din deficitul de pe tabelă. Vujacic, Atanackovic și Lăpuște au marcat din spatele semicercului, iar diferența a scăzut considerabil înaintea ultimelor zece minute de joc, scor 43-47. După cinci minute din sfertul patru, Energia reușea să preia din nou conducerea, 54-53 după un coș marcat de fostul jucător al mureșenilor, Flavius Lăpuște, iar Darby, cu un coș de trei puncte, ducea gazdele la 57-53 și victoria părea că nu mai poate scăpa trupei lui Slobodan Nikolic. O relaxare prematură ce avea să-i coste pe gorjeni, Cuic a dovedit că este un luptător și aproape de unul singur și-a readus echipa în avantaj, scor 57-59. Totuși, Energia are un jucător care poate face chiar mai mult decât Cuic. Darby a recuperat, Darby a înscris decisiv și tot el a reușit să obțină și ultima posesie a meciului, cea care a liniștit apele, Energia câștigând cu 63-59 în special grație prestației de excepție a americanului. Darby a reușit, prin jocul său și prin victoria ce-i aparține în mare măsură, să șteargă puțin din rușinoasa evoluție a compatriotului său, Robert Giles. Acesta a jucat aproape cinci minute, timp în care a aruncat de două ori la panou, de fiecare dată însă la mare distanță de instalație. Giles are de partea sa doar scuza de a se fi antrenat doar o zi înainte de meci din cauza unei accidentări, însă modul în care acesta s-a prezentat în această primă parte a turului de campionat nu-i mai acordă răgaz pentru a se afla în lotul gorjean și după scurta pauză de iarnă.

O prestație foarte bună în acest meci a avut-o Flavius Lăpuște. Acesta a fost foarte aproape de a reuși contra fostei sale echipe un double-double, Lăpuște marcând 14 puncte și terminând partida cu 9 recuperări. Aproape de double-double a fost și Steffel, care a recuperat 11 mingi, dar nu a înscris decât 9 puncte.

Energia Rovinari – BC Mureș Târgu Mureș 63-59 (16-16, 7-15, 20-16, 20-12)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 800

Energia: Atanackovic (9), Deconescu, Gliga, Darby (25), Roșu, Lăpuște (14), Steffel (9), Giles, Nikolic (3), Vujacic (3), Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.

BC Mureș: Tudosă (3), Dumitru, Baczo, Adebayo (4), Peciukas (10), Borșa, Balaban (5), Jucan (6), Jakab, Ceskovic (10), Cuic (21). Antrenor: Srecko Sekulovic.

Arbitri: Alexandru Olaru, Ciprian Stoica și Dragoș Nicolae.

www.sportingorj.ro

Comentează!

6 Comentarii până acum

  • realgorj spune:

    Foarte greu, dar cu atat mai frumos ! BRAVO BAIETI !

  • relu14 spune:

    Sa inteleg ca pe dv.va deranjeaza doar Giles,domnule Constantinescu…Despre Rosu,care nu a jucat deloc si Vujacic care nu a prins mai mult de 5 minute de cand a fost adus de ce nu scrieti nimic?Pentru ca nu sunt americani?
    Daca e vorba de obiectivitate,eu zic ca nu Giles este in plus…Da,e usor sa-i dam papucii,dar de ce numai lui?
    Felicitari Energia!

    • Aveti dreptate, nici Rosu si nici Vujacic nu au convins deloc. Totusi, articolul pornea de evolutia din aceasta partida. Giles are doua air ball-uri din doua aruncari. Vujacic, desi repet, nu ma convinge ca merita sa ramana, in acest joc a reusit un cos de trei puncte intr-un moment extrem de dificil, cand oaspetii atinsesera avantajul maxim, de 13 puncte. Cat despre Rosu… Zero minute, ce sa comentez? Sincer, nici nu cred ca merita mai mult. Nici cand a intrat cu echipele mai slabe nu a facut nimic si nici la under 23 nu demonstreaza nimic.
      Sunteti multumit acum de `obiectivitate`? Iar chestia cu americanii eu chiar nu am inteles-o? Darby nu e american? Poate ne explicati dumneavoastra. Pentru mine nu exista americani sarbi sau alte natii. Exista doar baschetbalisti si prieteni cu baschetbalistii. Din pacate, avem in echip[ si din a doua categorie. E bine ca avem si din prima…

      • MarmotikaSs spune:

        „prieteni cu baschetbalistii” :)))) buna categoria asta Domnu’Cristi 😀

      • relu14 spune:

        Multumesc pentru lamuriri…Da,sunt multumit de obiectivitate si nu am vrut sa creez o polemica,mi-am spus doar parerea…Cred in continuare ca Giles merita sa joace,iar in ceea ce priveste a doua categorie de baschetbalisti,asa cum bine afirmati,va dau dreptate:avem destui de multi in momentul de fata…Sincer,chiar nu ii inteleg,la cat sunt de tineri,chiar sa nu aiba nici un gram de ambitie?Sau poate e vorba si de valoare!!!

  • Fane spune:

    Din pacate la acest meci mai multi jucatori au prins o zi proasta . Daca defensiv stam in medie bine , in atac , langa Darby , stam rau…n-avem shooter ( a ajuns Darby sa indeplineasca si acest rol – dar cate sa mai faca si Darby), n-avem om sa inscrie in situatii dificile . Nu inteleg ce se intampla ci Robert care a fost adus la Tg.Jiu ca shooter ( cred ca nu face fata la presiune , si atunci…) . De Darko ce sa mai zicem , turul asta a luat banii degeaba. Cat de bun era Porter acum ! Speram ca in pauza sa se faca ceva schimbari ca altfel va fi greu !

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.