RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia pierde primul joc în noua ediție de campionat

/ 22 octombrie 2012

Cu trei victorii din tot atâtea meciuri disputate în campionat, Energia visa la un careu magic, însă era nevoie de o minune pentru a trece de o echipă campioană rănită, care pierduse ultimele două partide disputate.

Gazdele au pornit mai bine, au condus cu 7-2, dar Energia a echilibrat repede și a egalat, scor 9-9 după aproape șase minute de joc. Trupa lui Nikolic a evoluat dezinvolt în acest prim sfert, a preluat conducerea, dar n-a reușit să se distanțeze, cele două combatante și-au predat succesiv apoi conducerea, Energia reușind să termine primele zece minute cu un avantaj de o posesie, scor 22-24. Și sfertul secund a început bine pentru Energia, care s-a detașat la patru puncte, scor 24-28, dar a urmat o perioadă foarte slabă pentru jucătorii lui Nikolic, iar gazdele, cu un parțial de 11-2 au reușit să ajungă la un avantaj destul de substanțial pentru ceea ce s-a întâmplat pe teren, scor 37-30. Atanackovic a readus Energia în joc cu un coș de trei puncte, iar pauza mare lăsa meciul deschis oricărui rezultat, scor 42-39 după 20 de minute de joc.

Darby, scos repede din joc

Cu doar două greșeli personale în primele două sferturi, Darby părea la adăpost față de o eliminare prematură, însă după doar două minute de joc din sfertul trei, lucrurile au luat o turnură dramatică pentru american, dar și pentru Energia, o echipă dependentă în mare parte de jucătorul său exponențial. Darby a fost scos pentru a fi menajat, iar corabia Energiei a început să ia apă. Atacul trupei lui Nikolic a devenit unul bont, Energia a petrecut pe teren șase minute oarbe, fără a marca nici măcar un singur punct, așa că Nikolic a fost nevoit să-l trimită din nou pe Darby pe teren pentru că avantajul gazdelor începea să crească amenințător, 51-49. Ultimele patru minute ale sfertului trei au consemnat o revenire a Energiei, impulsionată de revenirea pe teren a liderului echipei, cu Darby pe teren echipa gorjeană a reușit un parțial de 5-11, iar înaintea ultimelor zece minute, nimic nu era pierdut pentru Nikolic and co. Sfertul patru părea să înceapă cum nu se poate mai bine pentru Energia, Darby a realizat un dunk și scorul devenise 56-52, însă la faza imediat următoare americanul a făcut un fault stupid, a acumulat a cincea greșeală personală și a părăsit terenul de joc. Energia trebuia, așadar, să se descurce fără principala gură de foc și unul dintre cei mai buni apărători ai săi, așa că victoria devenea tot mai greu de obținut.

Ucigătoarele libere…

După eliminarea lui Darby, jocul s-a mutat dincolo de linia de trei puncte, iar cele două echipe s-a întrecut vreme de câteva minute în a arunca de la distanță. Cinci astfel de aruncări reușite, trei pentru gazde și două pentru Energia, au dus scorul la 65-59. Giles a spart monotonia și a marcat de două puncte, după care a urmat unul dintre momentele psihologice ale partidei, când gorjenii puteau profita de un fault tehnic pentru a egala și chiar a prelua conducerea. Steffel a fost faultat sub panou, Arnautovic a protestat, iar arbitrii au dat tehnic, așa că pentru gorjeni, la scorul de 65-61, urmau patru libere și o posesie. Steffel a marcat doar una din cele două aruncari, la fel și Vujacic, iar Giles a ratat atacul său, așa că, în loc de 65-67, scorul a devenit 65-63, iar Energia a căzut psihic, Atanackovic ratând la acest scor alte două aruncări libere pentru echipa sa. Din acest moment Asesoft și-a dat seama că i-a trecut glonțul pe la tâmplă și a forțat victoria, una care avea să vină pe mâna experimentaților Burlacu și Vlahovic, ambii punctând câte o dată din spatele semicercului, iar victoria a revenit gazdelor, scor 75-65.

Asesoft Ploiești – Energia Rovinari 75-65 (22-24, 20-15, 14-11, 19-15)

Sala Sporturilor Brazi, spectatori: 500

Asesoft: Tudor, Timermanis (13), Szijarto (3), Mandic, Burlacu (13), Negoițescu, Tica (7), Nyakundi (2), Stănescu (8), Dumitrescu, Hargrove (9), Vlahovic (20). Antrenor: Vladimir Arnautovic.

Energia: Atanackovic (9), Gliga, Darby (16), Roșu, Bratoloveanu, Lăpuște (2), Steffel (19), Mocanu (6), Giles (5), Nikolic (3), Vujacic (5), Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.

Arbitri: Marius Ciulin, Laszlo Bukuresti, Dragoș Nicolae.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.