RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Darby conduce Energia spre un succes important împotriva Timișoarei

/ 17 octombrie 2012

Energia Rovinari a câștigat după un over-time partida cu BC Timișoara, scor 90-89 (20-19, 21-16, 13-17, 21-23, 15-14), și este una dintre cele trei echipe neînvinse după primele trei etape.

           Partida a fost una extrem de echilibrată, spectacolul fiind dat, în general de încleștarea dintre jucătorii celor echipe și lupta extrem de dură dusă sub cele două panouri, pivotul ceh David Steffel fiind scos din joc la jumătatea sfertului patru după un fault care l-a lăsat cu un ochi închis din cauza loviturii primite.

Meciul a început cu o apărare visătoare a Energiei, Timișoara a profitat și a condus cu 4-9, însă la jumătatea primului sfert Darby și-a adus echipa în avantaj cu patru puncte consecutive, scor 10-9. Mocanu a adunat trei greșeli personale în doar 6 minute și a trecut pe bancă, în locul său fiind trimis Flavius Lăpuște. Echilibrul s-a păstrat pe înregul parcurs al primelor zece minute, Stefan Nikolic reușind să aducă echipei sale un avantaj fragil după primul sfert cu un buzzer beater.

Sfertul doi a fost unul la discreția gazdelor, care după cinci minute au ajuns la avantajul maxim avut în această partidă, scor 35-24, după un coș de trei puncte marcat de Darby, cel care avea să fie „one man show”-ul partidei. Lăpuște a marcat și el de două ori din spatele semicercului, dar avantajul s-a diminuat pe finalul sfertului secund, la pauza mare tabela indicând 41-35 pentru gazde.

Vizita la cabine n-a fost de bun augur pentru Energia, care a avut un debut de sfert trei mizerabil, un parțial de 2-10 aducând oaspeții din nou în avantaj, scor 43-45. S-a mers mult timp cap la cap, cu conduceri succesive, dar minime, ale celor două echipe, Mocanu stabilind la 54-52 scorul de la care se intra în sfertul patru.

Sfertul patru s-a întins pe mai bine de 45 de minute și a avut o desfășurare influențată și de cei trei arbitrii. Lăpuște și Mocanu au părăsit terenul pentru câte cinci greșeli personale acumulate, iar Steffel a fost și el scos din joc după un fault suferit sub propriul panou. Fără cei trei, Energia a părut victimă sigură în fața Timișoarei, care avea în față doar un adversar pentru pozițiile 4 și 5, pe Alionescu, destul de puțin experimentat în jocurile cu miză din LNBM. În plus, Darby a început să arate slăbiciuni la linia liberelor, americanul ratând de patru ori doar în sfertul patru. În aceste condiții, Timișoara a reușit să se distanțeze pe tabelă și să conducă cu 63-69 după reușita lui Bogdan Popescu. Vujacic a reaprins speranțele gorjenilor cu un coș de trei puncte când mai erau de jucat aproximativ două minute, dar patru aruncări libere consecutive au fost ratate de Energia, Darby și Alionescu cu câte două, și soarta partidei părea din nou pecetluită. N-a fost așa pentru că a urmat un minut în care echipa gorjeană s-a apărat excelent și s preluat din nou conducerea, scor 70-69. Cu un minut înainte de finalul timpului regulamentar de joc, Derasimovic și Bogdan Popescu părăseau și ei jocul echilibrând cât de cât duelurile de sub panou. BC Timișoara a acuzat șocul și Vujacic și Darby au înscris patru libere ducând scorul la 75-71. Finalul a fost unul de infarct după ce Jovanovic a reușit să ducă scorul la 75-73. Vujacic a fost trimis la linia de fault, a ratat prima aruncare și a părut să o rateze și pe cea de-a doua, dar mingea care intrase până la urmă în coș a fost scoasă de acolo din inerție de Darby înainte de a ieși din plasă. Abatere și posesie pentru oaspeți. Jovanovic aruncă cu câteva secunde înainte de final, Darby căpăcește, dar arbitrii văd o traiectorie descendentă și acordă coș ducând meciul în over-time, scor 75-75.

Timișoara pornește în cele cinci minute suplimentare cu avantajul echipei ce revine pe val, iar Energia pare doborîtă de ghinion și de un arbitraj ciudat. Se joacă  din nou de la egal la egal, oaspeții mitraliază de la distanță prin jovanovic și jelenic, Energia răspunde cu aceeași monedă prin Darby, care menține gazdele în meci. Tot Darby își reglează tirul și de la linia de fault aducându-și echipa în avantaj cu 27 de secunde înainte de final, scor 88-87. Jovanovic răspunde cu un coș rapid, Timișoara conduce cu 88-89, dar Energia are ultimele 20 de secunde de atac. Darby arestează mingea, așteaptă scurgerea secundelor mizând pe ultima aruncare, Slobodan Nikolic acordându-I credit total americanului, care, cu 2 secunde înaintea sirenei, pătrunde pe centru, se înalță și înscrie cu un stop-șut extrem de curat care aduce victoria Energiei și descătușarea unei tribune ce a fost din nou fantastică.

Darby a încheiat meciul cu cifre fantastice, chiar dacă a avut și rateuri, în special la aruncările de două puncte sau la linia liberelor. Americanul a strâns 37 de puncte și 12 recuperări pentru un double-double extrem de spectaculos, la fel cum a fost și coeficientul de eficiență atins, de 43.

Energia Rovinari – BC Timișoara 90-89 (20-19, 21-16, 13-17, 21-23, 15-14)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 800

Energia: Atanackovic (11), Gliga, Darby (37), Roșu, Bratoloveanu, Lăpuște (10), Steffel (8), Mocanu (3), Giles, Nikolic (14), Vujacic (7), Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.

BC Timișoara: Jovanovic (22), Andrei, Jelenic (12), Căpușan (3), B. Popescu (10), Archie (12), Dodoc, Johnson (10), Păltinișanu, Sarovic (12), Derasimovic (8). Antrenor: Pedrag Badnjarevic.

Arbitri: Laurențiu Grigoraș, Alexandru Olaru, Adrian Habor.

www.sportingorj.ro

Comentează!

2 Comentarii până acum

  • realgorj spune:

    Ce poti sa mai spui ?! Extraordinari baietii, joc pregatit minutios de Nikolic sr. ( Archie nu a miscat in adidasi, mult-laudatul Jelenic idem, etc.) iar Darby un motor Ferrari pe o masinarie echilibrata ! Bravo baieti ! Steffel-grabnica revenire, i-am vazut ochiul tumefiat si sper ca totul va fi OK! Sunteti senzationali, va iubim ! HAI ENERGIA !!!

  • relu14 spune:

    Meci de infarct,victorie superba!!!
    Felicitari baieti,suntem mandri de voi!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.