RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Unde fotbal nu e…

/ 13 noiembrie 2012

Aveam de ales pentru acest colț de pagină. Puteam să scriu despre revenirea Pandurilor, cel puțin la nivel de rezultat și clasament. Aș fi putut să mă opresc și la Grigoraș, căruia i-am găsit un alt loc în paginile ziarului pentru a-i ura „La mulți ani!”, dar am preferat să mă aplec puțin și asupra fotbalului mic.

Ne-am dori ca de la acest fotbal mic să răsară fotbaliștii pe care să-i aplaudăm mâine în fotbalul mare, însă, se pare, avem destul de puține șanse de a vedea acest lucru îndeplinit. O luptă acerbă ce se anunța pe teren pentru prima poziție în Liga a IV-a s-a mutat, din păcate, în birourile comisiilor AJF. A fost mai întâi cazul unui meci al Petrofac-ului, acum a venit rândul echipei din Turceni. Se pregătește Gilortul?… Sau poate lucrurile se vor liniști înainte de a o lua cu totul razna. Oricum, un semnal țină să tragă Mihai Prunariu, președintele AJF Gorj, care a ținut să-mi dea asigurarea că nu „masa verde” va fi cea care să decidă în acest an campioana Gorjului. Și, pentru a încerca să calmeze spiritele înfierbântate până peste limitele admisibile, Prunariu a chemat la discuții reprezentanții primelor cinci echipe din clasamentul Ligii a IV-a. Dacă se vor liniști apele, rămâne să vedem, însă rămân destul de sceptic.

Problemele nu se opresc aici. Ele sunt, și sunt cel puțin la fel de mari și multe, și la nivelul ultimului eșalon valoric din Gorj, dar și la juniori. Interese, orgolii și prea puțină preocupare cu adevărat îndreptată spre fotbal fac ca fotbalul mic să fie în suferință. Iar politicul nu este străin de tot ceea ce se întâmplă. Primarul X, văzut cu sacii în căruță după alegerile locale, desființează echipa Y, care nu-i mai este de folos în următorii trei ani. Poate doar în ultimul an de mandat să-și aducă din nou aminte de fotbal, ca de o gloabă pe care o înhamă la căruța interesului personal sau de partid.

Suntem în țara în care un pachet de biscuți face minuni, așa că ne rămân puține lucruri care să ne mai mire. Cu tot pesimismul pe care tot ce se întâmplă în jurul nostru îl răscolește, găsesc puterea de a spera. Că fotbalul se va juca pe teren și nu în comisii, că, poate, din primăvară lucrurile se vor așeza pe un făgaș normal, că poate…

www.sportingorj.ro

Comentează!

4 Comentarii până acum

  • barcelona spune:

    Dl Cristi…ceea ce face AJF Gorj este o rusine pt fenomenul fotbal la nivelul ligii a 4a…in loc sa se incerce er

  • cris spune:

    Dl Cristi,deciziile luate azi de catre Comisia de Disciplina a AJF Gorj sunt o rusine pentru fenomenul fotbal la nivelul ligii a 4a…s-a sustinut in toata aceasta perioada de cand sefia AJF-ului a fost preluata de catre dl Prunariu ca va fi eradicata violenta pe terenurile de fotbal din judet…prin decizia luata azi(rejucarea meciului dintre Stiinta Hurezani si Petrofac Ticleni,meci in care centralul Robert Catana a fost batut cu bestialitate de catre jucatorii echipei din Hurezani)se incurajeaza in mod evident violenta pe terenurile de fotbal,nicidecum eradicare acesteia…mai mult decat atat,meciul Inter Balteni-Stiinta Turceni intrerupt in min 84 din cauza ca politistul prezent la meci a fost lasat sa plece de catre observatorul Groza intrucat a fost solicitat la un eveniment petrecut pe raza comunei a primit din partea Comisiei aceiasi decizie ca si meciul de la Hurezani,desi decizia regulamentara era rejucarea meciului din min 84,min in care a fost intrerupta partida…se doreste in mod evident de catre conducerea Ajf-ului,in frunte cu secretarul Balanescu,ca Stiinta Turceni sa reprezinte judetul in barajul de promovare la liga a 3a…mai mult,unii membri ai AJF-ului sustin aceasta initiativa motivand ca echipa din Ticleni a mai reprezentat judetul in 2 randuri la baraj,ratand de fiecare data accederea in liga a 3a…sunt jenante deciziile luate in aceasta dupa amiaza si necomforme cu regulamentul…motivarea deciziilor a fost aceea ca daca s-a decis rejucarea meciului de la Hurezani din min 1 acelasi lucru trebuie sa se intample si la meciul de la Balteni,desi situatiile pt care au fost intrerupte ambele partide sunt total diferite…dar aceasta este conducerea AJF Gorj care vrea sa fabrice o campioana judeteana si nu ca aceasta sa desemneze pe teren…

  • Rusine AJF Gorj spune:

    Felicitari pentru articol!!

  • Rusine AJF Gorj spune:

    Sunt cativa gainari in cadrul AJF care au impresia ca li se cuvine orice, ca sunt cei mai mari conducatori din istorie, pretinzand orice fara sa ofere nimic!! Sunt mizerii care se vand pe o friptura, care in loc sa-si traiasca batranetea crescand nepotii incurca activitatea pe la diferite comisii, sau prin biroul secretarului general!! Nu aveti demnitate nici cat patrunjel in ciorba domnilor, sper din suflet sa plecati, sa plecati cu totii !! Nu va mai suportam, nu va mai vrea nimeni!! Lasa-ti oamenii competenti si profesionisti sa se ocupe de aceasta activitate!! Rusine presedintelui ca ii accepta si ii tolereaza !!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.