RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia, în vizită de lucru la LPS Târgu Jiu

/ 6 noiembrie 2012

Cu ocazia aniversării celor 20 de ani de existență ai Liceului cu Program Sportiv din Târgu Jiu, handbaliștii liceului târgujian au avut privilegiul de a da piept cu echipa de ligă națională a Energiei.

Tinerii handbaliști de la LPS Târgu Jiu au încercat să se ridice la nivelul mai valoroșilor adversari, unii dintre ei fiind extrem de optimiști în ceea ce privește timpul în care vor ajunge să joace în primul eșalon al handbalului românesc: „Eu, la 16 ani vreau să joc în Liga Națională! Sunt bun, cred că pot și am și antrenor bun!”, a declarat unul dintre handbaliștii de la LPS Târgu Jiu.

Pivotul Paul Giotoiu spune că acțiunea i-a adus aminte de anii în care era de cealaltă parte a baricadei: „A fost mai mult frumos decât greu. Am văzut viitorul handbalistic gorjean și zic că arată destul de bine. Mă bucur că i-am întâlnit și le urez multă baftă în continuare! A fost un meci demonstrativ și ne-am permis o abordare mai relaxată având în vedere că am fost și noi cândva ca ei”, a declarat jucătorul Energiei.

Prezent și el la manifestare, fost elev la LPS Târgu Jiu, acum jucător la Energia, Răzvan Mledenciu vede o generație promițătoare venind din urmă: „L-am avut și eu profesor pe domnul Adrian Gorun. Acum au o grupă foarte bună, probabil chiar mai bună decât a generației noastre. E greu, sunt mici, trebuie să muncească mult”.

Antrenorul Energiei, Liviu Andrieș, profesor la LPS Târgu Jiu, spune că prin acest meci demosntrativ a dorit să le dea ocazia tinerilor handbaliști de a simți pe propria piele duelurile cu jucătorii de ligă națională: „Sunt angajat al acestei școli și mi-a făcut plăcere ca elevii acestui liceu să aibă exemplele la fața locului, să vadă vadă ce înseamnă handbalul de performanță și cred că a fost o acțiune extraordinară și binevenită pentru ei pentru că una se simte din tribună și alta simți la joc alături de jucătorii echipei mele. Sper că a fost o bucurie pentru ei că am venit și am participat la acest eveniment. Ei sunt la început de activitate, au mult de muncit, sunt jucători care au calitate, dar le-am transmis la final să pună mâna să se pregătească pentru că fără muncă și fără pregătire nu vor putea da cu nasul la handbalul de performanță. Degeaba joci la nivel de juniori dacă nu ajungi să joci la o echipă de ligă națională, să simți cu adevărat handbal de performanță. Acum cred că au simțit cu adevărat ce înseamnă să ai în față și să lupți cu un jucător de liga națională. Am fost chiar de la început la acest liceu, eram și eu la început de carieră, nu eram profesor, eram doar antrenor. S-au făcut pași importanți în ceea ce privește infrastructura acestui liceu și sperăm ca lucrurile acestea să continue pentru că, dacă e să ne uităm la noi în echipă avem partu componenți care au terminat acest liceu și ne bucurăm și avem nevoie în continuare ca acești copii să crească și să vină și să ajute echipa de ligă națională.

Gabi Răscol, directorul unității de învățământ gorjene, a precizat și care este programul zilelor următoare: „Îmi face o deosebită plăcere să fiu directorul Liceului Sportiv la aniversarea celor 20 de ani, festivități care au început cu invitați din partea Primăriei, ai Consiliului Județean. Având acești invitați alături de noi s-a arătat că se dorește spijinirea în continuare a Liceului cu Program Sportiv, iar noi ne dorim să continuăm să confirmăm cu rezultate deosebite pe plan local și județean. Am avut invitată echipa de Ligă Națională de handbal a Energiei, miercuri vom primi vizita echipei de primă ligă a Pandurilor, iar manifestările se vor încheia cu Balul Bobocilor, o festivitate de tradiție”.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.