RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Adi Bogoi: „Oltenia merită o echipă de top şi cea mai titrată este acum Pandurii”

/ 7 octombrie 2012

Nu s-a străduit să fie una dintre legendele Pandurilor, însă Adrian Bogoi rămâne un jucător de referinţă pentru gorjeni, actor principal al promovării istorice în primul eşalon al României. 

Impresionând prin constanţă şi seriozitate, Bogoi, care a fost două sezoane la rând integralist la Pandurii, compară echipa de acum cu cea de pe vremea sa și îi vede pe actualii panduri în cupele europene la finele acestei stagiuni.

 Reporter: S-au scurs deja șapte ani de la promovarea Pandurilor, cu tine în echipă. E mult timp scurs?
Adrian Bogoi: Mi-aduc aminte cu plăcere de perioada petrecută la Târgu Jiu. Şi nu am uitat absolut nimic, ceea ce înseamnă că nu a fost aşa de mare perioada.

Rep.: Ce-ţi aduci aminte în afară de istoria din vara lui 2005?
A.B.: În primul rând, începutul. Că am ajuns la Pandurii exact în momentul în care i îşi propuneau un obiectiv îndrăzneţ pe vremea aia, promovarea. Le mai trebuiau 3-4 jucători, iar eu am fost unul dintre ei… La început nu ştiam pe nimeni din lot, eu aveam deja o anumită experienţă în Divizia A, şi am venit puțin cu inima strânsă … Dar, în scurt timp, mi-am dat seama că acolo se vrea ceva serios, am descoperit nişte oameni de caracter. Mi-am completat experienţa din trecut şi m-am integrat foarte bine. Şi acum mai ţin legătura cu băieţii, mai ales cu Bălăeţ. Bine, eu aş vrea să vorbesc cu toţi, dar nu se poate, că mulţi şi-au cam schimbat numărul de telefon. Apropos, ce mai ştiţi de Bobi, de Adiţu, de Cristi, de Vintilă ?(n.r.- Trofin, Adi Popescu, Cristi Popescu, Vintilescu)

 Rep.: Majoritatea sunt antrenori, la echipe din Liga a III-a sau la Centrul de Copii şi Juniori. În mod cert vor citi „Sport în Gorj” şi vei fi mult mai aproape de ei. Ce crezi că s-a produs în ultimii ani la Pandurii de s-a trecut de la obiective modeste la cochetarea cu Europa?
A.B.: E o conducere capabilă… De aici au pornit toate lucrurile bune care au urmat. Eu am prins echipa la începuturile sale în Divizia A, dar, odată cu trecerea timpului, toate au evoluat de la sine. Au venit acum şi tineri jucători talentaţi, Pandurii dovedeşte că are o arie de selecţie mare, un antrenor foarte bun şi uitaţi rezultatul. Sunt în top. După părerea mea, conducerea a fost cheia. Totul vine de acolo.

Rep.: Ţi-ai fi dorit să evoluezi în actuala echipă a Pandurilor?
A.B.: Nu ştiu dacă aveam garantat locul de titular în acest moment în condiţiile în care eram la forma maximă… Deşi, am fost un norocos. Era o vreme când am prins meciuri în Cupele Europene cu Rapid…

Rep.: Ce jucător îţi place acum de la Pandurii?
A.B.: Evident că îmi place Maxim, Răduţ de la Steaua, Nistor, mi-a plăcut Chiricheş şi Pintilii. Dar sunt şi eu un pic subiectiv. Cel mai mult îmi place Voiculeţ pentru că el este din Târgovişte. Îl ştiu de mic, de când îşi făcea junioratul în Târgovişte. Eram sigur de atunci că va ajunge un jucător foarte bun. Cel mai mult mă bucur că Voiculeţ continuă misiunea mea, la Pandurii… Este mesagerul meu într-un oraş chiar mi-a rămas în suflet.

Rep.: Te surprinde nivelul la care a ajuns Pandurii?
A.B.: Înainte de începerea campionatului, cred că nimeni nu se gândea că o să ajungă în fruntea clasamentului. Dar, cu muncă, organizare bună, multe se pot întâmpla… Şi mai ales cu mult entuziasm. În plus situaţia financiară e una foarte stabilă și au avut un plan de promovare a tinerilor. Ca să nu mai pomenesc de valoarea antrenorului… Pandurii a început să dea şi oameni la echipele mari şi chiar la naţională. Sunt pe un drum foarte bun, iar anul ăsta au chiar şanse mari să ajungă în Europa. Cel puţin acolo, să nu ne gândim la mai mult…

Rep.: Crezi că e bine să se viseze la titlu aşa de repede?
A.B.: De ce nu? Doar există precedente: Urziceni și Oţelul. La fel de adevărat este că acum echipele celălalte sunt foarte puternice. Oricum, ce a remarcat toată lumea e că Pandurii practică un joc spectaculos, foarte bine organizat, are un lot valoros, format din tineri, unii dintre ei au ajuns deja la o anumită cultură fotbalistică şi sportivă. Iar Oltenia chiar merită o echipă în top şi cea mai titrată echipă este acum Pandurii. Şi o să rămână mulţi ani de acum încolo…

Rep.: Ți-ai luat foarte în serios munca de antrenor. Aștepți oferte din Gorj?
A.B.: Sunt uşor dezamăgit, dar noua meserie începută acum trei ani a fost o experienţă utilă. Am pornit chiar de jos, am înfiinţat o echipă la nivel de judeţ, CSM Târgovişte, am promovat în Divizia C, şi-a schimbat denumirea în Chindia Târgovişte, am promovat apoi în Divizia B, şi am reuşit un loc 3 la finalul turului. În nişte condiţii materiale modeste. Despre restul nu mai vreau să vorbesc… Acum sunt liber de contract şi aştept alte oferte. Apropo de Gorj, chiar în urmă cu doar 3 luni am primit de acolo o invitaţie de a antrena o echipă de Liga a III-a. Ar fi posibil, în viitor, să revin în locurile de unde am plecat în urmă cu câţiva ani.

Rep.: Dar la Pandurii te-ai gândit?
A.B.: Cine nu şi-ar dori să antreneze echipa la care a jucat? Şi mai ales unde s-a simţit foarte bine. Sper ca într-o bună zi să ajung şi eu acolo. Dar, până atunci, iau lucrurile pas cu pas. Mai am mult de muncă…

Rep.: Ce le transmiţi fanilor gorjeni care nu te-au uitat?
A.B.: Să fie alături de echipă. Ştiu deja că sunt nişte fani minunaţi, au avut şi de cicatrizat nişte răni legate de Universitatea Craiova, dar acum au dreptul şi pot să viseze din nou la performanţă, prin Pandurii. Deci, să continue să viseze şi sper că într-o bună zi visul să devină realitate.

www.sportingorj.ro

Comentează!

2 Comentarii până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.