RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Debut cu dreptul pentru Energia Rovinari

/ 6 octombrie 2012

Energia a învins Sibiul în prima etapă a noului campionat, elevii lui Slobodan Nikolic impunându-se cu 66-56 (17-12, 22-14, 13-16, 14-14) după un joc în care au condus pe tabelă timp de 35 de minute.

Oaspeții au fost cei care au modificat pentru prima dată tabela de marcaj și au condus chiar cu 4-0, dar Energia a ajuns la jumătatea primului sfert să preia pentru tot restul partidei conducerea. Cu un Steffel insiprat sub panou, care l-a suplinit foarte bine pe Darby, care a făcut un meci slab, dar care și-a adus totuși contribuția la succesul echipei sale în sfertul al treilea, când echipa trecea prin momente mai grele, Energia a reușit să facă o apărare foarte bună, fapt care i-a facilitat succesul într-un meci în care, din nou, a marcat destul de puțin.

Sibienii s-au prezentat mult sub așteptări la Târgu Jiu, conducerea tehnică acuzând absența principalului conducător de joc, însă Energia a reușit să se impună chiar și la capitole la care gorjenii se așteptau mai puțin, precum cel al recuperărilor, 38-30 la total, mai surprinzătoare fiind câștigarea duelului la recuperările ofensive, 13-8 pentru elevii lui Slobodan Nikolic.

Steffel a realizat primul său double-double din acest sezon cu 20 de puncte și 13 recuperări, pentru un indice de eficiență de 19, capitol la care a fost depășit doar de Stefan Nikolic, care n-a fost foarte departe de un triple-double cu 9 puncte, 8 recuperări și 8 assisturi. Din tabăra sibiană, doar americanul Austin marcând mai mult de 10 puncte, extrema oaspeților având 12 reușite.

Venit la Târgu Jiu doar cu ceva mai mult de 24 de ore înainte de ora începerii partidei cu CSU Atlassib Sibiu, muntenegreanul Darko Vujacic a îmbrăcat tricoul echipei gorjene, însă nu a evoluat deloc, antrenorul Slobodan Nikolic urmând a se folosi de serviciile experimentatului jucător abia din runda viitoare.

Dincolo de spectacolul din teren, puțin și el în suferință și salvat în mare parte de rezultat, organizarea a avut unele hibe. Astfel, după prezentarea echipelor, publicul prezent în Sala Sporturilor din Târgu Jiu s-a ridicat în picioare pentru intonarea imnului de stat, însă de la stație s-a anunțat că acesta le lipsește de această dată, așa că s-a înregistrat un prim moment stânjenitor. O mică problemă, ce a necesitat întreruperea partidei pentru câteva minute, a fost în sfertul al treilea, când una din tabelele ce indică timpul de atac pe panou a refuzat să funcționeze în ciuda șocurilor la care a încercat Steffel să o supună prin două agățări de inel. A fost nevoie de coborârea panoului și de reașezarea cablurilor pentru ca aceasta să funcționeze din nou. Momentul a fost speculat de Energia, care se afla în evident regres în joc, după aceea elevii lui Slobodan Nikolic reușind să-și revină. Nici majoretele n-au avut o evoluție la parametrii normali, ele fiind prezente mai mult pentru a sta undeva în spate decât pentru a-și găsi momentele în care să își etaleze încurajările dansante.

Etapa următoare, Energia merge la Miercurea Ciuc, acolo unde conducerea tehnică așteaptă un nou succes care să le asigure un moral foarte bun înaintea confruntării mult mai grele pe care o vor avea în runda a treia, acasă cu BC Timișoara.

 Energia Rovinari – CSU Atlassib Sibiu 66-56 (17-12, 22-14, 13-16, 14-14)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 700

Energia: Atanackovic (15), Deconescu, Gliga, Darby (10), Bratoloveanu, Lăpuște (4), Steffel (20), Mocanu (3), Giles (5), Nikolic (9), Vujacic, Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.

CSU Atlassib: Ban, Vajda, Pașcu, Griskenas (4), Markovic (8), Velickovic (8), Austin (12), Knutson (9), Crăciun (1), Aktas, Marjanovic (8), Paul (6). Antrenor: Dragan Petricevic.

Arbitri: Alin Faur, Laszlo Bukuresti, Sorin Drugău.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.